Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Mijn Sambal


Mariekeenfrance

Recommended Posts

Zo, even de tijd nemen om sambal receptje hier neer te zetten. Heb een paar drukke weken achter de rug. Ik kook altijd op gevoel zodat hier geen exacte hoeveelheden staan, houd je niet van heet voeg dan wat meer ui/tomaat toe.

 

Maal een paar flinke handen vol rode pepers en of rawit met een ui, tomaat, paar tenen knoflook fijn. Die bak je in ruim zonnebloem olie onder voortdurend roeren. Voeg af en toe wat olie toe want in de potjes moet het ook onder staan. Tijdens het bakproces voeg je trassi, suiker en wat citroen en zout toe. Alles moet door en door gaar zijn! Ook kan je wat smaakmakers mee bakken zoals gedroogde garnalen of in snippers gesneden peteh boontjes, Je kan dit recept ook maken van een combinatie verse/gedroogde pepers of enkel gedroogde pepers die je eerst laat weken (de sambal is dan wel heter)

Vervolgens giet ik de sambal in kleine conserven potjes en zorg dat er een laagje olie op drijft. Zet de potjes omgekeerd neer tot het wat afgekoeld is. En bedenk; altijd met een schoon lepeltje de sambal opscheppen en na gebruik eventueel het randje van het potje met een keukenpapiertje schoon maken.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

hoi hoi een vraagje, dit jaar ben ik voor het eerst pepers gaan kweken, de cayenna long slim, de golden cayenna, fillius blue en de lemon drop, van de cayenna long slim die rood word heb ik maar 1 plantje overgehouden, van de rest heb ik pepers te over, kan ik van al deze pepers sambal maken, of moet het persee een rode peper zijn?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...