Mariekeenfrance Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Zo, even de tijd nemen om sambal receptje hier neer te zetten. Heb een paar drukke weken achter de rug. Ik kook altijd op gevoel zodat hier geen exacte hoeveelheden staan, houd je niet van heet voeg dan wat meer ui/tomaat toe. Maal een paar flinke handen vol rode pepers en of rawit met een ui, tomaat, paar tenen knoflook fijn. Die bak je in ruim zonnebloem olie onder voortdurend roeren. Voeg af en toe wat olie toe want in de potjes moet het ook onder staan. Tijdens het bakproces voeg je trassi, suiker en wat citroen en zout toe. Alles moet door en door gaar zijn! Ook kan je wat smaakmakers mee bakken zoals gedroogde garnalen of in snippers gesneden peteh boontjes, Je kan dit recept ook maken van een combinatie verse/gedroogde pepers of enkel gedroogde pepers die je eerst laat weken (de sambal is dan wel heter)Vervolgens giet ik de sambal in kleine conserven potjes en zorg dat er een laagje olie op drijft. Zet de potjes omgekeerd neer tot het wat afgekoeld is. En bedenk; altijd met een schoon lepeltje de sambal opscheppen en na gebruik eventueel het randje van het potje met een keukenpapiertje schoon maken. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lancelot Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Lekker !!! Ik heb toevallig deze week ook Sambal Trassi gemaakt om van mijn Pepertjes af te komen Ik heb de Sambal ingeweckt in potjes van 80 ml. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariekeenfrance Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 Ziet er goed uit! Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Dank je wel Marieke.Toevallig gisteren ook sambal gemaakt..met petehbonen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariekeenfrance Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 Lekker hè? ik neem blikjes mee uit Nederland, en gebruikze voor sommige Indische recepten. Wat ik over heb vries ik in. groetjes. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biancijoy Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 hoi hoi een vraagje, dit jaar ben ik voor het eerst pepers gaan kweken, de cayenna long slim, de golden cayenna, fillius blue en de lemon drop, van de cayenna long slim die rood word heb ik maar 1 plantje overgehouden, van de rest heb ik pepers te over, kan ik van al deze pepers sambal maken, of moet het persee een rode peper zijn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Nee hoor je kunt van alle pepers sambal maken..als de peper jou niet te heet is tenminste. Gele sambal staat wel apart maar dat had ik afgelopen jaar van de habanero`s geel... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.