Jump to content

Wat, behalve tomaten, kweek jij in de ( koude) kas?


geedee

Recommended Posts

Al jaren heb ik een druif in de kas die boven lang groeit en met zijn wortels volgens mij intussen al ver buiten de kas zit. In een andere hoek heb ik de laurier staan en in weer een andere een zelfbestuivende mini-kiwi.

 

De plantjes voor buiten trek in voor in de kas. Dit jaar heb ik voor het eerst spaanse pepers staan gedurende de zomer in de kas en ook nog wat paprikaplanten. Tomaten heb ik dit jaar alleen voor getrokken in de kas en die hebben het hele seizoen buiten gestaan.

 

Welke (vaste) planten hebben jullie allemaal in de koude kas?

 

Ik vraag me af of je ook sinaasappel en/of citroen in de kas kunt kweken. Ze zullen , in het geval van mijn koude kas, wel in potten/bakken moeten om de winter binnenshuis door te brengen.

Iemand ervaring?

Link to comment
Share on other sites

Behalve tomaten, heb ik komkommer, augurken, paprika en aubergine in de kas.

Al doet de aubergine niets.

Verder gebruik ik hem vooral voor het voorzaaien en misschien dit jaar nog voor wat nateelt.

Link to comment
Share on other sites

ook allerlei gewone groente kun je in bakken/vollegrond laat of juist vroeg in kas kweken, moet je wel beetje op soort letten bij bv sla en andijvie

"maar postelein en veldsla heb ik altijd makkelijk en lekker buiten ""het seizoen"" te kweken in je koude kas.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik heb een klein verplaatsbaar koud bakje. Dat zet ik ter plaatse neer waar ik iets nieuws gezaaid heb. Wanneer het groot genoeg geworden is, verplaats ik het kasje weer. Dit seizoen heb ik daardoor eind april de boterbonen al kunnen zaaien in de kas. Op dit moment zitten er 2 augurkenplanten in.

Link to comment
Share on other sites

Ooit had ik een verplaatsbaar kasje gekocht dat alleen een transparant bovendeksel had. De opstaande wandjes waren van donkergroen plastic. Dit gaf erg lange dunne planten omdat planten graag licht willen hebben. Afgelopen jaar heb ik dit nieuwe kasje gekocht met volledig lichtdoorlatende panelen. Ideaal. Zo'n kasje is ook handig als "tussenstation" tijdens het afharden en als windbescherming.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ik heb een plaat over van een serre-dak.....ga daar iets van maken als "'tussenstation". Zit te denken aan gewoon losse stenen en dan die plaat daarboven op....kan ik het altijd weer opruimen in juni en de plek gebruiken voor andere dingen.

Link to comment
Share on other sites

avocado

Levert de avocado echt vruchten op in de kas? Dat wordt toch een hele grote boom?

Het lijkt me geweldig om eigen avocado's te kweken, maar ik dacht eigenlijk dat dat niet haalbaar was. Ik ben heel benieuwd.

Link to comment
Share on other sites

Pet, ik moet het nog uitzoeken, want ik heb alleen een koude kas. Nu gaat(is) de avocado dus binnen in de winter in een koude kamer, en nog in de pot, ideaal is als ik hem kan laten groeien in de kas, ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen.

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Heb je hem zelf uit een pit gekweekt? Hoe hoog is hij ondertussen?

http://veelkantie.nl/?p=7089

 

Hoi Pet.

Wat een leuke link, daar ben ik even uurtje in verdwaald!Ik had ik het voorjaar via de tandestokermethode een pit laten opkomen en lees nu dus dat ik twee avocado`s moet hebben om ooit aan vruchten te komen. En dat de boom altijd warm moet staan in de winter om het blad niet te verliezen, anders verspeel je je kans op vruchten.

Mijn ene avocadoboom is van de zomer erg mooi geworden in de kas. Ik ga er even over nadenken of ik dat een tweede x ga doen en dat ik dan ieder jaar twee flinke potten -zeg maar kuipen- naar binnen sjouw...en dat alles voor sushi met eigen avocado-vulling

783_3f187538267c8057026238b0361857d4.jpg

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ik ga er even over nadenken of ik dat een tweede x ga doen en dat ik dan ieder jaar twee flinke potten -zeg maar kuipen- naar binnen sjouw...en dat alles voor sushi met eigen avocado-vulling

Hoe jammer ik het ook vind, voor mij een no-go, ben ik bang. Het is leuk om van alles uit te proberen, maar opbrengst-gedoe moet wel enigszins in verhouding zijn.

Maar nogmaals, het lijkt me geweldig eigen avocado's.

Link to comment
Share on other sites

Ik was enkele jaren geleden op Gomera, en daar sprak ik een vrouwtje met een geweldige mooie avocadoboom in haar tuin..ze gaf me een zak vruchten en ik begreep ( mijn Spaans is niet te best) dat ik ze nog een weekje moest laten liggen. Thuis hebben zo nog 6 weken gelegen, maar toen had ik de lekkerste avocado`s die ik ooit heb gegeten, zo dat was even wat anders dan die -vaak gebutste- groene en zwarte vruchten van meneer Heijn! Een heerlijke volle smaak en prachtige textuur...alsof er een over je tong fietst..Dus graag wilde ik deze smaak nog eens meemaken....sight

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Op zoek naar andere zaken om in de kas te zetten in de zomer kwam ik o.a. op dit topic uit. Ik zocht eigenlijk op zaaien in de zomer en in kas, maar ik denk ook dat de zomer te warm is om in de kas uit te zaaien. Toch benieuwd of iemand nog iets anders kweekt in de kas..Meloenen bv?

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hoe is het met die avocado Appelvrouw?

Ik heb alleen maar een Lidl-kasje maar net als 2 jaar geleden ga ik weer een poging wagen Minnesota-Midget meloen er in te zetten in 1 of 2 grote wasmanden. Dat was toen goed gelukt. En als m'n peper- en paprikaplantjes wat groter zijn zet ik ze er ook in. En aubergine als dat nog wil lukken, want de zaailingen zijn nog erg klein. Volgend jaar ga ik toch misschien weer eens Okra proberen en dan heeeeeel vroeg voorzaaien en eerst flink binnen opkweken.

Link to comment
Share on other sites

Tomaat, paprika, pepers, aubergine, komkommer, augurk.

 

En dit jaar voor het eerst ook spinazie, bladmoes en sla in de kas gehad voor de tomaten endergelijke erin gingen. Ben van plan om na de tomaten ook nog wat zaken in de kas te zetten om het seizoen een beetje te rekken.

Link to comment
Share on other sites

Al 2 jaar hoge opbrengst van de gember. Eerste jaar in grote potten ruim 3 kilo. Vorig jaar een kwart minder gember gepoot in de grond van de kas, dus niet in potten, maar wel een opbrengst van net geen 4 kilo. De gember uit de grond leek beter bewaarbaar dan die uit de potten.

 

Verder minikomkommers en paprika en pepers.

 

Gr. Jeroen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...