Yola Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Gisteren advocaat gemaakt van 15 eierdooiers, suiker en brandewijn, ben echt tijden aan het mixen geweest en het resultaat was echt geweldig, avonds de potjes in mijn immer voller wordende voorraadskast geplaatst en vanmorgen nog ff gekeken, nu blijkt dat het geel drijft op de alcohol, wat heb ik verkeerd gedaan???En belangrijker nog, is dit nog te bewaren en gebruiken??? Quote
Leeloo Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Aan de losgeklopte eieren worden eerst melk, suiker én vanillesuiker toegevoegd, en pas dan de alcohol, allebei tijdens het mixen. De volgorde is heel belangrijk, want als je de alcohol er vroeger in zou doen, zou de advocaat schiften. Daarna wordt het mengsel enkele weken gestockeerd in een bokaal in een donkere plaats. Hoe langer de advocaat blijft staan, hoe dikker hij wordt. Het is zeker nog te eten, het ziet er alleen niet meer zo smakelijk uit. Probeer regelmatig je advokaat te schudden, hoe langer hij blijft staan hoe dikker hij wordt en hopelijk krijg je dan ook een betere binding. Quote Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.Volg me ook op blog/Leeloo/
Yola Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 dank voor je antwoord, het ziet er niet echt lekker meer uit, de ei- suikerlaag is nu nog maar een cm of 2, onderin zit viesgele alcholhol, heb de boel net geschud, maar vrees het ergste.In het recept wat ik gevonden had stond niets over melk, ben ook bang dat ik de boel veel te lang geklopt heb, nu maar weer wachten tot ik een eieroverschot heb en dan nog maar eens aan de gang. Quote
Leeloo Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Welk recept heb je dan gebruikt? Advokaat wordt meestal met melk gemaakt en sommige gebruiken ook gecondenseerde melk maar daar ben ik geen liefhebber van. Quote Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.Volg me ook op blog/Leeloo/
Leeloo Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 http://www.jeroenmeusdagelijksekost.com/2011/12/advocaat-recept.html Een aanrader. Bekende chef kok in Belgie met eigen restaurant en diverse kookboeken. Quote Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.Volg me ook op blog/Leeloo/
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.