Geplaatst: 11 juli 201411 j Om te eten of voor volgende jaar te zaaien/zetten? http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 11 juli 201411 j na het doppen, ga ik ze wassen en even koken.laten schrikken onder koud water en dan in zakjes in de vriezer.
Geplaatst: 12 juli 201411 j Ja dat is de recept voor het eten. Voor de volgende zaai,aan de stronk laten zitten tot dat ze gedroog zijn. een nacht in de vrieze en daarna papieren zak in de groente la van de koelkast. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 17 juli 201411 j Ik blancheer ze heel kort om de kleur te behouden bij het invriezen.Heb trouwens gemerkt dat het uitmaakt hoe lang na het plukken je de boontjes verwerkt!Dat wist ik nog niet, maar ik had nu alles tegelijk gerooid omdat de struiken omgevallen waren door de storm van mei (ik doe de weeuwenteelt).Ik kon niet alles tegelijk verwerken maar de peulen die ik een dag of twee heb laten liggen hadden duidelijk taaiere boontjes Vandaar dat de meeste mensen niet van tuinbonen houden: wie weet hoe lang ze al in de winkel liggen!
Geplaatst: 17 juli 201411 j Ik heb altijd bruin kokers aangezien ze groen zijn als ik ze oost maakt behoud van kleur mij niet uit.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.