ivanderlist Geplaatst: 16 augustus 2013 Geplaatst: 16 augustus 2013 Ik heb in mijn moestuin naast tijm en rozemarijn ook nog wat "zachte" kruiden staan, waaronder salie, citroenmelisse, bonenkruid, munt en ik vroeg me af hoe ik deze kan bewaren. De tijm en rozemarijn vries ik zo van de plant af in, maar ik twijfel of dit met de andere kruiden ook kan?Als ik dit beter kan drogen heeft er iemand dan een goede tip hoe dit te doen? Bonenkruid heb ik als een bosje in de schuur opgehangen omdat het hier altijd erg warm is, maar geen idee of dit ook de juiste manier is. Quote
geedee Geplaatst: 16 augustus 2013 Geplaatst: 16 augustus 2013 Tijm en Rozemarijn , Salie en Munt kun je ook uitstekend drogen in bosjes onderste boven uit de zon onder een afdakje of zo, of ergens binnen. Citroenmelisse en bieslook en basilicum vries ik altijd in. Quote
Piroska Geplaatst: 16 augustus 2013 Geplaatst: 16 augustus 2013 Wat ik wel doe met zachte kruiden is ze inrvriezen met wat water in een ijsblokjesdingetje. De ijsblokjes kan je later gebruiken in de soep of in een saus door gewoon het blokje in de pan te smelten.. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
ivanderlist Geplaatst: 19 augustus 2013 Auteur Geplaatst: 19 augustus 2013 Bedankt, moet wel gaan lukken zo dan! Van de citroenmelisse heb ik nu maar een likeur gemaakt Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.