Jump to content

tielse flipje

Members
 • Posts

  342
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tielse flipje

 1. Sonja 5 is niet opgekomen. Dissectie geeft twee velletjes en geen inhoud.
 2. Vier Sonja baby's, zonder anabolen/melatonine/epo of andere pepmiddelen. Volkomen gezond en normaal.
 3. @FransVreemd blad voor een komkommer....
 4. Sorry, geen idee. Lijkt me hormonale beïnvloeding van het gedrag, geen "ziekte".
 5. Zaad niet goed? Dagelijks bewateren lijkt me overdreven. Alleen als de grond door en door droog is bewateren. Bemesten nu heeft geen zin voor kieming.
 6. Mijn krentenbomen, ook fruit toch!
 7. Geen idee over.de levens-verwachting, dit hangt ook van evt. complicaties af (secundaire infecties). Persoonlijk zou ik Noor bij de andere kippen zetten, hier worden kippen blij van. Ik verwacht niet dat Noor nog gaat leggen. Waarschijnlijk zijn er concrementen in de eileider aanwezig, waardoor de persdrang ontstaat. Succes met Noor!
 8. Besmetting gaat via de lucht; de andere kippen zijn allang besmet. Maar dit hoeft natuurlijk geen gevolgen te hebben. Preventie in de commerciële pluimveehouderij bestaat uit vaccineren, maar dan steken dergelijke infecties nog vaak de kop op. De eieren zijn gewoon te eten. Voor wat Noor betreft; dat is een gewetensvraag.
 9. Waarschijnlijk een ontsteking van de eileider. De oorzaak is waarschijnlijk een Infectieuze Bronchits (IB, gammacoronavirus) infectie, evt samen met een E. Coli/Mycoplama infectie. Het leggen van windeieren en de benauwdheid passen hierbij. Prognose; hopeloos. Sorry voor het slechte nieuws.
 10. Tot nu toe elk jaar ernstige vorstschade. En dit op een open, niet beschutte, standplaats in halfschaduw. Maar ja, wel tegen de oostgrens van Nederland. Heb de hoop op bloei (laat staan vruchtvorming) zo goed als opgegeven.
 11. Stautonia hexaphylla is ook nog eens tweehuizig, dus manlijke èn vrouwelijke plant nodig voor vruchten. Of in elk geval een vrouwelijke plant, deze zou ook vruchten kunnen vormen zonder man.
 12. Mijn oudste kippen (Barnevelders) zijn inmiddels twaalf jaar. Die oudjes mogen van hun pensioen genieten, in de pan gaan ze niet.
 13. Een strandras, alleen 's zomers te zien.
 14. Gewoon kuikenmeel geven, vreemde dierenarts.... Kuikenmeel is precies afgestemd op de behoefte van de kuikens, ik zou zeker geen eigen mengsel maken. Grit is onnodig. Nee, verder dus niets aan de hand.
 15. Aviaire leucose van alle kuikens op ongeveer dezelfde plaats is niet erg waarschijnlijk, bovendien zijn ze gezond. Je noemt het een "tumor". De betekenis van tumor is zwelling. En dat is het ook; een zwelling van de krop als gevolg van een gezonde eetlust. Vertrouw Dokter Google nooit!
 16. Direct na het ontstaan van deze vorstscheur kun je de bast vastzetten met spijkertjes. Dan is de schade niet zo groot. Nu lukt dat niet meer, de wond is te oud en de bast is opgedroogd.
 17. Bij mij (buiten op terras).ook onvoldoende tijd voor zaadvorming, wel een decoratieve plant van ruim een meter hoog.
 18. Des vertes marteau turnip, lijkt er veel op. Een raap.
 19. Als je een tak wilt laten groeien; verticaal leiden. Groei remmen; meer horizontaal. Je kent de groeiregels van Vöchting? Anders even opzoeken, erg handig.
 20. Marans eieren Salmonella vrij? Broodje aap verhaal. Ik ben zelf dierenarts. In de kippenhouderij is men al 50 jaar bezig om Salmonella uit te bannen en dat lukt nog steeds niet. Heb zelf ook Marans maar dat het eivlies dikker is? Nog nooit iets van gemerkt. Bij mijn kalkoenen is dat wel zo, maar dat zijn Ronquières.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.