Jump to content

Rudie

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rudie

 1. Bij levenvanhetland stond ie wel degelijk als 'uitverkocht' aangemerkt en ook bij Eemlook zelf was de voorraad op maar Leven van het Land heeft 'de voorraad opnieuw geteld' en ze zijn weer beschikbaar, wel direct 3 euro duurder waardoor je 8,50 betaald voor 1 bol
 2. Maar ik neem aan dat ze toch rond deze tijd in de grond moeten?
 3. @Moestuin_Van_Mark Zowel het poten in september als het poten in een stektray zijn ongebruikelijk maar des te leuker als experiment:) Ga je later deze maand ook nog iets poten?
 4. Ik zou deze keer zo graag eens Olifantenknoflook willen proberen maar loop weer hopeloos achter de feiten aan. Overal uitverkocht. Zijn er hier misschien nog mensen die een paar bollen over hebben? Ik wil er uiteraard de winkelprijs voor betalen
 5. Zien er nog kwiek uit Jorieke! Die kan nog wel even mee tot de uiteindelijke deadline. Niet dat ik er nu nog iets aan heb, maar over wat voor Ikea gordijn heb je het precies?
 6. Ik heb in november ook pootgoed van een marktman in Leeuwarden gekregen. Vorige week gevraagd of ie wist hoe dat ras heette en dat bleek ook Violetta te zijn. Altijd leuk om er een naam op te kunnen plakken. Ik heb afgelopen maand dus Violetta, Pskem, Killarney Red, Morado & Purple Haze geoogst.
 7. Ik heb ook Pskem (van levenvanhetland.nl) geplant, heb echter kleine bollen vergelijkbaar met de bol rechts op de foto. En dat terwijl ik toch ook op Friese klei teel
 8. Waarom loopt Carina1966 honderd jaar voor op de rest? We doen alleen nog mee voor spek en bonen. Wat een deceptie, ik was er van overtuigd dat ik zou gaan winnen. Maar goed, "Parijs is nog ver" zeggen ze in de Tour de France dan
 9. Dit is echt werelds: https://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/gegrilde-little-gem.html Makkelijk en lang te kweken ook
 10. Iemand dit wel eens geprobeerd? https://sjeftuintips.files.wordpress.com/2011/09/gaas-slakkenhekje-7.jpg
 11. Wat is het idee daarachter? Gewoon benieuwd naar jullie tactieken 'Keep your friends close, but your enemies closer' (mijn eigen uien zijn trouwens vergelijkbaar met die van HuubvG)
 12. Als je ze eerst een beetje laat afharden is er niks aan de hand. Sterker nog; mijn grote voorbeeld Charles Dowding zaait in september al tuinbonen zodat ze rond deze tijd een mooie voorsprong hebben voor een extra vroege oogst:
 13. Staan er mooi bij! Hoeveel uren licht per dag heb je ze gegeven onder de Ikea lamp?
 14. Spijtig, spijtig..... Zijn er ook nog succesverhalen? Een aantal deelnemers zijn verdacht stil hier en laten zich, is mijn indruk, niet in hun kaarten kijken.
 15. Op hoeveel 'blaadjes' zitten jullie?
 16. Ik ben slechts een beginner op het vlak van oesterzwammen kweken. Maar kan het zijn dat de lucht te droog is in de ruimte waar je ze kweekt? Op welke temperatuur had je ze staan?
 17. Goed om te lezen dat een aantal concurrenten er een potje van maken
 18. Das niet niks! Hoeveel blaadjes/sprietjes hebben ze?
 19. Zien er idd al heel mooi uit Carina1966! Mag ik vragen hoeveel uren licht ze krijgen? Of is dat het geheim van de smid?
 20. Die 15 graden kan geen probleem zijn, dat vinden ze wel een fijne temperatuur zodra ze opgekomen zijn. Misschien ligt het probleem dan bij 'te nat' en 'weinig licht'
 21. Nee, das niet normaal. Is de grond te nat? Te droog? Hoe warm of koud hebben ze het? Wat heb je gebruikt om in te zaaien?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...