Jump to content

tielse flipje

Members
 • Posts

  412
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tielse flipje

 1. Of: https://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/ttxt/Trombiculiasis.htm
 2. Rode kool , "knolvoetresistent" van dezelfde leverancier, geweldige groei. Zou niet meer anders willen!
 3. Als je de onderste zijtakken bij een spil op zo'n 60cm wilt, dan bij de meeste rassen op 80cm hoogte snoeien in maart. Wel snoeien, want je wil ook vertakkingen onderaan.
 4. Om het verschil te kunnen zien heb ik Tama op zowel Kirchensaĺler mostbirne als op kwee Adams geënt (zonder tussenstam). Dat scheelt het eerste jaar toch wel een meter in groei, het tweede jaar nog meer. De Nijisseiki spil van 10 jaar is ruim twee meter hoog, de groei wordt geremd door de enorme vruchtbaarheid. Gekocht boompje op kwee Adams (zonder tussenstam) lijkt me. Uitbuigen doe ik niet, alleen correctie takstand door middel van snoei, soms tot op kroonsnede om takstand beter te krijgen.
 5. Ik schrok al, maar mijn gripzakjes zijn toch anders.
 6. Paradichloorbenzeen is een gechloreerde koolwaterstof..... https://edepot.wur.nl/141691
 7. Ja, gistermiddag. Nog voor Sinterklaas! Maar Sinterklaas was tenslotte de pakjes ook kwijt.
 8. De doos is nog steeds niet aangekomen, vanwege de drukte zegt Post.nl.
 9. Ik zou proberen de opslag van de wortels af te scheuren, dit geeft minder opslag in de toekomst.
 10. Wat een doetje! Ik denk dat de eigenaar haar wel mist! Ik zou even checken op veerluis en kalkpoten (voor zover dat lukt met de pootbevedering) voor je haar naast je eigen kippen zet. En het gaat niet om de grootte, maar om het karakter van de.kip of ze bij de rest kan.
 11. Ja, mestonderzoek op parasieten leert elke dierenarts tijdens de studie. Als er geen parasieten in de ontlasting gevonden worden is het een stuk moeilijker om achter de oorzaak te komen. Heb je de kip in de hand gehad; mager/dikke buik?
 12. Ik heb het ook geprobeerd met inundatie, maar zonder resultaat. De zeer jonge ratjes zullen wel verdrinken, maar het effect is te verwaarlozen.
 13. https://www.vriendenvanhetoudefruit.nl/wp-content/pruimen/index.htm Kroosjes werden onrijp (bitter) geplukt en voor jampoduktie gebruikt. Ook door de jamfabriek in Tiel met het reclamemannetje Tielse Flipje.
 14. Nee, geen Notarisappel... De Notarisappel is triploïd, dus zeer krachtig groeiend. Vormt dus een zeer grote kroon. Het is niet zo dat de Notarisappel veel vroeger is; de normale oogsttijd is september. Foto's van vandaag: Maar met deze (schaarse) info is ook niet te zeggen welke soort appel dit wel is.
 15. Koken voor gebruik helpt niet tegen de door Clostridium geproduceerde toxines.
 16. Zevenslaper (relmuis) denk ik.
 17. Bloed"luis" is een mijt; acht poten. Jeukt dus harder dan een luis (zes poten).
×
×
 • Create New...