Jump to content

ADOPEG

Members
 • Posts

  443
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ADOPEG

 1. Naar wat ik me herinner is het vooral een vrucht om te slurpen. Je eet vooral de slijmkwabjes om de pitjes heen. (Lekker smakelijk woord, slijmkwabjes.) De smaak was ook veel meer dan komkommer alleen, maar ik at ze altijd rijp.
 2. Onze grastrimmer werkt op één accu. Bramen en jonge boompjes moet je er niet mee wegmaaien, maar hoog gras en grote brandnetels gaat wel. De (plastic) mesjes slijten dan wel harder en het trekt de accu ook sneller leeg natuurlijk.
 3. We hebben voor de volkstuin (zonder elektra) zo'n Einhell grastrimmer. Die gebruiken we als grasmaaier en bosmaaier light. Nu ongeveer een jaar in gebruik en nog geen problemen mee gehad. Onlangs nog een extra accu aangeschaft.
 4. Is ook zo. Je ziet nog de takjes van de trosjes van afgelopen jaar. Je kan de bessen goed eten, maar veel mensen vinden het lekkerder als jam. Als je er siroop van maakt en die aanlengt met koolzuurhoudend water heb je cassis. Zie ook de verschillende topics over dit onderwerp op dit forum.
 5. Gewoon twee plantjes buiten in de vollegrond zetten en dan op de vierde plaats eindigen. Niet slecht. Ben wel benieuwd wie het binnen en wie ze buiten had, in een pot of niet. Ik meen me te herinneren dat mensen die beide hadden, het buiten beter vonden gaan? En uiteraard dank voor de organisatie!
 6. Geen winnaar, waarschijnlijk wel mijn beste: 19,7cm
 7. https://deaflora.de/Shop/Kohl/Markstammkohl.html
 8. Als het onder eigen lengte komt, is het het insturen niet waard. Zo eenvoudig is dat. Als jullie dan op dit niveau willen discussiëren.
 9. Hier dan mijn instapper, vollegrondsteelt. 16,5 cm Maar na een magische behandeling 17,1: Blokje ligt precies bij de 0 cm, peper daar tegenaan, lijkt mij wel een waardevolle toevoeging, van foto's vertekenen nogal. Maar mag deze behandeling? Peper is niet geknakt.
 10. Ik zit nog in stadium vingerkootje, in de volle grond.
 11. 9 juli: fotocredits Ik blijf het best bizar vinden, van die opgevoerde kippen. Wel handig.
 12. Een nachtschade lijkt het me in elk geval. De ene tomaat is de andere niet, maar meestal stinken ze wel inderdaad. (Sommige mensen vinden het lekker, maar ik vind het afschuwelijk.)
 13. Volgens mij moet je wel heel veel moeite doen voordat loopeenden je voor de voeten gaan lopen. Ik heb ze eigenhandig uit de broedmachine geplukt en daarna verzorgd, maar denk maar niet dat ze even lekker bij je komen liggen. Als ik kwam voor de maaltijd (toen had ik ze op de volkstuin) begonnen ze enorm te krijsen (kwaken), zodat je je bijna ging generen. Je wil je niet laten manipuleren door die beesten, dus ze waren toch als laatst aan de beurt, maar de neiging was er wel eens om maar gauw voer bij ze te gooien. Wanneer je dan (ein-de-lijk) kwam, kwamen ze naar je toe, maar bewaren gepaste afstand. Bij ernstige trek aten ze uit uitgestrekte hand, maar dat is eenmaal verzadigd gauw weer over. Social distancing.
 14. De roest lijkt inderdaad wat gestagneerd. Dat geeft even wat ademruimte hoop ik. Bolvorming heb ik ook nog niet gezien.
 15. @Frans Zou het geen ereprijs-soortje (Veronica) zijn? Daarvan hebben we alleen in Nederland er al meer dan twintig. Die heeft wel dit soort vruchtjes, kijk bijvoorbeeld eens bij Veronica arvensis.
 16. Interessant. Ik zie dit jaar niet heel veel trossen, maar kan er weinig zinnigs over zeggen. Ik weet dat ik ooit een JvT gekocht heb, maar ben allang kwijt waar die inmiddels staat. Verder heb ik verschillende rode bessen die ooit overgenomen zijn, dus geen idee wat dat is. Waarschijnlijk JvT, maar wat heb je aan waarschijnlijk...
 17. 3 van 3 gekiemd. Ik ben iets later begonnen. Zodoende verdwijn ik bijna tussen jullie pepers. 😄
 18. Dat zijn de kliertjes waaraan je een kers herkent.
 19. Dat is wel vreemd. Ik heb halverwege maart besteld en vrij snel daarna ze binnen gekregen. Wat heb je opgegeven als leveringstijd?
 20. De foto is niet zo scherp, maar het ziet er wel echt uit als roest. En dat was inderdaad de reden dat ik later gepoot heb. De ziektedruk is te hoog denk ik op het tuincomplex. Ik zag bijvoorbeeld op omliggende grassen ook roestplekjes. Tot nu toe is het altijd zo gegaan, al vroeg roest en in de loop van de tijd zit het er helemaal onder. Inderdaad maar hopen op een goede oogst, want meestal heb ik wel bolletjes, al zijn ze niet zo groot. Ik zit er wel over te denken om met zaad te gaan werken en dan iets te gaan selecteren dat het goed onder mijn omstandigheden.
 21. Ik zat de mijne nog eens goed te bekijken en ja hoor, roest. Heb ik de primeur?
 22. Zie bericht henkg: Zier er leuk uit trouwens. Wij gebruiken bijna geen zeep, dus ik maak ze ook niet meer. Shampoo's maak ik wel (syndets, volledig afbreekbaar uiteraard).
×
×
 • Create New...