Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pereninmaak/perenrecepten


appelvrouw

Recommended Posts

Deze komt van Weckenonline:

 

Perenjam

 

1 kilo rijpe peren

600 gram geleisuiker

1 kaneelstokje of een beetje citroenschil

 

Bereiding:

 

Schil de peren en verwijder het klokhuis.

Snijd de peren in kleine stukjes. Leg ze in een kom met de geleisuiker en zet ze gedurende 1 nacht op een koele plaats, zodat er een siroop ontstaat.

Haal de peren eruit en giet het overgebleven mengsel de volgende dag in een kookpan. Laat het koken met een kaneelstokje of een beetje citroenschil.

Voeg er dan de stukjes peer aan toe en laat alles goed koken totdat u de gewenste dikte heeft.

 

Schep de jam in jampotjes of weckpotjes (gekookt in soda) en sluit deze direct en zet de jampotjes en weckpotjes omgekeerd op tafel om af te laten koelen. (De nieuwste weckpotjes kunt u met de weckklemmen ook omgekeerd op tafel zetten).

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Poire Helene

 

 

Ingrediënten

 

4 stevige handperen (bijv. conference )

300 g suiker

1 bekertje slagroom (125 ml)

75 g pure chocolade (grof gehakt)

4 bollen roomijs (vanille)

 

Bereiden

 

Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met 500 ml water in een pan, breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.

Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde.

Verdeel de gepocheerde peren over 4 borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.

 

Allerhande magazine 2010 nr. 10

Link to comment
Share on other sites

Geedee mmmm klinkt super

 

Katja dit recept? Hoe smaakte het? Welke peren heb je gebruikt? Waren ze niet slapjes?

 

1 kilo kleine, vaste peren

1 sinaasappel (kan, maar is niet noodzakelijk)

2 citroenen of 100 ml citroensap

1 kaneelstokje

1 theelepel bruine suiker

150 gram suiker

 

Bereiding:

 

Maak de sinaasappel schoon.

Schil een dunne reep van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd deze in vieren.

Pers de citroen uit of gebruik het citroensap.

Meng daarna alles in een schaal.

Doe de suiker en de bruine suiker in een middelgrote pan en voeg 3 eetlepels water toe.

Laat alles doorkoken tot de suiker karameliseerd (dit betekend dat de suiker een stroop vormt).

Voeg daarna het sinaasappelsap en een 1/2 liter water erbij. (Let wel op met opspatten).

Voeg de peren, sinaasappelschil, citroensap en kaneelstokje toe.

Kook alles 4 tot 7 minuten (kook het niet te lang want het gaarproces gaat in de weckpotten verder).

Vul de gesteriliseerde weckpotten met het mengsel en weck de peren gedurende 30 minuten op 90 graden.

 

Tijd: 55 minuten.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...