Jump to content

Dom.Rep.

Members
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dom.Rep.

 1. Bedankt bio-fee. Had dit hier nog nooit gezien. Ga het direct uitscheppen en verwijderen
 2. Opnieuw zaadjes van de courgette en aubergine gezaaid. Gisteren diverse koolsoorten gezaaid. Had in maart groene kool gezaaid om te proberen. En het lukt hier, dus nu de rode-, witte-, en savooiekool proberen.
 3. Heeft iemand een idee of dit een plant is of onkruid. Ik heb er niets gezaaid, vorig jaar op die plek had ik koolraap plantjes (helaas door de vele regen weggespoeld). Het plantje heeft hele harde stekels aan de achterkant.
 4. Vanmorgen alles onkruidvrij gemaakt en de tuin een beetje omgewoeld. Diverse bietjes (6 stuks) eruit gestoken en snijbonen van de stronk af gesneden, 15 paprika's geplukt. Verder rode kool-, broccoli-, boerenkool-, pastinaak-, koolrabi- en pepino zaden gezaaid.
 5. Aan vrienden bietjes, veel paprika's, snijbonen gegeven. Van deze vrienden weer pompoen, zoete aardappel en chinola's gehad.
 6. Net weer bietenzaadjes, boerenkool en broccoli opnieuw in potjes gezaaid. Na 3 dagen hevige regen (25 cm gevallen) zijn deze kleine plantjes verdronken. Paprika, snijboon en baby watermeloen hebben het overleefd. Nu alweer om 10.30 uur volop zon en 29.6 graden. Hier veel te warm voor deze tijd.
 7. Na 7 maanden ziek geweest te zijn en ik niets heb kunnen doen, ben ik in juni weer voorzichtig begonnen met wat dingetjes te gaan zaaien. Helaas is het meeste niet opgekomen omdat het hier nu nog veel te warm is. Momenteel nog 35 graden. Toch mini komkommers opgekomen en nu staan er volop kleine trostomaatjes in de bloei. Ook bij de pompoen beginnen er bloemen aan te komen. Moet echt wachten tot oktober/november.
 8. 50 avocado's geplukt (of eigenlijk mijn man) daar een 40 tal van aan vrienden gegeven.
 9. Cindy, Ik woon op de Dominicaanse Republiek, helaas ben ik 7 maanden ziek geweest, vandaar dat ik je vraag niet gelezen heb. Hier gaat het kweken van diverse groenten prima. Vorig jaar had ik boerenkool, wortels, tomaat, sperziebonen, snijbonen, augurk, paprika, komkommer, diverse soorten meloen op. Ben nu weer in mei begonnen met zaadjes te kweken, maar voor veel zaad is het nu te warm. Ik had vorig jaar sla geprobeerd, maar dat lukte niet, wel rucalo sla en spinazie (wel hele kleine blaadjes, maar die gebruik ik voor in de sla)Ik laat de zaden uit Nederland komen want ook hier is er niets te krijgen. Groetjes Ineke
 10. Aardappel puree torentjes van zoete aardappel (helaas maar eentje), snijbonen (doen het goed hier) en aubergine/basilicum ballen. Was super lekker.
 11. Net diverse A.H zaden, die mijn vriendin opgestuurd heeft (duurt 3 a 4 weken), in potjes gezaaid. Kijken of het hier ook lukt. Tevens van de gewone zaden de broccoli, pastinaak, witte kool (ook uit Nederland), al als plantje in de grond gezet.
 12. Maaltje snijbonen geplukt en gegeten, doen het goed hier in de tropen. Pompoenen hebben veel bloemen, helaas verpieteren ze iedere keer. Aubergine komen bloemen in, Spinazie, courgette, wortels en wilde rucola gezaaid
 13. Nu het hier wat kouder gaat worden, heb ik vandaag: bietjes, rode kool, parijse worteltjes, lente ui, broccoli gezaaid. Kijken of het lukt, de worteltjes waren vorige keer aardig opgekomen wel raar model, maar smaakten toch goed, broccoli was doorgeschoten en kreeg allemaal kleine roosjes. (goed voor de soep). Tevens doen de sperziebonen, stoksnijbonen en de boerenkool het hier ook heel goed. Ben trots dat het hier in deze hitte redelijk lukt. En in de kruidentuin rozemarijn, tijm, maggi, kervel gezaaid. Kruiden gaan super hier, net als al het tropische fruit
 14. 2 stoksnijbonen en een paar speciebonen geplukt. Lukt dus ook in de Dom.Rep. Zitten nog vele kleine bonen aan beide planten Verder aubergine-, courgette-, komkommer-, augurk- en bloemkoolplantjes uit kleine potjes in de grond gezet.
 15. Net 2 potten meloenjam en 3 potten mangojam gemaakt, Meloenjam voor de 1e keer geprobeerd, is goed gelukt en smaakt lekker
 16. Ja Kibas, we hebben hier 3 mangobomen 2x per jaar hebben we hier heel veel vruchten van, dan is het echt weken, iedere morgen 3 a 4 emmers vol met mango's. Gelukkig hebben we veel bekenden die ook mango's willen, want na een paar dagen van veel jam maken of ijs of gewoon vers invriezen ben je het echt wel zat hoor.
 17. Limoen, De meeste zaden komen uit Nederland. Qua groente is er hier niet zoveel, het meeste wordt ingevoerd. Maar fruit is er hier des te meer. Ik heb passievruchten, diverse soorten meloenen, avocado, papaja, stervrucht, diverse soorten bananen, palmbomen met kokosnoten en Kibas natuurlijk heel veel mango┬┤s hier in de tuin staan. Helaas met de groenten wil het nog niet zo lukken, veel bloemen van de stoksnijbonen, sperziebonen en nu ook weer van de aubergine zijn eraf gevallen. Misschien teveel of te weinig water gegeven. De tomaten doen het hier ook heel goed. Ik heb nu hotpeper zaadjes in een potje staan, kijken of het opkomt. Ik dacht dat ik het hele jaar door kon zaaien, maar in de maanden juni, juli, augustus kan ik beter niets doen dan is het gewoon te warm.
 18. Ja Limoen, wij wonen in de Dominicaanse Republiek en daar is het weer en temperatuur een beetje anders dan in Nederland. We zitten nu volop in de tropische buien, dus alles moeten afdekken. Ik probeer om hier de zaadjes vanuit Nederland meegenomen te kweken. Ben er pas mee begonnen dus alles is nieuw voor mij, zowel het kweken als natuurlijk de weersomstandigheden. Kan ook aan niemand iets vragen, de paar kwekerijen die we hier hebben zitten zo'n 4 uur rijden van mij vandaan. Maar als iets mislukt, probeer ik het gewoon nog een keertje.
 19. Vandaag komkommer- pompoen- en augurkenzaadjes in potjes en kweekbak gezaaid. Temperatuur wordt wat minder, dus kan er weer gezaaid worden.
 20. Vanmorgen blaadjes gekontroleerd, niets gevonden. Vanmiddag gekeken en toen zagen we een paar hele kleine rupsjes met kleine witte bolletjes (zie foto) (als je ze plet is het net of er bloed uit komt, tevens zitten er kleine beestjes in) Zijn deze bolletjes ook in Nederland bekend, of komen ze alleen maar hiervoor? Vanavond met lamp gekontroleerd en ja hoor veel rupsen. En in de rode kool zat deze slak.
 21. Jorieke, Ik weet dat het lastig is om aan te geven wat het zou kunnen zijn. Maar van alle tips wordt ik wijzer en probeer ik het uit. Het is heel leuk om hier te proberen en om te kijken of de nederlandse zaadjes van groente het ook doen. Heb totaal geen ervaring met het tuinieren, en dan ook nog een ander klimaat. Maar ben erg enthousiast.
 22. De blaadjes van de meloenen worden allemaal opgegeten, (zie foto) vorige keren geen last gehad. Heb de zaadjes op een andere plaats gezaaid, helaas precies naast de moestuin. Weet iemand een oplossing.
 23. Deborah, De boerenkool heeft het hier ook heel goed gedaan. Heb diverse zakken in kunnen vriezen. Nu zie ik opeens dat de laatste blaadjes kaal gevreten worden, door hele kleine beestjes, druk ik zo dood zijn ze groenachtig. (slakjes???)
 24. Triest, Had wat spruiten zaadjes geplant, om te kijken of het hier in de tropen ook lukt. Groeiden goed, helaas gisteren en vanmorgen bijna alle blaadjes kaal of weg.
 25. Bedankt , gisteren yoghurtbeker met deksel en gaten in de grond gezet. Had helaas geen bier in huis , maar wel gistkorrels. Gistkorrels met bodem water gedaan, zaten 2 torren vanmorgen in.
×
×
 • Create New...