znikki Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Hele rare vraag wellicht, maar zijn uit de kluiten gewassen courgettes nog eetbaar?De binnenkant is namelijk anders dan die uit de supermarkt, wat logisch is want grotere plant is meer vruchtvlees.. Maar is hij dan ook nog steeds eetbaar? Quote Living in a world where unicorns eat rainbows and poop butterflies..
HansK Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Jahoor! Zaadlijsten verwijderen is wel aan te raden. Opties:Gevulde courgetteCourgette soepDrogen voor later gebruik (in suriname doen ze dat)etc.etc.etc. Quote
zonnetje Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Heb er ook een paar die zo groot geworden zijn ,en de buurvrouw heeft daar soep van gemaakt . Quote
Claudia69 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Ik gebruik die ook voor soep. Schillen en zaadlijsten verwijderen. En als de schil al goed hard geworden is, kan je ze een tijdlang in de kelder bewaren, net zoals pompoenen, wel iets minder lang. Quote
mijke Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Zo voor los zijn ze niet zo lekker meer, maar ze zijn nog prima om te verwerken. Soep is al genoemd, maar saus kan ook. Je kunt er zelfs cake en jam van maken! Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
borderrose Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Ik heb er pas een ovenschotel van gemaakt, heel simpel: De courgette zonder de schil en de zaadlijsten raspen op een grove rasp, hetzelfde met wat worteltjes, een ui en zoete aardappels.Op smaak brengen met wat zout en peper en dan door elkaar husselen in een ingevette overschaal doen; beetje geraspte kaas er over heen en ongeveer drie kwartier in de oven op 180 graden, lekker hoor! Quote
malouis Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Of je maakt er 'tagliatelle' van: viewtopic.php?p=170789#p170789De laatste courgette die ik op deze manier verwerkte woog 2 kilo.De stevige schil was absoluut geen probleem; 'pasta' bleef lekker stevig en was prima van smaak. Quote
MartinH Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Ik laat er één helemaal doorgroeien, die gebruik ik dan voor de zaden voor volgend jaar. Vraag me af of ik 'm dan toch op een gegeven moment moet plukken omdat hij anders open barst?? Quote mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl
Bit Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Bij mij is een pompoen helemaal opengebarsten ( leek wel ontploft ) en de zaden liggen eromheen verspreid. Die kan je gerust gebruiken. Openbarsten is geen probleem voor de zaden; ze zijn alleen maar rijper dan. En een tractatie voor de muizen Quote
znikki Posted September 7, 2013 Author Posted September 7, 2013 Onze grootste woog 3,8 kilo en is in de ovenschotel beland!Super lekker, bedankt voor de tip @borderrose! Quote Living in a world where unicorns eat rainbows and poop butterflies..
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.