Missmass Geplaatst: 20 augustus 2013 Share Geplaatst: 20 augustus 2013 Ik heb net een ontzettend lekkere limonadesiroop gemaakt en dat wil ik graag even met jullie delen! 't is ontzettend makkelijk om te doen en het resultaat is echt top. Omdat mijn citroen- en limoenboompjes nog onrijpe vruchten dragen, heb ik deze uit de supermarkt gehaald. Ik nam 3 citroenen en 3 limoenen. 450 gram suiker en 100 ml water. Ik raspte de schil van de citroenen en 1 limoen en perste ze daarna allemaal uit. Dan mag alles bij elkaar in de pan, de suiker, het water, het raspsel en het geperste sap en ik heb ook nog een stukje gember mee in de pan gedaan. Dan breng je het geheel terwijl je roert aan de kook. Inmiddels rook mijn hele huis lekker naar citroen! Je laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes doorkoken (deksel van de pan laten!). Daarna zet je de pan in zijn geheel in een flinke laag koud water zodat de siroop au bain marie af kan koelen. Zodra je ziet dat de siroop was dikker gaat worden (geleren), dan mag je het in een goed uitgekookte fles gieten, de siroop is als het goed is nu nog warm maar dat maakt niet uit. En klaar! Superlekker aangelengd met water, ijsblokjes en eventueel wat verse munt! Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Esthe76r Geplaatst: 20 augustus 2013 Share Geplaatst: 20 augustus 2013 Hmmm lijkt me lekker ga het een keer proberen Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zonnetje Geplaatst: 20 augustus 2013 Share Geplaatst: 20 augustus 2013 ja lijkt mij ook heel lekker ,dus maar een keer proberen Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
wilmer Geplaatst: 20 augustus 2013 Share Geplaatst: 20 augustus 2013 Bij welke stap verwijder je de grote stukken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Missmass Geplaatst: 20 augustus 2013 Auteur Share Geplaatst: 20 augustus 2013 Als het een kwartiertje tot 20 minuten gekookt heeft en ik de siroop wat heb laten afkoelen au bain marie, giet ik alles door een zeef in de glazen fles. Op die manier vang je mooi alle stukken schil uit de siroop. Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 20 augustus 2013 Share Geplaatst: 20 augustus 2013 Gebruik je dan biologische citroenen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Missmass Geplaatst: 20 augustus 2013 Auteur Share Geplaatst: 20 augustus 2013 Ja, daar heb ik wel op gelet. Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mijke Geplaatst: 20 augustus 2013 Share Geplaatst: 20 augustus 2013 Klinkt goed! Nog een kleine aanvulling: schillen van citrusvruchten kunnen van zichzelf wel een hele bittere smaak hebben, wat soms de (verder heerlijke) limonadesiroop kan overheersen. Dit kun je oplossen door de schillen 10 minuten te koken, af te gieten, vers(!) water erbij te doen en weer te koken. Nog een keer afgieten en dan pas beginnen met het eigenlijke recept. Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Missmass Geplaatst: 21 augustus 2013 Auteur Share Geplaatst: 21 augustus 2013 Oh daar had ik helemaal geen last van. Er zit natuurlijk ook een flinke hoeveelheid suiker in, en ik denk dat dat de bittere smaak opgeheven heeft. Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Ingedabee Geplaatst: 2 september 2013 Share Geplaatst: 2 september 2013 Ik heb je recept vandaag geprobeerd en ... de limonade is echt overheerlijk! Ik heb de rasp ook tot op het einde mee laten koken en het resultaat is niet bitter. Ik verheug me op dit verfrissende drankje met de warme dagen die (schijnen te) komen deze week. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Sandrina Geplaatst: 18 september 2013 Share Geplaatst: 18 september 2013 Wil je nog een citroenlimonaderecept? Zonder dat je kans loopt dat ie biiter wordt? 4 citroenen wassen dan met citroentrekker bewerken zodat er fijne sliertjes vanaf komen, doe die in een bak/pan. Of dunschiller.60 gram citroenzuur (apotheek) + 900 gram suiker bij de sliertjes in de bak.Pers de citroenen uit en doe zowel sap als vruchtvlees bij de suiker en sliertjes in de bak.Kook 900 cc water en giet dat kokend en al op het mengsel.Roer tot de suiker is gesmolten.Zeef het de volgende dag en doe in flessen.Ik doe dit in half ltr flesjes en vries het in tot gebruik. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 18 september 2013 Share Geplaatst: 18 september 2013 Ik lees wel eens vaker dat iemand iets in glas in de vriezer stopt..nooit gedaan, zijn er speciale regels voor? kan het glas barsten? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Esthe76r Geplaatst: 18 september 2013 Share Geplaatst: 18 september 2013 Voor wat er mij bekend is kan het glas idd kapot vriezen. Wanneer ik siroop heb gemaakt en het wil invriezen stop ik het in een plastic fles in de vriezer. Dit gaat goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mijke Geplaatst: 18 september 2013 Share Geplaatst: 18 september 2013 Volgens mij heeft het barsten van glas vooral te maken met plotseling warmteverschil. Daarom spoel je potten en flessen met heet water voor, voordat je er hete inhoud in doet. Andersom moet de fles die je in de vriezer legt dus koel genoeg zijn voor 'ie er in gaat. Ik kan me trouwens wel voorstellen dat het niet het glas zelf is dat kapot kan vriezen, maar eigenlijk de inhoud? Lucht die afkoelt wordt kleiner in omvang, dus je krijgt een soort zuigende werking van binnenuit. Vandaar ook dat bevroren plastic flesjes met water of limonade altijd eerst knallen, alsof er koolzuur in zit, zodra je ze openmaakt. Maar plastic is wat flexibeler dan glas, misschien dat glas daarom kapot kan vriezen als het gesloten is? Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Sandrina Geplaatst: 18 september 2013 Share Geplaatst: 18 september 2013 Ik vergat te zeggen dat ik die limonade invries in PLASTIC flesjes die ik opspaar van sap of yoghurtdrink. Of kleiner van kookroom (Lidl)De inhoud gaat er koud in en er komt geen koolzuur in, dus volkomen veilig.Ik vul ze niet helemaal af; ik laat wat ruimte om te vriezen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
malouis Geplaatst: 18 september 2013 Share Geplaatst: 18 september 2013 Water dat bevriest zet uit. Dat veroorzaakt het barsten van glas in de vriezer en het barsten van bloempotten en het scheuren van volle regentonnen 's winters in de tuin. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 18 september 2013 Share Geplaatst: 18 september 2013 ok, goed om te weten... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Missmass Geplaatst: 7 juli 2014 Auteur Share Geplaatst: 7 juli 2014 Heb hem vandaag weer gemaakt, en dan het dubbele recept omdat mijn familie er ook flesjes van wilde. Super lekker zomers! Ik drink hem het liefst aangelengd met Spa rood, een takje munt en veel ijs Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelsientje 60 Geplaatst: 7 juli 2014 Share Geplaatst: 7 juli 2014 Je hebt me lekker gemaakt ga het ook proberen! Quote De aanhouder wint...niet geschoten is altijd mis! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelsientje 60 Geplaatst: 12 juli 2014 Share Geplaatst: 12 juli 2014 Het is gelukt en het smaakt inderdaad héérlijk! Quote De aanhouder wint...niet geschoten is altijd mis! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Missmass Geplaatst: 12 juli 2014 Auteur Share Geplaatst: 12 juli 2014 Leuk om te horen! Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geertlaurent Geplaatst: 12 juli 2014 Share Geplaatst: 12 juli 2014 Volgend weekend doopfeestje van de kleinste, ga die limo proberen kunnen we weer lekker mee uitpakken Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Missmass Geplaatst: 12 juli 2014 Auteur Share Geplaatst: 12 juli 2014 Ik maak er ook vaak ijsjes mee. Dan leng ik de siroop aan met water en giet het in een ijslolly vormpje. Ook lekker! Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.