Posted January 21, 201411 yr Welk soort adviseren jullie?Ik heb de afgelopen 2 jaar 2 verschillende soorten uitgeprobeerd maar nog niet echt een voltreffer gehad qua smaak en groei Ervaringen welkom Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....
January 21, 201411 yr Welke 2 sorten had je dan? Ik heb de italiaanse bietjes en rode niet die ik nog niet heb uit geprobeerd.
January 21, 201411 yr Author Vorig jaar had ik volgens mij de Detroit maar die wilde bij mij helemaal niet groeien(kan natuurlijk aan het weer gelegen hebben )En het jaar daarvoor had ik die lange biet(de naam ben ik even kwijt)die groeide op zich prima alleen vond ik die qua smaak weer tegenvallen.Maar er zijn zoveel verschillende soorten,tegen de tijd dat ik die allemaal geprobeerd heb duizelt het me ben ik bang Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....
January 21, 201411 yr Author Rode biet Cylindra...even op zoek geweest Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....
January 21, 201411 yr Ik heb nog wel kogel 2 voor je. Ik hoef er niets voor terug.Stuur maar een pb als je ze hebben wil. Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
January 21, 201411 yr Als je van wat zoeter houdt, is de chioggia (wit met rood gestreept) een goeie. Als ze niet rood hoeven te zijn: ook de gele en witte zijn echt zoet. Geel o.a. Burpee's Golden en wit de Albino. (Een Nederlandse heirloom, in Nederland was ie niet meer maar via zaden die enkele decennia in de VS wel verder geteeld zijn is ze weer verkrijgbaar in ons land) Als je een vroege wilt, waarvan ook wat mals blad te oogsten is, dan zou je Boltardy kunnen denken. Soms in Nederland ook verkocht als Kogel 2. Andere rassen zijn wat later en vaak ook geschikt om te bewaren. Ik heb zelf goede ervaringen met Egyptische Platronde en de langwerpige Cylindria. Die laatste heeft wat langere groeitijd, maar geeft ook een grotere opbrengst vanwege de langwerpige vorm. In tegenstelling tot wat algemeen wordt geadviseerd, zaai ik bieten als het even kan voor. Per zaadklustertje in een klein bakje of bakjestray. Dan kun je ze op de goede afstand uitplanten na 3 a 4 weken en hebben de planten een duidelijke voorsprong. Het voorkomt onregelmatige opkomst, gaten, in de rij en dunnen. Meestal komen van een zaadklustertje meerdere plantjes boven. Dan hou je de sterkste 1 of 2 over. Uitplanten met kluitje. Als 2e teelt heeft dit ook als voordeel dat je op meer vrijkomende plekken bieten kunt zetten, want de voorteelt kan langer staan. Compost, aarde vochtig houden en wat extra kalium komt de groei en smaak ten goede. In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
January 21, 201411 yr Author Ik heb nog wel kogel 2 voor je. Ik hoef er niets voor terug.Stuur maar een pb als je ze hebben wil.Ik hou me graag aanbevolen pb gaat er zo uit als ik het bericht van weknow zo lees is de kogel 2 een vroege soort. @Weknow:Ik zaai ook in een kweekkastje voor, dat werkt bij mij ook het beste.De Cylindria had ik 2 jaar terug, de opbrengst was idd heel erg goed, alleen ik vond de smaak niet helemaal je van het. Bedankt voor het medenken allemaal Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....
January 22, 201411 yr Ik ga dit jaar "solist" proberen.had vorig jaar 4 verschillende soorten en kleuren.( albina veredura, chioggia, golden burpee, kogel 2 )allen prima gedaan. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
January 22, 201411 yr Ik denkt dat de smaak afhankelijk is van de grond waar je op zit. Ik heb ieder jaar twee soorten waaronder telkens de cylindra. Die doet het hier heel goed en smaakt ook erg lekker.
January 22, 201411 yr ik ga ook dit jaar voor de Chioggia en Burpee golden, ben niet zon bietjes eter, maar deze zouden me best eens kunnen verrassen..... Groetjes Annemiek http://moestuintjeaandedommel.blogspot.com
January 22, 201411 yr Author Ik denkt dat de smaak afhankelijk is van de grond waar je op zit. Ik heb ieder jaar twee soorten waaronder telkens de cylindra. Die doet het hier heel goed en smaakt ook erg lekker. Dat zal ook best meespelen denk ik, en daarbij hebben we allemaal een andere smaak natuurlijk En qua groei deed de Cylindria hier echt zijn best hoor!Alleen ik heb liever een zoetere soort. Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.