Ga naar inhoud

tielse flipje

Members
  • Aantal items

    620
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door tielse flipje

  1. Dat er geen verband is tussen het PFAS-gehalte van de grond en dat van de eieren wijt men aan de grondsamenstelling. Commerciële uitloopkippen lopen hoogstens een halfuur buiten door problemen met de rangorde. Dit nog afgezien van de ophokplicht gedurende een groot deel van het jaar. En als ze al buiten lopen is dit in een ecologische woestijn, zonder een enkel wormpje.
  2. En binnen 2,5 dag volgeboekt....
  3. Ik heb me ook aangemeld voor het RIVM onderzoek, maar afgewezen omdat ik meer dan 10 kippen heb. Volgens mij blijkt uit het onderzoek naar PFOS/PFOS, dat er in ons oppervlakte- en grondwater (en dus ons drinkwater) in combinatie met ons voedsel al zo'n hoog gehalte zit, dat we al snel de grenswaarde van 4,4ng/kg lichaamsgewicht overschrijden. Door het eten van ons eigen eitje wordt de norm dus in de regel overschreden. Lekker dan! Schandalig. Er is op 60 locaties getest met een (soms zeer) grote variatie binnen een provincie of streek. Hier in Boekelo wordt de norm van het beekwater van de Teesinkbeek honderdvoudig overschreden na het doorstromen van de Boekelose Stoomblekerij. https://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-actueel/vechtstromen-meet-verhoogde-pfas-concentratie-in-deel-van-teesinkbeek
  4. Ze stekken heel, heel gemakkelijk.
  5. Chaenomeles cathayensis
  6. De warme - en natte zomers schijnen de infectie met deze pseudo-schimmel te bevorderen. Cox sblijkt extra gevoelig te zijn. Komt in alle bodems voor, ook in Boskoop.
  7. Wichters zijn een ondersoort van kroosjes, en zijn typisch voor de Friese Wouden en aangrenzende gebieden. Verspreiding via worteluitlopers, die bijvoorbeeld aan familieleden gegeven werden.
  8. Boerenpruimen, Belzen in Twente, zaaiden zich vroeger uit in hagen en windsingels. Van smaak en grootte zou ik me echter niet teveel voorstellen.
  9. Ik heb hetzelfde beeld gehad bij een appelboom op onderstam M26, en dacht toen aan stambasisrot (Phytophtora). Bij deze boom heb ik eerst al de aangetaste bast weggesneden, maar de aantasting ging gewoon verder. Bij appels wordt soms een Golden Delicious tussenstam gebruikt, omdat deze minder gevoelig is voor stambasisrot
  10. Bloedmijt? Zo snel mogelijk? Radicaal? Binnenkant hok bespuiten met Byemite, dit is wel een giftige stof. De mijt zuigt 's nachts bloed bij de kip en zit overdag tussen spleten in het hok.
  11. Als je voor Clapps gaat (nogal ziektegevoelig), zou je als bestuivers ook uit Triomph de Vienna (aanrader)/Bonne Louised'Avranches of Beurre Hardy kunnen kiezen.
  12. Ja, geen wondafdekking. Niet alles in een keer willen aanpakken, eerst het grootste probleem oplossen.
  13. Vloerbroden met hazelnoot, gemaakt met een biga. Recept van Levine van Doorne.
  14. Ik zou afwachten, door de apicale dominantie van de hoofdtak komt alles wel goed. Groeiregels van Vöchting; de steilste tak groeit het hardst.
  15. Ja, prima om nu te verplanten. Snoeien, zodat straks weer wortel- en bladevenwicht ontstaat.
  16. Ik doe niet mee, mijn oudste zoon gaat in mei "trouwen" in Ningbo (China). Dit wordt georganiseerd door mijn aanstaande, Chinese, schoonfamilie. We plakken er dan natuurlijk gelijk een vakantie aan vast.
  17. Die "Nemo" heb ik twee jaar geleden bij de Makro gekocht als ovenaardappel voor de kerst. De restanten in het voorjaar gepoot, deze aardappels bevallen me heel goed. Goed bevaarbaar en vorig jaar geen phytophtora.
  18. Volgens mij is dit vraat, en ja er zijn ook lidtekens te zien.
  19. Nou bijna. De pepers en paprika's zaten niet in de doos en zijn afgelopen zaterdag hier gearriveerd. Morgen op de post!
  20. Comtesse de Paris rijpt bij mij prima af. Redelijk bevaarbaar, geen steenvorming. Misschien niet de allerlekkerste, maar wel prima handpeer.
  21. @woldistel je bedoelt Amarela de Vauriac. Dit jaar, dus als tweejarige plant, enorm veel zaad van gewonnen. Als het snot wordt.is de oorzaak de nattigheid, bieten zijn wel degelijk winterhard.
  22. Ik dacht dat het gebruik van de Golden tussenstam de kans op stambasisrot (Phytophtora) verminderde.
  23. De.Kerstbiozadendoos is gisteren gearriveerd, maar nu geen tijd.🌲
  24. Nog even betreffende het issue over klimaatverschillen, kan er niet een keer iets gekozen worden dat bijvoorbeeld liever koelte en wind heeft?
  25. Vanuit een pot kan dat altijd wel, maar nu is wel de beste tijd om een appelboom te poten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...