Jump to content

Ton D

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oosterbout
 • OCCUPATION
  technisch tekenaar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ook ik kan me vinden in het splitsingsvoorstel van WillemGN
 2. Voor het volgende seizoen wil ik de pepersoort Griller proberen, ik kan alleen niet aan zaad komen. Blijkbaar een mooie grotere milde peper. Heeft iemand die als eens gekweekt? En zaad over? Dan wil ik graag wat overnemen... foto gepikt bij peperzaden.nl
 3. En druppelslang met capillairen is betrouwbaarder. En met een pompje van €8,- een elektrische terugslagklep en een tijdklokje draait eea prima. Zo geef ik de aardbeien water. Die staan in bato bakken in rekken. (zoek binnen forum op Borsalino, die heeft dat al eens uitgevogelt) Bevalt zo goed dat ik nu systeem ga uitbreiden. Ook de tomaten, pepers en paprika's gaan hun eigen pompsysteem krijgen.
 4. Jaren geleden via dit forum wat OK overgenomen van een lid. Gepoot, geoogst gegeten en wat weggegeven. Mijn tuinbuurman heeft toen ook wat knoflooktenen van me geplant een jaren geleden, en geoogst en gepoot en nog eens. En nu heeft hij na opnieuw poten nog een 40 tenen over. Zijn er nog forumleden die wat over willen nemen van hem? Laat het me dan weten.
 5. Ik denk dat Wim de fundatie klaar heeft... Metselen is prima, maar ik wilde wat eenvoudigers. Ik heb de poten van de kas 60cm langer gemaakt. En aan onderzijde een staalplaatje van 30*30cm gelast. Dat aan de kaspoot gebout. Gaten gegraven, frame gezet en op hoogte gesteld. Daarna gaten voor helft gevuld. De borstwering is een ingegraven sandwichpaneel van 6cm. Dat heb ik met decoupeeraag op stroken gezaagd. Bij een metaalzetterij een U profiel laten zetten om rondom op het paneel te monteren met teksen. Daar staat het buitenframe en glas op.
 6. Ik denk dat ik dan buiten een IBC zou plaatsen, en in de serre een of twee grote blauwe vaten van 200L. Met een paar doorvoeren koppelen aan elkaar en met de IBC. Goten op de IBC aansluiten en de vaten met bovenzijde 2cm hoger als bovenzijde IBC. Als je de IBC een 30 cm hoog zet kan je makkelijk een gieter onder de kraan plaatsen. Eventueel de vaten ook met kraantje. Kost bij Ali nagenoeg niks.
 7. En Sasschel, is het gelukt? Met betrekking tot het opbouwen moet je een ding in het oog houden, je plaatst de kas niet voor aankomend jaar maar hopelijk voor vele seizoenen. Natuurlijk is het leuk als je eind april klaar bent. En je opgekweekte stekjes uit kan planten in je kas. Maar zorg voor een stevige fundatie. Afgelopen week bleek dat maar weer eens op ons complex. Een paar minder zorgvuldige gebouwde kassen hebben toch wel flink windschade opgelopen. En als jullie van de zomer even schuilen voor een stevig buitje wil je wel veilig staan.
 8. Onze kas is een "work in progress" Wij hadden een kas van 3*5 die was te klein voor onze wensen. Dus nu een extra kas van 3*5 ernaast aan het bouwen, was 3*6,5 dus moet wat inkorten. De bestaande zijwand gedemonteerd zodat het dan 1 ruimte van 6*5m is. beplantingswens: 20-24 tomatenplanten, 2 komkommers, 2 aubergines, 10 pepers en een vijg. Paprika's staan in een apart tunneltje. ik zal de foto's binnenkort uploaden als het glas erin zit.
 9. Hoi Saschel, Ik denk dat je kas opgebouwd is uit standaard glasmaten. Anders is het geen slimme fabrikant. standaard maten die zo te koop zijn: 82,5 x 73 cm 120,5 x 73 cm 160 x 73 cm 165 x 73 cm 185 x 73 cm De maat die veruit het meest gebruikelijk is is 165*73. Ik heb een 2de gebruikte reeds gedemonteerde kas gekocht. Om tegen mijn bestaande te plaatsen. Er waren alleen foto's. geen label, nummer oid. Dat is ook gelukt, ik ga komende weken het glas plaatsen, kom veel tekort. Beste prijs bij https://www.geraertskassen.nl/ Feit is dat mijn aangekochte kas bestaat uit een een stalen frame met aluminium dakdragers van goot naar nok waar steeds een standaard ruit tussenin ligt. De staande ruiten zitten met rvs glas klemmetjes vast in aluminium staanders met klemmetjes tegen de horizontale regels. Voor het afbreken opmeten wat je standaard maten zijn. Mocht je aluminium glasprofielen (voor glas 165) voor het dak nodig hebben, die heb ik genoeg over. En aluminium staande profielen ook meer als genoeg. Helaas niet genoeg nokprofiel. Maar dat heb je wellicht zelf. Wat ik wil zeggen, het is redelijk universeel. Het hoeft niet allemaal van een merk te zijn. Met wat handigheid en creatief denken kom je een heel eind. succes!
 10. Hoi Merle, ik vraag me inderdaad ook af waarom je een probleem hebt met vergunning voor een kas. die is in 99% van de gevallen vergunningsvrij te plaatsen. Ik ben dagelijks met omgevingsvergunningen bezig, moet ik eens meekijken? stuur me dan maar een pb groeten Ton
 11. Misschien.... Als ik zie wat het bij hem brengt moet dat bij jou ook wel wat brengen. Kleinere pomp ja maar dan nog moet je kunnen sproeien, misschien wel een kleiner oppervlak. maar wat voor aanzuigslang gebruik je? je hebt het over een tuinslang.. een beetje pomp zuigt die bijna plat, dus dan krijg je ook geen water meer. In de video gebruiken ze een harde PE slang als aanzuigslang. Misschien is je aanzuigslang niet geschikt. 2de optie is een lekje in de aanzuigkoppeling. Een minuscuul lekje heeft dramatische gevolgen voor de opbrengst. Zorg voor een goede aanzuigslang met 100% dichte koppelingen. Op zuigslang, koppelingen en goede klemmen niet besparen.
 12. Hoi, niet in Rotterdam maar als je een keer bij Breda in de buurt komt mag je hem bij mij oppikken, te veel staan en doe er weinig mee.
 13. De "klemmen" van Mr Bean zijn gewoon rechte stripjes en die vouw je zo om de stijlen heen, kan je bij elke kassenbouwer voor een prikkie kopen, plaatsen in kit is perfect, tot je een ruit moet vervangen... ik gebruik de klemmetjes en als afwerking een kunststof afdekprofiel. Dit kunststof profiel is beslist niet geschikt om het glas vast te zetten!
 14. Hoi, heb je er nog? Lijkt me goed om tomaten en paprika op te binden? Zou er wel een 40 willen overnemen als je die hebt.
 15. Bio fee, ik bedoel ook geen eigen compost. Inderdaad niet warm genoeg geweest, kan aan mij liggen maar ook veel te weing, voor mijn tuin van 200 m2 heb je dan 2m3 nodig. Daar kom ik nooit aan. Maar bij de gemeentewerf is het gratis af te halen. 1 of 2 keer per jaar. Dan haal ik 2,5 kuub en die is wel heet geweest. Zoals ik al aangaf ligt hij er vanaf oktober op en heb ik nu voor het eerst geschoffelld en er stond nauwelijk iets. En ja je moet alles voorzaaien maar dat kan aan tafel. Maar hoe dat met bv wortelen moet? Daar ben ik ook nog niet aan uit. Ik ga het denk ik uitproberen met verhoogde borders en looppaadjes met houtsnippers. Maar als iemand een tip heeft hoe je moet omgaan met groente die je terplekke moet zaaien zoals wortelen witlof en bosui ed. Hou ik me aanbevolen.
×
×
 • Create New...