Jump to content

paddestoelengek

Members
 • Content Count

  1,260
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by paddestoelengek

 1. Ik heb de bovenste fuikjes, zeer effectief en nemen ingeklapt bijna geen ruimte in beslag. alleen de prijs... https://www.pecheur.com/nl/nl/aankoop-rivierkreeft-fuik-ron-thompson-crayfish-trap-64702.html?af=393326&gclid=CjwKCAjw8df2BRA3EiwAvfZWaP9APdbzpT7OXeinIQVA7jc6gLqApG-Y7SDLakXIqky9iVX5t4VmLRoCQMgQAvD_BwE#af=999253 dat zal je beter bevallen, ik heb dit merk. (Op aliexpress kosten ze trouwens praktisch niets kwam ik pas achter) https://nl.aliexpress.com/item/33044338242.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6c9c6e1bYYkFHV&algo_pvid=a081abbe-7ca6-40bc-abd0-9791a78df004&algo_expid=a081abbe-7ca6-40bc-abd0-9791a78df004-1&btsid=0ab6fa8115911015370986582e80e9&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ 100 kreeftjes lijkt veel maar met 4 personen is het zo op Als gereedschap om mijn handen te beschermen gebruik ik gewoon een vergiet Vanuit de fuik keer je ze op in een emmer, vanuit de emmer gaan ze het bed in en daar schep je ze met een vergiet weer in de emmer. Vanuit de emmer in de pan met kokend water. Succes ermee!
 2. Het plaatsen van fuiken is verboden, de verkoop ervan echter niet. Als je wordt betrapt (of verraden) dan is de boete niet mals, er staat geeneens een vast bedrag voor, het OM bepaald de hoogte van de boete. Tot zover het wijzende vingertje... Ik heb ze zelf ook in bezit en gebruikt dus kan ik je de volgende tips geven: Plaats ze in de schemer, oogst ze vroeg in de ochtend (dit verkleind je pakkans) Mijd plekken waar gevist wordt, fanatieke vissers zullen zeker de politie of de Boa bellen Leg de fuik goed vast aan een bamboe stokje (valt niet snel op) Als aas voor de kreeft kan je een kuipje kattenvoer gebruiken waar je een paar gaatjes in prikt De gevangen kreeften heb ik altijd in m'n badkuip gedaan, met de douchekop met koud water afgespoeld De eventuele dode exemplaren (ze kunnen nogal vechten soms) weggooien en ruim strooien met zout Goed afspoelen na een half uurtje Ik heb een grote pan en daar gingen ze altijd levend in in het kokende water, portie voor portie De laatste maal dat ik de fuikjes had geplaatst was de vangst in 1 nachtje net geen 100 stuks! Succes en neem geen onnodig risico
 3. alvast een paar opmerkingen en vragen: kan je kijken of je kunt achterhalen welke strain (M-nr) je hebt gekregen van Mycelia? hoe heb je het substraat behandeld? weet je toevallig nog het merk en het soort substraat? heb je het substraat in het donker laten doorgroeien of in het licht? waarom van die kleine porties? heb je nog mycelium bewaard?
 4. En vergeet de steenmarter niet, die jatten ook graag eieren en kunnen een ware slachtpartij aanrichten.
 5. een beetje off-topic Ik heb 30 jaar geleden een office mesje (merk Sabatier) laten voorzien van een zeer fijne kartel-snijvlak Het mesje gebruik ik vrijwel dagelijks en het is nog steeds zo scherp als de eerste dag! Zo scherp dat ik er zelfs overrijpe tomaten mee kan snijden in nette, dunne plakjes. Heel belangrijk is dat je geen snijplanken van graniet, glas of metaal gebruikt, deze zorgen ervoor dat je messen binnen de kortste keren bot worden.
 6. van mij 😀 de eitjes zijn in een nette formatie gelegd. Gezien ook de grote van de eitjes schat ik in dat er een vlindersoort is bezig geweest. Opletten dus, de mini-rupsjes zullen snel groeien ten koste van de bladeren van je tuinbonen. Vlinders leggen hun eitjes op het voedsel dat de rupsjes nodig hebben!
 7. Ik vraag me af of je je wel grote zorgen moet maken? https://nl.wikipedia.org/wiki/Antivries voor zover ik alle links heb nagelezen zijn het allemaal afgeleiden van alcohol verbindingen. het hoort natuurlijk niet wat er gebeurd is, maar of het zeer schadelijk is?
 8. juist per minuut...😏 even aangepast
 9. volgens mij heb jij een 12 liter pomp (zie omschrijving) de pomp op het filmpje is een 21 liter/minuut pomp. dat is een heel verschil!
 10. tja, het assortiment is zo overweldigend maar ja een gewaarschuwd mens telt voor twee en dan nog langere bezorgtijden door het corona virus... net over de 2 weken heen, de gehele bestelling is binnen!!!! super goed verpakt en een hoge kwaliteit
 11. het 2e jaar van m'n planten in bato-bakken In ieder geval nog iets dat gaat lukken dit jaar 😅
 12. Als je al geoogst hebt is de kweekbaal helemaal doorgroeit met mycelium en kan je de baal door de helft halen. succes met de verdere oogst
 13. Het is niet de grootste ramp, maar het is me wel een raadsel. Enkel lopen er wat luisjes over de sla heen, maar die maken toch geen gaten? Slakkensporen zijn niet te vinden. Wie is de Sherlock Holmes van het forum 🧐
 14. Als je zelf broed wilt maken raad ik je aan om met oesterzwammen te beginnen Veel grotere kans op slagen!
 15. Mycelia.be gebruik ik om per strain te kijken wat de temperatuurwaardes zijn waar ik binnen moet zien te blijven voor een goede oogst. Ik wist niet dat je daar als particulier ook kon bestellen. Op https://www.homegreen.nl/substraatteelt/ vindt je meer informatie over het kweken van de stoeltjes, zeker voor de beginner. Gelukkig heb je nog de tijd om je in te lezen en je strategie te bepalen. Wees niet bang om toevoegsels uit het "recept" weg te laten, hoe meer je toevoegd hoe sneller het fout kan gaan. Besmetting met andere schimmels zal niet zo heel snel gebeuren, je werkt met kant en klaar mycelium en dat is een sterk product! Het eet kleine besmettingen gewoon op als het gezond aan het groeien is, als dat niet zo was zouden er in de natuur ook geen paddenstoelen groeien. Paddenstoelen kweken is geen rocket science, maar gewoon je boerenverstand gebruiken en leren van de dingen die fout gaan. de manier zoals ik werk(te) met emmers: succes! en plaats af en toe een update
 16. ja, en ik ben van mening dat de aanbieder van het broed dit ook duidelijk moet vermelden. paddenstoelen kweken is een leuke en interessante hobby, het zou jammer zijn als je bij je eerste poging al uit het veld wordt geslagen door een slecht of matig resultaat. mag ik weten waar je het broed hebt besteld?
 17. het wordt een gokje (ik ben geen dierenarts) maar het lijkt wel of haar krop overvol zit waardoor ze niet met maar snavel tot op de grond kan komen. ik vermoed niet dat ze echt ziek is aangezien ze nog een pracht van een vuurrode kam heeft.
 18. als je nog kan ruilen zijn er 3 opties: zomer-oesterzwam, roze oesterzwam en de gele oesterzwam de zomer-oesterzwam is wellicht wat gewoontjes maar kan wel de meeste "foutjes" aan dus deze zou ik je aanraden. een plastic zak in een afsluitbare emmer (met gaten er in geboord) gaat het fijnst. ik zal een paar voorbeeldjes opzoeken voor je. trouwens de pellets zou ik alleen maar overgieten met kokend water en niets toevoegen.
 19. Hoi regenworm, Als je op houtsnippers of stro gaat kweken gebruik je alleen heet water en ontsmet je alleen je handen door ze goed te wassen. Ik heb dus geen ervaring met calciumhydroxide en ook niet met ontsmettingsmiddelen. Hoe simpeler je het houd, hoe minder er mis kan gaan. Je broed is toch wel van de zomer-oesterzwam?
 20. Ik had het bericht al gelezen, maar ik heb nog nooit op pellets gekweekt. Waarom maak je het jezelf niet gemakkelijk en ga je op beukensnippers kweken, super eenvoudig en goedkoop! Waarmee was je van plan te gaan enten, of wou je ook zelf mycelium gaan kweken?
 21. Ik had al een beetje vrees dat we niets meer van je zouden horen Willy.... en rommeltje? waar dan mijn tomatenkas voor dit seizoen bestaat nog uit (te) weinig onderdelen
 22. Biologische aanpak (waarschijnlijk) op komst https://www.nu.nl/280161/video/hoe-een-bladvlo-dit-verwoestende-japanse-onkruid-moet-vernietigen.html
 23. Bel even met DCM of ecostyle Zij kunnen je vast verder helpen Succes
 24. Als het een 2-takt is (en dat weet ik zo goed als zeker) 5 liter euro 95 8 cl 2-takt mengsmering olie 5 cl loodvervanger Dit gebruik ik voor mijn 2-takt sparta-metje en die loopt als een zonnetje, ook de bladblazer en de kettingzaag gaan er probleemloos op. de producten die ik gebruik: https://www.mcculloch.com/nl/parts-accessories/2-stroke-oil/2-takt-olie-ls/577616402/ https://www.wynns.nl/product/loodvervanger/ en wellicht helpt dit je verder https://www.briggsandstratton.com/na/en_us/support/need-help/other-engines.html In geval van twijfel zou ik naar een bedrijf gaan die dit soort van werktuigen onderhoud en daar mijn vragen stellen. Zo sluit je alle risico uit.
 25. de zijdehoeder kriel, 1 dag uit de wyandotte kriel, 1 dag oud het is weer een genot om naar te kijken!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...