Jump to content

Mikki

Members
 • Posts

  140
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mikki

 1. Ik ben ook benieuwd toevallig vandaag ook aan het zoeken om eigen broed te maken. Wel een video op YouTube gevonden ,..kan deze zo niet delen staat op mijn telefoon en zit nu achter de iPad...zal later nog toevoegen.
 2. Weten jullie dat je van het zaad wat je niet meer gebruikt, gezonde en plantaardige melk kan maken... weggooien is eeuwige zonde.
 3. Ik heb ze nu een twee weken buiten staan en dat gaat goed.
 4. Mikki

  Verder met zaaien

  Rij 5 Pastinaak Wortelpeterselie Venkelknol Kouseband Paarse Bloemkool Rij 6 Eucalyptus (nog meer) Theeplant Pyrethrum Bloemen aftreksel tegen luizen Grote Roze Zinnia Bloemen Tabaksplant Schorseneer Rij7 Middentomaat Faribo Goldheart Middentomaat Black Zebra Middentomaat Green Copia Middentomaat Grappa Gialla Middentomaat Green Zebra Rij8 Vleestomaat Purple Calabash Vleestomaat Chianti Rose Vleestomaat Julia Child Vleestomaat Marvel Striped Middentomaat Tegucigalpa Rij9 Hibiscus Roselle Kaki Struiktomaat Martin Amish Grote Roma Tomaat Knoflook in de kas Geplant eind Oktober
 5. Ziet er mooi uit. Zelf ondervind ik ook weinig problemen ook hier staat alles vlakbij elkaar.
 6. Waarom zou je heermoes bestrijden, het is super gezond. Ik laat het mooi staan, ben heel blij met de grote trossen in de tuin. In het het najaar oogsten en gebruiken in de keuken.
 7. Mikki

  Kweekkas

  Manlief heeft weer iets moois in elkaar geknutseld. Elk jaar weer een nieuw experiment om een goede kweekkas te bouwen. Dit jaar met PIR isolatieplaten, het word zo warm met een lamp dat de deuren open moeten Evt kan er een tweede lamp aan de andere kant. Tevens kan er zo lucht bij om schimmels tegen te gaan. Verwarming gaat evt alleen snachts aan op laagste stand. Inmiddels een gedeelte tomaten gezaaid. Dit jaar een experiment met veel vleestomaten om soep in te wecken. Dadeltomaat Datterini Vleestomaat Arbuznyi Vleestomaat Tibet Apple Kerstomaat Florida Petite voor op de vensterbank of pot Middentomaat Yellow Out Red Vleestomaat Brandywine Pink Red Vleestomaat Basinga Vleestomaat Aunt Rubys German Green Vleestomaat Lucky Cross Vleestomaat Danko Vleestomaat Big Sky Brandy Vleestomaat Smaragd Apfel Kerstomaat Sweet Million Vleestomaat Gigantomo Vleestomaat Coeur de Boeufjaune Meloenkomkommer Komkommer Greenhouse Chinese komkommer Komkommer Suyo Long Komkommer Freilandgurke Twee weken eerder voor gezaaid 6 Januari Paprika Giant Puntpaprika Enjoy Paprika Snackpaprika Bio Paprika uit Spanje Aubergine white Aubergine Lunga3 Bio Aubergine Ekoplaza Aubergine Black Beauty
 8. Ik zaai in Januari in de kas Ook veel suc6 dit jaar Overigens heb ik deze zaden weggegooid ben niet van het weggooien. Had ze nog gewassen maar wil geen chemische bonenplanten. Had ze bij Vreeken gekocht en over het hoofd gelezen dat ze behandeld zijn tegen schimmels en niet voor de bio kweker.
 9. Mikki

  Oogst Knollen

  Aardpeer en Gfoler De Romanescos staat mooi bij het herfstblad in Januari
 10. Vandaag de eerste zaden in de grond begin is gemaakt 2020 Zomerprei voor gezaaid Duivenbonen Finnish Purple Tuinbonen Extra Precoce a Grano Violetto Tuinbonen Morado Gitana Behandeld zaad tegen kiemschimmels, flink schoongepoetst. Spinazie Giant Noble Spinazie vroeg reuzenblad Spinazie winterreuzen
 11. Mikki

  Herbs

  Hoi Charly om oa Kruiden voor thee te drogen en om mee te koken. Je kan er ook groenten/fruit in drogen als lekkere/gezonde snack.
 12. Mikki

  Herbs

  Vandaag de Stevia- Peterselie en Chinese Bieslook geoogst, inmiddels staat de droger aan.
 13. ..Er zitten bruine vlekken op het blad van de Notenboom. Geeft bijna geen vruchten. vorig jaar toch nog wat meer vruchten gehad ..nu (h)oogsten een handje vol.
 14. Mikki

  Hibiscus

  Toch nog gevonden onszaden
 15. Mikki

  Hibiscus

  Durf het ook niet aan heb drie verschillende varianten in de tuin staan. Ik lees de Roselle wel eetbaar is zowel blad als bloem voor thee...wat me opvalt is dat deze nergens te verkrijgen is.
 16. Mikki

  Hibiscus

  Zijn alle Hibiscus bloemen eetbaar?
 17. Heb een prachtige meloen plant gezaaid...getopt bij 5 bladeren...geeft 4 mooie gezonde uitlopers met maar een soort bloem. Lijkt me alleen de mannelijke bloemen. Kan ik iets doen om de vrouwelijke bloem te krijgen? [
 18. Dit jaar ruiken de citroen bladeren heerlijk.
 19. Wij hebben behoorlijk veel buxussen die er prachtig bij staan Vorig jaar water met spiritus en zeep. Schudden en dan kijken wat er uitvalt daarna handmatig verwijderen. Na het spuiten laat ik ze leven en zet ze neer waar geen buxus staan het worden tenslotte vlinders eten voor vogels ed. Dit jaar helpen de mussen mee zijn er druk mee.
 20. Ik begrijp dan niet dat je ze dan kan opeten...ik heb dat ook bij onze kippen,..uren kan ik er zen naar kijken,..de gedachten om ze te doden is er nul komma nul...
 21. De meeste paprika planten groeien goed..de paprikas zelf blijven nog uit ....wel veel bloemetjes en beginnen van jonge paprikas. Graag wil ik de plant kleiner met snellere vrucht groei. Ligt dit aan te weinig kalium? We gebruiken geen dierlijk mest, maar plantaardige mest omdat we geen slachtafval wil gebruiken. Geven dezelfde voeding als bij de tomaten en deze doen het goed. Ik lees bij Diana's Moestuin niet te veel voeding ..laat ik dat dit jaar dus juist wel doen....en wat extra kalk geven.
 22. Oh wat balen, waar staan jouw planten buiten?
 23. Ik geef ze veel water, klopt dat ze bij jou redelijk droog staan?
×
×
 • Create New...