Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ik heb hopbellen te drogen hangen, weet iemand misschien wanneer ze goed zijn?

Heb nog geen informatie kunnen vinden, alleen afbeeldingen van hopthee waar de bellen bruin zijn.

De mijne knisperen en lijken droog, maar zijn nog lichtgroen.

Moet ik wachten tot ze bruin zijn?

Posted

Algehele stelregel bij het drogen van kruiden is dat ze goed zijn als ze knisperend kapot gaan als je erin knijpt/ze stukwrijft. Als ze nog enigszins stug of taai aanvoelen, zijn ze nog niet droog genoeg.

Het lijkt me niet dat ze bruin moeten worden. Als kruiden zwart/grijs worden tijdens het drogen, is het droogproces te langzaam gegaan.

Het lijkt me dus dat jouw hopbellen nu goed zijn, maar ik moet wel bekennen dat ik met het drogen van hop nog geen ervaring heb!

Posted

hopbellen zijn droog wanneer ze 1/5 van het oorspronkelijke gewicht over hebben.

verpakken en dan de vriezer in en eruit halen wanneer je wat nodig hebt anders gaat het aroma verloren,

het valt er uit in de vorm van die gele korreltjes lupuline genaamd

 

maar ja zelf droog ik het voor het bierbrouwen mer behulp van warme lucht

Posted

het beste is om de hop na het drogen vacuum te trekken en dubbel te verpakken.

dit vanwege latere groentesmaak

 

zelf bewaar ik het eigenlijk niet langer dan een jaar, ouwe hop is niet lekker in het bier

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...