Jump to content

tielse flipje

Members
 • Posts

  289
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tielse flipje

 1. tielse flipje

  Moestuinjungle

  Oh ja, het is natuurlijk Petunia axillaris en geen P. petiolaris.
 2. tielse flipje

  Moestuinjungle

  Gelukkig, ik schrok al. Bij de buitendeur zetten; heerlijk, hemels! Zaait zichzelf uit, maar niet irritant.
 3. tielse flipje

  Moestuinjungle

  Dit is geen bostabak, maar "mijn" wilde, sterk geurende, petunia. Uit de zadendoos inderdaad. Volgens mij Petunia petiolaris. Daarom plakt deze ook niet.
 4. Henkuikens meer pigment bedoel je denk ik. Maar dit zijn geen kuikens meer.
 5. Hennetje, eerste eitje komt zo!
 6. Er is geen laagblijvende zwarte moerbei (tot op heden).
 7. Lijkt me niet. De stam van de rechter peer op een meter hoogte heeft een diameter van 20cm (geschat aan de steel van de bats). De snoeiwond wordt overgroeid met callus ( wondweefsel) met een snelheid van ca. 1cm per jaar. De wond wordt dus niet afgesloten en gaat inrotten, met op den duur sterfte van je boom. Zomersnoei bij pitvruchten is hoofdzakelijk gericht op het wegnemen van waterloten in juni en weghalen van scheuten om de vruchten beter te belichten. Bovendien staat deze boom waarschijnlijk op een krachtige onderstam. Opnieuw beginnen met zwakke onderstammen of wat corrigeren van deze bomen lijkt me beter.
 8. RdB staat voor Ronde de Bordeaux, en niet voor Rouge de Bordeaux. Afkortingen zijn lekker gemakkelijk, maar voor lezers soms erg verwarrend, zeker als je niet erg thuis bent in de materie. Dus liever geen afkortingen gebruiken bij cultivars; erg verwarrend. Ik zou een andere vijg nemen, we hebben altijd plaatsgebrek en keuzestress.
 9. Commelina tuberosa, groeit hier als onkruid. Zaait ook gemakkelijk uit.
 10. Alles gezaaid eind juni. Zeer slechte opkomst, maar 1/3 is opgekomen. Veel loze zaadjes dus. De plantjes staan in p9 potjes op een tafeltje in de buitenlucht, of dit veilig genoeg is zal de tijd leren.
 11. De vraag is; geven de grootste zaadjes de zwaarste venkels? Gisteren alles gezaaid, veel zaadjes opgestuurd gekregen.
 12. Maar niet voor de poes! Het geslacht Lilium en Hemerocallus kan acuut nierfalen bij katten veroorzaken. Als katten bijvoorbeeld in aanraking komen met het stuifmeel en zich dan likken of van het water in de vaas drinken ontstaat nierschade met vaak een dodelijke afloop.
 13. Hier heeft iemand zijn schuur in de brand gestoken.
 14. Een kennis van mij heeft asperges van 25 jaar oud. In het verleden was er een zeer goede opbrengst. Ik stelde al voor om deze klauwen te delen, maar daar had ze nog nooit van gehoord. Hoe lang duurt opkweek uit neuzen, ook vier jaar?
 15. Mieren beschermen de luizen tegen predatoren en voeden zich met de honingdauw. Mieren houden de luizen zoals wij ons vee. Er is wederzijds voordeel. Er zijn ondergrondse mierenkolonies met één kloon luizen, dus allemaal nakomelingen van een bladluis. Dus mieren kweken wel degelijk luizen.
 16. Misschien lukt het beter door stekken met een voetje. Zijtakje los trekken van de tak, zodat er een klein stukje van de tak mee afscheurt en de rafels van het voetje wat bijknippen. Toppen stekken wat minder goed dan stekken met wat minder groei.
 17. Infecties worden opgesloten door het wondafdekmiddel, wondafdekmiddel wordt dus niet meer toegepast. Als er al vruchtboomkanker (Neonectria galligena) aanwezig is, is inkorten van de tak misschien wel noodzakelijk.
 18. Lijkt op rattenprobleem. Shit, Mellie. Ratten huizen heel graag in de kas, ze vreten de wortels niet aan zoals woelmuizen. Dus je plantjes kunnen herstellen. Ik zet vallen in de kas, klemmen en klapvallen. Gif wordt door de ratten versleept en dat vind ik niks.
 19. Ja, appelbloedluis of wollige bloedluis. Als je erover wrijft komt er bruinrood sap vrij. Vaak op snoeiwonden, door de aantasting krijg je sneller vruchtboomkanker (een schimmelinfectie). Verwijderen met een borsteltje is wel zinnig, regelmatige controle of het terugkomt i.v.m. de levenscyclus van deze luis.
 20. Rui, je ziet de nieuwe pennetjes al. Over een week tot 14 dagen ziet het er al veel beter uit.
×
×
 • Create New...