Jump to content

Recommended Posts

Posted

De knolselderij voor o.a. de erwtensoep graaf ik meestal zo tegen deze tijd in de kas in..daar dek ik hem af met blad, en dan blijven ze de hele winter goed. Dit jaar wil ik in de winter de kas aan de binnenkant opknappen, en ook de grond bemesten met een dikke laag paardenmest, enfin, wat nu te doen met 4 grote klaar zijnde knolselderrijen( kunnen niet tegen vorst). Wat doen jullie? Invriezen of wecken?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Posted

Ik heb ze in een emmer zand in de kelder bewaard...de knollen in t midden en zand eromheen....heb je geen kelder of andere ruimte waar het koel genoeg blijft?

 

Je kunt ook bolletjesfolie om de emmer doen en emmer buiten ergens verstoppen.

Posted

geen kelder hier, dus we verwerken ze tot halffabrikaat: geblancheerde blokjes zonder/met room, aardappel-knolselderpuree, of heel fabrikaat: erwtensoep

en dan de vriezer in

dit jaar droog ik voor t eerst ook wat snippers om in de soepjes/groentewokjes te gebruiken

Posted

Nee een echte kelder hebben we niet. wel een soort gat onder het huis..daar is het smerig(spinnen slakken) en nat. Dat dus maar niet.

Halffabrikaat is misschien wel een goed idee, geblancheerde blokjes voor de erwtensoep..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...