Posted September 5, 201311 yr We eten hier vaak chili con carne, dus ik heb m'n eigen nierbonen gezaaid...de eerste zijn bijna oogstbaar.Hoe maak je nierbonen in?Ik vind er weiniog over op internet. Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
September 5, 201311 yr Net als elke andere boon: min. 120 minuten op 100 graden wecken, met daarvoor de bonen natuurlijk iets opgekookt in de pan.
September 5, 201311 yr Miss een beetje een blonde vraag.Maar nierbonen zijn hetzelfde als de wel bekende kidney bonen?
September 5, 201311 yr Kun je ze niet gewoon bewaren als droogboon? Dat lijkt mij de makkelijkste optie.
September 8, 201311 yr Author Als je bonen droogt, kan je die dan daarna nog zacht genoeg maken voor in de chili? Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
September 8, 201311 yr Ja hoor. Gewoon een nachtje laten weken, en dan lang genoeg koken (evt. in een hooikist).Zo doe ik dat ook met (droge) bonen die ik in de winkel koop. Met zelfgedroogde bonen heb ik het nog niet geprobeerd maar dat lijkt me hetzelfde te gaan.
September 10, 201311 yr Wij hebben dit jaar allerlei soorten droogbonen en de meeste bewaar ik idd droog Maar ik ben van plan om de kievitsbonen (heb ik dit jaar voor het eerst) in een pittig tomatensausje in te maken.De bonen zijn dan nog niet helemaal doorgedroogd, dus normaalgesproken zijn ze dan met een uurtje of zo wel gaar. Chilisaus maken van vers tomatensap, kruiden en peper, samen met de bonen nog eens 10 min. doorkoken en dan heet in hakpotjes. Moet lukken toch?
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.