Jump to content

tnauta

Members
 • Posts

  272
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tnauta

 1. Een oude kaarten/archiefkast omgebouwd tot zadenbak:
 2. tnauta

  Tabak telen

  Dit stond in de nieuwsbrief: "Een oppervlak van 2 vierkante meter volstaat voor ongeveer 14-16 planten" maar hoeveel planten heb je nodig voor 1 pakje shag?
 3. Moeten de rode bieten worden aangeaardt?
 4. Ik vind het eigenlijk wel een goede vraag! Zo weet ik hoe andere mensen hun tuin bewateren. Zo hetzelfde als je tuin bemesten. De 1 doet het zo, een ander doet het zó en weer een ander doet het weer anders. Best of different worlds zou ik zeggen.
 5. En dat niet alleen, maar ook nog eens moed.
 6. Goed water geven de eerste paar dagen en dan redden ze het wel. Ik heb vorig weekend ook nog 20 rode pootuitjes gepoot. De eersten vertonen hun loof al boven de grond dus die redden het ook wel (hoop ik )
 7. Geen Caps gebruiken maar toch hoofdletters invoeren. Dat wordt dus uuuh, shift?
 8. Veiligheidscode lukt niet. Email gestuurd en nu maar wachten op een antwoord...
 9. Ik doe het altijd met de knoflook van de Aldi. De bollen wel even uitelkaar halen (tenen poten dus). Succes dr mee.
 10. Mooi zeg! En daarna even uitgerust in dat ding wat links van het kasje staat?!
 11. Dit vond ik op de het internet en lijkt me een goed betrouwbare bron: Gisteren kreeg ik het boek “Komkommers” van Hedy Willems in de bus. Dit boek is zeer speciaal en verdient zeker en vast uw aandacht. Het boek is een initiatief van de vrouw van een komkommerteler. “De teelt van komkommers met (h)eerlijke gerechten van de teler” In het boek vind je 35 recepten met komkommers. Geen recepten waarvoor je eerst een uurtje moet shoppen om alle ingrediënten te verzamelen. Onder het motto “de lekkerste gerechten zijn veelal de eenvoudigste gerechten”. De volle smaak komt dan best tot zijn recht. Ieder gerecht is perfect geïllustreerd met prachtige foto’s, waardoor je het recept bijna zo kan uitvoeren, als had je de bijgaande tekst niet gelezen. Alle recepten zijn met weinig ingrediënten te bereiden en worden nog eens onderverdeeld in hapjes, salades en lunchgerechten en hoofdgerechten. Terwijl je in dit boek, dat slechts € 9,95 kost, met prachtige foto’s van dochter Sharon bladert ontdek je ook nog eens waarom komkommers telen echt topsport is. Je maakt kennis met de basis van de teeltprincipes van de moderne, duurzame en milieubewuste komkommerteelt. Terwijl je die lekkere, eenvoudige komkommergerechten klaarmaakt krijg je ook eerlijke informatie over de teelt. Bron: http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/een-levend-boek-komkommers-van-hedy-willems/
 12. Ik heb gister mij. Tomaten, paprika, peper, courgette en komkommers naar buiten gezet en gisteravond in het lege houtopslaghokje gezet. De komkommers gingen hangen dus die staan weer in de vensterbank 's avonds. De rest van de plantjes laat ik daar staan tot de temperaturen errug dalen. De plantjes staan droog en volledig uit de wind
 13. Heel mooi gemaakt. Wel even een paar vraagjes: Hoe krijg je de zeef op je andere bakken en zijn het 2x dezelfde maaswijdtes?
 14. Is er al iemand die zijn tomaten, paprika plantjes in de volle grond durft te planten? Buiten de kas dan he
 15. Dat idee had ik al Rantje maar is het alleen de knop, de hele stengel of wachten tot het een bloempje is?
 16. Ik kijk even mee want bij mij gebeurd hetzelfde.
 17. 12?! Wow, dacht 15. Scheelt weer 3 dagen geen geduld hebben.
 18. Gisteren in 1 of ander lectuur winkeltje zag ik een voor mij onbekend magazine; Fresh. Deze doorbladerend viel mijn oog op een wel heel bekende lettercombinatie: Moestuinforum.nl.
 19. Ik geef water wanneer de bladeren slap gaan hangen. Dit doe ik in de avond, waarom? Geen idee, maar mijn gevoel zegt dat dat juist is.
 20. Pakken vla e.d. zijn ook hoog, de hals er van af snijden en je hebt hele hoge potten en ze nemen niet superveel ruimte in.
 21. Waarom laat je de zijkanten niet vrij van folie? Dan kan daar ook lekker licht naar binnen komen. De achterkant staat waarschijnlijk tegen een wand dus daar zou je het folie tegenaan kunnen laten. Wat warmte betreft zou je het verwarmingselement in een bakje water kunnen leggen en een losse thermometer in de bak kunnen leggen om zo de temperatuur in de gaten te houden. Met de thermostaat op het verwarmingselement kan je de temperatuur in je bak regelen. Niet vergeten dat het element altijd onder water moet staan anders gaat het kapot. Je zou ook nog voor een warmtematje kunnen gaan maar ik denk dat en element makkelijker is.
 22. Okay, dacht namenlijk dat je warmte bedoelde. 't Is hier lekker warm voor de plantjes namenlijk, al moet ik zeggen day mijn tomaatjes af en toe hun blaadjes laten hangen. Even offtopic maar hoevaak geven jullie die (25+ cm) water?
×
×
 • Create New...