Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Dankjewel,

 

Ik heb 6 honden dus zal ik flink aan de slag moeten gaan. Vandaag eens alle benodigdheden plukken en er aan beginnen.

Mijn blog is een feit, wilde ik al heel lang opstarten: www.bloggen.be/chiwiwawa

Geplaatst:

Leuk!

Als je zoekt op internet op organza zakjes, dan vind je er een heleboel te koop voor weinig geld. Je kunt ook naar een 1-euro shopper gaan en soms heeft de action ze ook.

Als je eits anders zoekt, kun je op internet zoeken op buidelzakjes.

En je kunt het zelf heel gemakkelijk maken, ook als je geen naaimachine hebt. En als je het nog gemakkelijker wilt, maak je gewoon een knapzakje: grote zakdoek of een lap van een oud t-shirt of een lapje voor een euro van de markt. Daar leg je in het midden de blaadjes op, vouwt het dicht en doet er een touwtje omheen.

  • 1 jaar later...
Geplaatst:

Hoi allemaal,

 

Was even aan het zoeken naar dingen die ik met mijn lavendel kon doen! En heb een hoop ideeën opgedaan!

 

Maar 1 ding heb ik niet kunnen vinden: als ik lavendel thee wil zetten, heb ik dan de bloemen of de blaadjes nodig? (Misschien een hele domme vraag hoor). En zijn er lavendel soorten die niet geschikt zijn voor consumptie of zijn ze allemaal veilig te eten/drinken?

 

Groetjes,

 

Anne

Geplaatst:

Anne, de bloem idd voor thee. De lavendel die je pas hebt gekocht bij een tuincentrum o.i.d. niet gebruiken daar kan veel gif op de planten zitten en dus na maanden nog sporen van het residu bevatten.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Geplaatst:

Ik hbe net lavendelijs gemaakt, maar ik weet niet meer precies de hoeveelheden. Ik heb thee gezet van wat lavendelbloemen, een paar takjes munt, een klein handje rozenblaadjes en citroensap, van water en suiker een siroopje gekookt en dit gemengd, gezeefd en bevroren. Als het bijna helemaal (maar nog net niet keihard) bevroren is ff in de blender en weer verder laten bevriezen. Was verrassend lekker!

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Geplaatst:

Stan, bedankt! Heb deze lavendel inderdaad bij een tuincentrum gekocht! Dit jaar dan maar geen lavendel thee

 

Groetjes,

 

Anne

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Ik maak er lavendelscrub van,

Tis eetbaar maar ik gebruik het voor een zacht huidje

Ingrediënten,

(biologische) kristalsuiker

Maiskiemolie (of een andere niet sterk geurende olie)

Honing

Lavendel

 

Vorig jaar had ik eerst lavendlolie gemaakt door de olie in een afgesloten pot te verwarmen (au bain marie) samen met veel lavendelbloemen, zodat de lavandelolie los kwam uit de bloemen en zich mengde met de gewone olie daarna de bloemen er uit gezeefd

 

Daarna een pot gevuld met suiker en een eetlepel honing, hier olie op gegoten net zo lang tot de suiker goed verzadigd was,

 

Ik vond het een hele fijne scrub

 

Dit jaar wil ik het proberen met olie die minder geur heeft als maiskiem olie en misschien laat ik de bloemen wel in de scrub zitten omdat door het wrijven de lavendelgeur misschien nog beter vrij komt

 

Ook een leuk kado'tje om te geven in n mooi potje

Geplaatst:

wij proefden lavendelboter op het landjevandeboer, heerlijk

 

ongezouten boter mengen met lavendelbloemen en klaar

 

of dit recept van smulweb:

 

Provençaalse kruidenboter

100 gram ongezouten roomboter

1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden

1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden

1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden

½ theelepel lavendelbloemen

1 theelepel fleur de sel zout

Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de

smaak van de verse ingrediënten het best.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.