-
Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)
@Petrasmoestuin had je wel antwoord op gehad. Het is het loof van knoflook. Welke knoflook maakt niet uit. Dus het ras doet er niet toe. Als je het groene loof ervan maar gebruikt.
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Pasta met eigen saus en nog toevoeging van kruiden. Op 17/12/2025 nog eigen tomaten gegeten!. Heb nog een handje mini’s. Stuk of 5/6. Toch heel leuk dat ze ook zo goed zijn nagerijpt.
-
Taart, gebak, koek, enz.
@Vrouwholle & @peulenschil jeetje wat leuk geworden!
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Soep vooraf met klontje rundervet, eigen kruiden en de bouillon. Aardappels met wederom klontje rundervet omdat ik vermoed dat ze daar heel knapperig van gaan worden, met een paar tenen knof. Takje rozemarijn en paprikapoeder van Me Moeder. Rest van het eten gaat ook nog flink wat van Me Moeder in en ga kalkoen bakken met eigen kruiden en knof. Krijg er trek van. Eet nu maar even een augurkje…!
-
Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)
@Dahli het is alleen loof, maar met zonnebloemolie. Ik heb in het verleden geëxperimenteerd wat het fijnste werkte en dit is het makkelijkst. Ik heb het ook wel zelf fijngesneden en ook gemalen zonder een toevoeging. Daar gaat je apparatuur wel van fluiten…! Maken in de keukenmachine met scheutje voor scheutje zonnebloemolie erbij is het soepelst. Geen zout en heb nooit houdbaarheidsproblemen gehad. Maar voor de volgende x wel een goed idee om ook zout te gebruiken. Kan nooit kwaad met dit soort dingen lijkt me.
-
Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)
3 potten en een mini geworden. Ik had gehoopt op 4. Maar goed. Daar red ik het wel mee to de volgende oogst.
-
Ik ben bottenbouillon aan het maken
@appelvrouw is toch elke x anders hoor. Eennalaatste x had ik amper wat vet en laatste x heel veel en nu zelfs meer dan 1 pot vol. Ligt er maar net aan. Ik heb het ook nog eens niet eens uren laten koken. Zul je zien volgende x…!
-
Ik ben bottenbouillon aan het maken
Gisteren van de slager botten gehad. Ik heb het gekookt. Dit vet links dat vloeibaar is, is er van af gekomen en heb ook mijn oude potje aan kunnen vullen. Niet verkeerd voor een handje botten. (Nou ja, toch wel ruim een kilo) Ik gebruik het vet om vlees mee te bakken, door stamppot of voor door de jus. Bouillon doe ik in kleine boterhamzakjes omdat het zo geconcentreerd is van smaak. Anders vind ik het te heftig door soep, risotto enz. Door ındonesische rundvleessoep doe ik wel meer. Maar dat is dan weer een uitzondering. Dit jaar een fikse voorraad en ben er blij mee. Voel me echt enorm opgepept na soep en dat eten we toch meerdere keren per week bij de maaltijd.
-
Foto's van: je oogst
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Turkse kippensoep met belachelijk veel peper. Beetje uitgeschoten maar die zure pittige soepjes vind ik heerlijk. Jongste had brandende lippen ervan. Viel me nog mee 😛
-
Wat heb je vandaag gekregen?
Zak botten van de slager. Hij zei zo lief dat hij die voor me had bewaard. 🤭 zo schattig! Bottenbouillon aan het koken dus weer.
-
Wat heb je vandaag (of gisteren) in de moestuin gedaan 2025
Geen tomaten van gehad. Dus geen idee welke het zijn. Had wat compost in een kweekbak geschept en daar kwamen allemaal tomaten uit op. Hij staat er overigens nog steeds. Wel iets minder florissant vanochtend. Maar heeft nu al tig x vorst over zich heen gehad. Dus dat mag.
-
Kaas, yoghurt en boter maken
Jij bent echt lekker op dreef @Dahli way goed!
-
Pas nieuw hier
Oeh heerlijk al die plannen. Lekker tijd om komende winter uit te voeren. Veel plezier hier en in de tuinen. Groene groet!
-
Slakken
Die heb je goed gezien! Deze eten ook graag kippenvoer. Daar zitten ze steevast bij mij