Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Nieuw lid


to-maatje

Recommended Posts

Beste allemaal,

 

Ik ben Peter, ben 26 jaar oud en woon in Nunspeet. In het dagelijkse leven beveiliger van beroep, maar sinds een paar maanden bezig met tuinieren.

 

Nu heb ik enige tijd geleden tomatenzaadjes geplant, waar er 4 uit voort zijn gekomen. De plant zijn inmiddels al redelijk hoog al zeg ik het zelf . Elke plant heeft op dit moment ongeveer 2 trosjes in de maak, welke hopelijk lekkere cherry tomaatjes zullen worden. Ik zal binnenkort wat meer foto's plaatsen. Deze foto's zijn alweer van vorige maand :o

 

IMG-20140722-WA000372081408992773.jpeg

Eerste bloempjes

 

IMG-20140722-WA000719871408992795.jpg

Eerste vrucht

 

Op dit moment groeien de tomaten niet echt meer en de grootste tomaat wil niet verder rijpen. Ik denk dat dit ook door het koude natte weer komt. Ik ga ze denk ik morgen maar weer eens binnenshuis zetten.

 

Naast de tomatenplanten ben ik een vlijtig liesje aan het kweken voor zover als het wil en ik heb vandaag wat paprika zaden bewaard om te gaan uitproberen.

 

Als de tuin af is hoop ik een stukje van 1,50 bij 1,50m af te hebben om wat meer zaadjes/plantjes te gaan zaaien/poten. De tuin ligt helaas op het noordwesten, maar pakt gedurende de dag aardig wat zon mee.

 

Ik hoop hier veel tips en trucs te leren om zo mooie en smakelijke groeten, fruitsoorten en kruiden te kweken zodat ik iets meer zelfvoorzienend word en daarnaast alles vers uit de natuur kan op eten.

Link to comment
Share on other sites

Welkom !

 

vele vele tomaten-topics te vinden hier ( rechtsboven zoekfunctie ) : over echt alles en nog meer wat maar iets met tomaten te maken heeft.

Succes !

Link to comment
Share on other sites

Hoi Geert,

 

Ik heb begin juni de zaadjes geplant in een kleine bak met stekgrond. Ik heb ze ongeveer halverwege juli overgeplant in grotere bakken zodat ze wat meer ruimte hebben. Daarnaast probeer ik ze regelmatig bij te voeden met organische mestkorrels voor tomatenplanten van DCM. Vandaag heb ik de planten maar even binnen gezet bij het raam en de radiator lekker aan. Een tomaat begint aan de onderkant iets te verkleuren (geel/oranje achtig).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...