Aardpeer Geplaatst: 4 oktober 2014 Geplaatst: 4 oktober 2014 Met stip op 1 : citoenverbena of vervene, heerlijk in salades, bij vis of als thee, makkelijk te drogen , mooie struik. Een hele verfijnde citroensmaak zonder zuur of wrang te zijn.En daarna koriander,munt, tijm,bieslook achtigen, rucola, en peterselie die ik met bossen in de tuin zo van het land weg knaag.Ook ik kan me niet beperken tot een top 3. Salie gebruik ik soms ,even lekker knapperig in de olie gebakken en dan over wortel- of lamsgerechten. Quote
appelvrouw Geplaatst: 4 oktober 2014 Geplaatst: 4 oktober 2014 alleen Basilicum even blancheren en invriezen geeft een intensere smaak. Dat is bijzonder Rose, daar heb ik nog nooit van gehoord! Heb je dat zelf uitgevonden? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
borderrose Geplaatst: 4 oktober 2014 Geplaatst: 4 oktober 2014 Was een tip van Angelique Smeinck...een van de twee vrouwelijke meesterkoks in Nederland en bekend van 24 kitchen.Ik heb het uitgeprobeerd (met gewone groene basilicum) en inderdaad, het is zo... Quote
Maarten Geplaatst: 4 oktober 2014 Geplaatst: 4 oktober 2014 Een top 3 is onmogelijk: heb ongeveer 60 soorten staan. Maar de meest gebruikte zijn toch wel tijm, rozemarijn, peterselie, basilicum, salie en koriander. Maar epazote, shiso en mitsuba gebruik ik ook vaak. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.