Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wie weet welke soort pompoen dit is?


suus76

Recommended Posts

Ik heb vele soorten pompoenen gezet, maar herken deze niet. Ik heb ook nog twee plantjes gekregen van een buurman op het complex, waaronder een turkse muts. Het moge duidelijk zijn dat het niet om een turkse muts gaat in deze. Ook had hij het over een reuzenpompoen, maar welke soort weet ik dus niet. Ik heb zelf al gegoogled, en gezocht op gele centenaar, echter hebben mijn pompoenen niet van die ribbels die de gele centenaar wel heeft. Ook is de kleur anders.

 

De plant droeg twee vruchten, een van de pompoenen is met een fikse storm in juli van de plant losgelaten ( deze hing aan ons hek, hij is er af gevallen). We hebben de vrucht in de koude bak in de zon gelegd hopende dat deze nog af gaat rijpen. De vrucht is glad, en heeft een felle zalmroze kleur.

 

De vrucht die nog aan de plant zit heeft dezelfde zalmroze kleur alleen vertoont de vrucht allemaal barstjes en scheurtjes.

 

Ik heb ook de Galeux D'eysine gezet, en hoopte eigenlijk dat het om die soort ging, ware het niet dat de vruchten die ik heb behoorlijk aan de maat zijn. De kleinere vrucht ( die afgebroken is, en nog glad is) is ongeveer een cm of 40 doorsnede en weegt denk ik een kilo of 10. De grotere vrucht die ik hieronder heb afgebeeld weegt denk ik een kilo of 15 a 20, en heeft een doorsnede van 50 cm. Wie weet om welke pompoensoort het hier gaat?

 

 

2hwmek3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...