Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Het was wel even goed zoeken tussen appelstroop- en stroopwafelstrooprecepten, maar volgens mij bedoel ik zoiets:

 

Golden Syrup (lichte suikerstroop) zelf maken

 

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken

 

Ingrediënten

 

* VOOR 1 LITER

* 1 kg witte kandijsuiker

* 450 ml water (paardenbloemenkookvocht... )

* 3 el citroensap

 

Bereiden

 

Breng in een pan de kandij met het water aan de kook. Voeg zodra de massa kookt het citroensap toe en laat de stroop op een zacht pitje ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. De suikerstroop zou nu ingekookt moeten zijn tot 1 liter. Haal de suikerstroop van het vuur en laat hem afkoelen.

 

Giet over in een schone pot met deksel.

Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=367811" onclick="window.open(this.href);return false;

 

 

En dat water is natuurlijk het paardenbloemenkookvocht... dat geeft ook een prachtige kleur...

Geplaatst:
  • Auteur

Volgens mij moet het langer met stroop. Ben een tijdje geleden bezig geweest met caramel maken... was ik toch wel een tijdje zoet in de keuken... maar herinner me de tijden niet meer. Stroop moet je zien en proberen... tijden zijn niet exact te geven...

Geplaatst:

ja gelijk vraagje ik sta dat spul te koken maar onze winkel heeft weer geen kandij suiker, nu ga ik nog naar een andere winkel maar als die ook geen witte kandijsuiker verkoopt, wat kan ik dan doen daarvoor in de plaats.

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Gewoon witte kristal suiker doen.

De goedkoopste zak die je kan vinden

Zoals Jasmin (dacht ik? ) hier al ergens aangaf: de kandij suiker geeft aan het standaard recept de vollere smaak. Maar dat is dus hier echt niet bij nodig.

Geplaatst:

Oke nou ik heb warm geproefd , lekker maarja warm zegt nog niet zoveel,

mijn fruitnetjes moesten leeg dus 3 sinasappel en 1 citroen en van laatste ook schil meegedaan, 5 potjes jam en 3 stroop

plus van elk een schaaltje om te proeven.

 

Is er nog een eetbare bloem waar we zelfde mee kunnen doen, oostindischekers, roos, dahlia, viooltje en weet ik wat smaakt eigenlijk nergens na dus dat heeft geen zin.

Waarschijnlijk een munt waar we veel van hebben zou kunnen, de groene appelmunt ofzo, lijkt dat jouw wat of zou dat helemaal niet gezond zijn zomaar met een munt een stroop maken ?

 

ik hoor me deksels van de potjes een klik geven als ze tijdje staan betekend dat wat ?

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

We hebben de stroop aan mijn schoonouders laten proeven, zonder te vermelden wat het was. Ze dachten echt dat het om honing ging, en dat we dat al van onze (nog niet eens aangeschafte ) bijen hadden 'geoogst'

Geplaatst:

Vonden ze het wel lekker ?

Ik wel beide paardebloem zowel jam als stroop vindt ik de moeite waard, was goed idee van Leslie om over de jam te beginnen en

Jasmin de stroop dank U Dames

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Ja, ze vonden het heerlijk! Ben er ook echt superblij mee. Wie denkt er nu dat je van die vervloekte paardebloem zoiets lekkers kan maken? Je kunt de bloemen ook bakken in beslag zag ik ergens. Dat moet ik ook nog proberen.

Geplaatst:

Ik wil het ook maken, weet nog niet wat, stroop of jam.

Nu nog op zoek naar paardenbloemen waar niet heel honds soest overheen heeft staan pissen.....

Of vergast.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

met 1 x sap maken kun je ook beide maken dat heb ik de laatste x gedaan, persoonlijk vindt ik de jam het lekkerst maar visite de stroop

moeilijk kiezen dus

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Ik heb schone paardenbloemen gevonden dus dinsdag ga ik aan de slag.

Leuk!

Hans, dank voor je tip, je gaat door voor de tip van de week...

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Hier is het inmiddels te laat om nog paardebloemen te plukken (gelukkig had ik al een litertje sap gemaakt )

 

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

  • 11 maanden later ...
Geplaatst:

Goed kijken dat er geen kleine slakjes in zitten (niet goed).lever problemen.

En rietsuiker is ook een lekker smaak.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Bij mij staat het sap nog uit te lekken. Ik heb in eerste instantie een Frans recept gevolgd van paardenbloemengelei (cramaillote) Dat maak je met 365 paaardenbloemen en vanille-extract.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

ik hoor me deksels van de potjes een klik geven als ze tijdje staan betekend dat wat ?

 

Tijdens het afkoelen??

 

Dan trekken ze vacuüm en dus de deksel naar binnen omdat de lucht krimpt.

Geplaatst:

Ik ga ook maar weer op paardeblommen jacht, de stroop was vorig jaar goed bevallen

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic