Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

2e poging vooorstellen


Dom.Rep.

Recommended Posts

Ik ben Ineke en woon nu 20 jaar in de Dominicaanse Republiek. Helaas is de stroomvoorziening hier niet zo goed als in Nederland, vandaar mijn 2e poging.

 

Sinds een half jaar ben ik begonnen met een moestuin, beetje moeilijk in dit warme klimaat, maar ik wil het toch proberen.

Ik ben begonnen met het kweken van tomaat, goed gelukt; sperciebonen, krul andijvie en rucola sla redelijk; diverse soorten kruiden en boerenkool, zeer goed. (We hebben na 20 jaar al diverse malen boerenkool gegeten). Ook de meloenen doen het prima.

Heb allerlei zaden uit Nederland meegenomen om te kijken of het hier ook lukt. Moet wel 2x per dag sproeien want de grond is momenteel zeer droog.

 

Helaas worden nu de stengeltjes van diverse nieuwe plantjes kapot gebeten.Ben nu maar plastic yoghurtdozen zonder bodem over de kleine plantjes aan het zetten. Kijken of dit helpt.

Link to comment
Share on other sites

Welkom Ineke Leuk! We hadden ook een tijdje een forumlid ergens op een van de overzeese eilanden, St. Maarten misschien? Ook voor haar waren sommige groentes lastig te telen. Zo te lezen kom jij trouwens al verder. En boerenkool..bijzonder eigenlijk dat dat zo goed in een tropisch klimaat groeit.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...