Jump to content

Groente op de BBQ


appelvrouw

Recommended Posts

Mijn favoriet: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1038702/antonio-carluccio-s-gevulde-tomaten-uit-de-oven

Eigenlijk een oven bijgerecht. Gaat ook heel prima op de BBQ. Dan misschien iets meer ansjovis, alle andere BBQ smaken zijn meestal ook wat heftiger.

Is 'ochtends al voor te bereiden. Het "afbakken" op een alu schaaltje vereist nauwelijks aandacht.

 

Ik vind het wel wat vroeg voor een barbecue. Zonet de kliko aan de straat gezet, ik zit nu na te bibberen bij de kachel.

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Anna deed vorig jaar (of het jaar er voor? ) asperges op de BBQ toen we bij jou waren? Die waren lekker En een maïskolf is natuurlijk een topper op de bbq. En ik heb een leuke aflevering van Jamie Oliver At Home met een aantal pakketjes van aluminiumfolie en daar dan groente+kruiden in. Ik kan hem even opzoeken en met je delen?

Stokjes met blokjes courgette, ui, en paprika en tomaatjes zijn ook lekker! Met wat kruidenolie er op voordat je ze op het rooster legt.

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Ben dol op venkel op de barbecue, roosteren en erna een scheutje olijfolie en wat zout. Of groene asperges met olie en wat balsamico of Ehm... courgette, champignon met waar het voetje zat een klontje boter met wat peterselie en knoflook (of een kruidenboter van het een of het ander). Aubergines in de schil totdat het zacht is en dan met een lepel het vruchtvlees eruit halen, geroosterde tomaten, aardappels of paprika’s of pepers. Volgens mij kan alles op de barbecue. Wij zijn er in elk geval dol Op. Ook fruit, bv ananas of rabarber met aardbeien. Mmmmm sjonge ik krijg er trek van!

 

 

Wel heel toevallig. Heb dit vanavond op. Plakjes aubergine, courgette, rode paprika, oesterzwam en champignon besprenkelt met citroensap met olijfolie en geblendde peterselie met knof. Errug lekker!

 

 

34efb14db2cf90b6bbba004e99908f48.jpg

Link to comment
Share on other sites

Als je het hebt, kardoen! Onwijs lekker op de bbq of een ander open vuurtje. Ingepakt met wat zout en olijfolie. Heel simpel. Maar oh zo lekker.

 

En moet dat dan gebleekte zijn of kan je ook 's zomers een paar stengels van die plant afrukken?

Link to comment
Share on other sites

Hey wat een fijne reakties al! Geweldig. Henk, ja vroeg, maar ik bereid een feest voor en maak al lijsten met gerechten en boodschappen. Dank voor de link ik ga kijken!

Jorieke jaaa die asperges, die was ik vergeten. Die heb ik dan ruim dus dat komt mooi uit. Het liefst heb ik gerechten zonder het direkt gebruik van aluminiumfolie, was ik even vergeten te vermelden. Spitskool, Kardoen is er helaas niet in mei, maar voor later in het jaar ga ik het zeker onthouden, ik heb toevallig flink gezaaid.

Simon en Mellie, doen jullie - als je ook geen alufuolie wilt gebruiken- die groentes in een speciaal rekje oid?

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Kleine in de schil gegaarde aardappeltjes omwikkelen met ontbijtspek met salieblaadjes er tussen. Deze op een spies prikken met stukken (rode) ui er tussen. Dan even op de bbq tot het spek mooi bruin en gaar is.

Wil je liever vegetarisch, gebruik dan i.p.v. spek geblancheerd groen van prei en smeer de spiesjes in met (knoflook)olie en bestrooi met wat zout en peper.

Link to comment
Share on other sites

In zon visrekje Appelvrouw. Maar soms ook in aan barbecuepan of gewoon direct op het rooster of tussen de gloeiende kooltjes. Ligt er aan wat het is en ook hoe het is gesneden.

 

De groenten op de foto moesten in het visding. Maar een hele paprika leg ik gewoon zo op het rooster en knoflookbollen ook. Dat vind ik verrukkelijk. En wat echt een wereld van verschil maakt: lekkere olie erbij!

 

Succes met de voorbereidingen in elk geval!

Link to comment
Share on other sites

Wij gooien bijna alles zo op het rooster, nouja met iets meer beleid natuurlijk Maar een visrekje is ook wel een goed idee voor zaken die anders heel voorzichtig moet draaien ivm in-het-vuur-val-gevaar. Plakken courgette, venkel, aubergine, hele asperges, paprika's, lenteui, kleine preitjes etc. Spiesjes met nieuwe aardappeltjes (even voorkoken), tomaten, laurierblad en haloumi (even zelf maken?) Je schijnt ook spiesjes van rozemarijntakjes te kunnen maken. In folie aardappels om te poffen, bietjes, paddenstoelen.

 

En verder allerlei lekkere salades erbij!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Misschien kan je hier ook een kijkje nemen: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?board=47.0

 

Bijna alle groentes worden lekkerder na een behandeling boven houtskool! Je kan ook altijd groentes tussen de houtskool leggen (zelfs zonder aluminiumfolie), daarna pel je de buitenste laag gewoon af (bijv. Venkel, ui, aubergine...)

 

Wat me ook erg mekker lijkt is bloemkool met harissa, heb het zelf nog niet geprobeerd maar het staat op mijn lijstje. Hier een filmpje:

Link to comment
Share on other sites

Oh ja en gegrilde sla is hier een topfavoriet

Recept is hier met een sausje en haloumi maar het kan net zo goed zonder hoor: https://mrssimplelifeblog.wordpress.com/2017/07/01/dagje-bbqen-op-verplaatsing-met-recept/

 

Als je het nog nooit hebt gegeten, zeker eens proberen, het krijgt net wat meer andijvie-achtste smaak

Link to comment
Share on other sites

Wij vinden courgette plakken. niet van die dunne plakken, maar een cm dik ongeveer. En dan aan 2 kanten bestrooid met peper,zout, en Italiaanse kruiden, heerlijk op de bbq. Tomaat met mozarella , kruiden ,idem dito.

Link to comment
Share on other sites

Ooo hoe kon ik het vergeten te opperen. Gegrilde sla is idd heerlijk! In een workshop bij De Librije gemaakt. Met zoetzure dressing en vadouvan kruiden (ook van Johny de Boer). Als je weer in Nl bent, echt een potje van meenemen. Zijn kruidenmengsels zijn in elke supermarkt te koop.

Link to comment
Share on other sites

Recept:

 

Zoetzure dressing maken

Scheutje azijn beetje water suiker en zonnebloemolie

Laat de sla hierin marineren. Marineren moet je serieus nemen, niet dat je met 5 min klaar bent. Ga uit van minimaal 1,5 uur. (Dus gewoon als eerste doen voordat je de rest van je groentes gaat klaarmaken lijkt me)

Grillen.

 

Serveren met een klein beetje vadouvan kruiden. Ik gebruik voor 2 kroppen sla ongeveer 1,5 theelepel. Voor mij is dit de lekkerste salade die er is. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

Link to comment
Share on other sites

Grinnik. Oops verkeerd begrepen! Geen last van slappe sla, maar ligt ook wel aan de sla. Ik gebruik Turkse kropsla die wat stevigere blaadjes heeft. Misschien botersla dat dat wel korter kan marineren.

 

Ingrediënten zal ik straks erbij plaatsen.

 

89dc783ae5d2ea4435d3a32d4dd7e095.jpg

 

De beste man heet overigens Johnie Boer zie ik nu staan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...