Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Ideeën voor kippenren?


Jan L

Recommended Posts

Hoi,

 

ik zoek ideeën voor ons kippenren. Afgelopen week heb ik een kippenhok gebouwd, afsluiting geplaatst, kortom gezorgd dat alles klaar is voor de nieuwe gasten... Gisteren 2 kippetjes gaan halen op de dierenmarkt en ze hebben al flink wat rondgescharreld!

Vannacht heb ik ze opgesloten in hun hok, vanmorgen zaten ze echter op de vloer ipv op hun stok, waarvoor ik speciaal een boompje heb geveld

 

Nu is mijn vraag: hebben jullie wat ideetjes om de ren wat in te richten. In de zomer hebben gaan ze heel weinig schaduw hebben, tenzij ik wat houten panelen plaats. Ik dacht om in het najaar een struikje te verplanten in de kippenren zodat ze daar al kunnen schuilen. Voor deze zomer zal ik echter iets anders moeten bedenken...

 

Ideeën om de ren nog wat leuker te maken of jullie feedback over de ren of nachthok zijn ook altijd welkom!

De ren is 36 m², het nachthok is 1,6 m²

 

 

Alvast bedankt!

 

IMG0081178871394434001.JPGIMG0083156851394434018.JPGIMG0084143711394434036.JPG

I love the smell of potgrond in the morning...

Blog: blog/Jan+L[/color]

Link to comment
Share on other sites

Ik zou een kleine boompje planten (zo laag dat ze op die boom kunnen zitten) of gewoon 2-3 takken daar laten liggen. Als ze springen kunnen ze daar dan lekker zitten.

tak.jpg

Je kunt daar ook eetbare planten planten (zonnebloemen, snijbiet, sla, rabarber...denk aan iets dat snel groeit). Eerst iets rond die planten zetten (als die plantjes nog klein zijn zijn ze kwetsbaar) en dan af en toe je kippen laten die planten langzaam opeten (of ook zelf oogsten).

Ook ergens 4-5 emmers zand gooien, kippen houden van zandbadjes in de zon.

Anders vind ik jou kippenren nu al heel mooi. Kippen houden van gras en, zoals elke dier, ruimte en je heeft ze allebei al gegeven.

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Link to comment
Share on other sites

Velt heeft een mooi naslagwerk voor niet al te duur. Daar staat ook in welke kruiden je je kippen kunt geven en in de ren planten, en welke niet.

Ik heb er wel veel aan...misschien kan je het in de bibliotheek eens bekijken?

Verder inderdaad een struikje of iets waar ze op kunnen zitten. Ik kweek ook potten met gras/kool/sla waarvan ik er regelmatig een van in de ren zet..ik geef ze emmers wiedafval enz.dat vinden ze heerlijk om in te rommelen.

Verder heb ik nog een afgezette bak waar ik af en toe een bergje compost in gooi..die maken ze dan slakvrij voor mij

index88451394440022.jpeg

 

Edit:ik zie dat ze op gras zitten..zolang ze met twee het gras nog niet kaal hebben zijn potten met gras natuurlijk niet nodig...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Hier zijn al enkele leuke ideetjes gepost!

Morgen ga ik op zoek naar enkele dikke takken waar ze op kunnen springen en binnenkort gaat men hiernaast enkele bomen rooien. Misschien kan ik dan wel een boomstronk krijgen waar ze beestjes kunnen uitpikken. Boompjes en struikjes zullen voor later zijn, ik denk niet dat het nu een goed moment is om deze te verplanten?

I love the smell of potgrond in the morning...

Blog: blog/Jan+L[/color]

Link to comment
Share on other sites

Ze zitten hier heel graag op een oude autoband, dat ziet er dan heel grappig uit met zijn allen in een rondje alsof ze vergaderen Ook is de band in het voorjaar en najaar een beetje warmer dan het natte gras dus dat vinden ze heel erg fijn.

 

Zo heb ik ook een oude houten slee in hun ren, daar zitten ze ontzettend graag op als het gras nat is als het heeft geregend, en dan heb ik nog op 2 plekken een zitstok gemaakt, 1 in de zon en 1 in de schaduw, hier dutten ze overdag op.

 

Ik heb ook een paar vlieren in de ren, die groeien lekker snel en de kippen zijn gek op de bessen, daar springen ze eindeloos naar. Je kan ze drogen om in de winter als extra te geven. Je kan nu nog als je ergens een vlier weet te vinden er stekken van nemen (in maart)

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor al de ideetjes!

Zonet enkele struiken geplant zodat ze al wat schaduw hebben op deze warme dagen. Enkele takken gaan roven uit het bos (hier gaan ze in een boogje omheen )

Zonet de overschot van de maden van het vissen in de ren gekieperd. Hier ware ze dol op

I love the smell of potgrond in the morning...

Blog: blog/Jan+L[/color]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...