Jump to content

Anne_**

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anne_**

 1. Gisteren begonnen met paprika en cayennepeper te zaaien, binnen op de vensterbank uiteraard. En heb ook sla gezaaid, ben benieuwd! Misschien een beetje vroeg, maar het begon echt te jeuken!
 2. Ah oké! Ik vond het al vreemd, hahaha! Ik wacht mijn tomaatjes rustig af!
 3. Interessant om te lezen dat de meeste tomatenplanten er in oktober mee ophouden! Mijn plant is sinds 2 weken opnieuw gaan bloeien en hangt weer vol met vruchten. Hij staat binnen op de vensterbank, richting zuidwest (dus behoorlijk wat zon). Zou het kunnen dat mijn plant de winter overleeft? En heeft het seizoen nog invloed op de smaak/kwaliteit van de tomaatjes?
 4. Mijn boerenkool plantjes verzorgd met een beetje compost en een scheutje water Het is de eerste keer dat ik boerenkool (in een plantenbak) probeer (gebrek aan tuin) En ook wat te laat begonnen, maar dankzij het zachte weer lijken ze toch goed te groeien!
 5. Sinds de verwarming aan is geweest rijpen de pepers enorm snel, blijven wel erg klein en ik moet de smaak nog maar even afwachten! Ook mijn tomatenplant blijft tomaten geven.
 6. Hmm als ik het zo hoor, zijn aubergines misschien niet de makkelijkste groenten. Maar volgend jaar volgt toch een nieuwe poging! Bedankt voor alle reacties!
 7. Beste allemaal! Ik heb een redelijke hoeveelheid wortels en tuinrapen geoogst, en wilde eigenlijk gaan proberen ze te bewaren door in te kuilen! Ik heb een oud kistje dat enige tijd buiten heeft gestaan, en daardoor nogal 'versleten' is.. oftewel, sommige stukken zijn wat verrot. Maar goed, op zich sluit hij wel goed af. Om te vullen had ik nog ophoog zand liggen, en ik wilde de binnenkant bekleden met plastic! Iemand nog tips, of zou het zo moeten lukken? Groetjes, Anne
 8. Mijn aubergines gaven veel bloemen, heb iedere dag getikt, maar het heeft niet mogen baten! Geen enkele vrucht gehad, en de plant zat steeds vol met bladluis. Uiteindelijk maar besloten om afscheid te nemen... Volgend jaar ga ik een nieuwe poging wagen, heeft iemand tips over geschikte rassen voor in een pot? Groetjes, Anne
 9. Dit is leuk thuis komen van vakantie! Met dank aan de buurman voor het water geven Ik heb trouwens nog veel meer wortels, maar ik denk dat ik ze nog even laat groeien!
 10. Helaas kon ik inderdaad niet aan grotere plantjes komen, en had het zaad toch nog liggen. In het ergste geval heb ik geen boerenkool van eigen balkon. En daar kom ik, na een tijdje misschien, wel overheen Mocht het lukken horen jullie het zeker!
 11. Oh goed dat je het zegt! Ik dacht dat dat hetzelfde was!
 12. Vandaag heb ik boerenkool gezaaid, al ben ik een beetje laat (ben ik bang)! Ga proberen om ze in grote bakken te zetten, een vrij gewaagd experiment lijkt me.. maar goed, ik heb helaas geen grote tuin en wie niet waagt, wie niet wint!
 13. Na een aantal dagen met melk behandelen heb ik het idee dat het beter gaat met mijn courgette planten! Maar zoals op de foto's te zien is, is het nog niet weg.. Misschien toch ook met bakpoeder aan de slag of door met melk?
 14. Stan, bedankt! Heb deze lavendel inderdaad bij een tuincentrum gekocht! Dit jaar dan maar geen lavendel thee Groetjes, Anne
 15. Hoi allemaal, Was even aan het zoeken naar dingen die ik met mijn lavendel kon doen! En heb een hoop ideeën opgedaan! Maar 1 ding heb ik niet kunnen vinden: als ik lavendel thee wil zetten, heb ik dan de bloemen of de blaadjes nodig? (Misschien een hele domme vraag hoor). En zijn er lavendel soorten die niet geschikt zijn voor consumptie of zijn ze allemaal veilig te eten/drinken? Groetjes, Anne
 16. Ik zie hier nog weinig verbetering, maar goed heb ze gisteren voor het eerst met melk/water oplossing behandeld. Maar er is ook geen verdere uitbreiding, dus misschien is er hoop! Ga morgen nog maar eens inspuiten met melk/water, eventueel bij te weinig verbetering na het weekend met baksoda aan de slag!
 17. Dan ga ik inderdaad eerst maar eens zoeken! Even een praktische vraag: Hoe neem je ze mee naar huis zonder sterfgevallen?
 18. Kun je niet bij speciaalzaken ook lieveheersbeestjes kopen? Misschien een broodje aap verhaal hoor, maar heb ergens op Internet zoiets gelezen. Wilde eigenlijk zelf deze week op zoek gaan hier naar, heb ook een luizen probleem! Groetjes, Anne
 19. Hoi sluipwesp! Mijn aubergine zijn ook van de ah moestuintje, en ik heb ook nog geen aubergine! Nu heb ik wel pas geleerd dat je aubergine ook moet tikken, en dat doe ik nou een paar weken. Ik dacht even succes te hebben, maar ook die viel er uiteindelijk af.. Weet niet of het aan de soort ligt, je weet natuurlijk niet precies wat voor plant je hebt, of misschien doe ik het helemaal verkeerd! Is immers de eerste keer dat ik aubergine heb! Groetjes, Anne
 20. Eerste peper! Misschien niet de grootste oogst, maar vandaag wel een overwinning (na een aubergine zonder vruchten/vol bladluis en meeldauw op de courgette)
 21. Tja, ik ben ook benieuwd of ze er nog bovenop gaan komen. In ieder geval enorm bedankt voor de tips! Heb ze net met een mengsel van water en melk bewerkt! Na het weghalen van de meest aangetaste bladeren, blijft er alleen niet meer veel plant over.. Het kan niet overslaan op wortels hè? Jullie ook succes/sterkte
 22. Hoi allemaal, Sinds een tijdje geeft mijn courgette plant nauwelijks vruchten meer, en verdorren de bladeren. Iemand een idee wat dit is? En of ik er iets aan kan doen? Ze staan trouwens in een pot op mijn balkon.
 23. Oh wat een gave bak! maakt je vader ze ook op bestelling? (Nee grapje, ik heb waarschijnlijk te weinig ruimte voor zoiets)
 24. Na een tijdje intensief 'tikken', is het dan eindelijk gelukt!! Eerste aubergine komt er aan, en ook mijn tomaten gaan eindelijk zoals het hoort! Bedankt voor de tips, ben dolgelukkig hahaha! Groetjes anne
 25. Oh super bedankt! Ik ga het meteen proberen!
×
×
 • Create New...