Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Zijn dit dwergkwee appeltjes?

Featured Replies

Geplaatst:

Hallo

 

ik vermoed dat het dwergkwee appeltjes zijn, die ik uit het plantsoen heb geplukt

maar weet het niet helemaal zeker. Zie foto.

 

Maar dan nog. Kan ik die op dezelfde manier gebruiken als de normale kweepeer? (jam?)

 

Cees

2014-10-07-0946781412796201.47

Geplaatst:

zie bv : http://en.wikipedia.org/wiki/Chaenomeles

 

Te gebruiken voor jams, likeur enz. Schijnt niet lekker te zijn onbewerkt te eten.

Ik weet dat Jorieke van dit forum er wel wat mee doet. Is vast een topic over.

Wordt ook wel genoemd : dwergkwee, of japanse wilde kwee enz. Chaenomeles dus. Is een groep van een aantal soortjes.

Geplaatst:
  • Auteur

Die Bit,

 

zou bijna denken dat hij overal verstand van heeft

Geplaatst:

Ben gek van plantjes.

Geplaatst:
  • Auteur

vandaag even een paar geschild en gekookt. Fris-zurig. Misschien lekker in combinatie met de annanaskers als Jam. Maar veel pit en weinig vlees.

Geplaatst:
  • Auteur

Dank Jorieke.

 

Die paar stukjes zitten nu al in de appelmoes. Die toch al erg dun was, dus ook zes bananen. Is nu meer een fruithapje

Geldt de tip voor alle soorten, of is er nog sierkwee waar je beter vanaf kan blijven?

 

Voor zover je weet?

Geplaatst:
  • Auteur

Daar kwam ik nog wat informatie tegen van houtwal.be

 

"Let op bij de verwerking dat u eerst de pitten verwijderd, zodat een bittere (slechte) smaak voorkomen wordt. De pitten moeten er zeker uit, want die bevatten sporen van (giftige) blauwzuurglycosiden."

 

Oeps

 

Nou ja, ik leef noch

Geplaatst:

Worden blauwzuurglycosiden niet onschadelijk gemaakt door koken? Dat dacht ik, maar ik weet het niet 100% zeker...

Geplaatst:
[...] Worden blauwzuurglycosiden niet onschadelijk gemaakt door koken? Dat dacht ik, maar ik weet het niet 100% zeker [...]
Ik dacht van niet, maar weet het ook niet zeker.

Overigens zitten blauwzuurverbindingen in veel meer levensmiddelen. De bekendste zijn misschien wel amandelen (en dus ook marsepein). Weet je ook weer hoe blauwzuur ruikt en smaakt.

 

Waarschijnlijk ten overvloede

Giftig is een relatief begrip. Het gaat altijd om de hoeveelheid die je binnenkrijgt.

Ook water is giftig als je teveel in korte tijd drinkt.

Geplaatst:
  • Auteur

mmm...hoe dan ook; ik ben er ondertussen achter de smaak van de dwergkwee zoveel meer intenser is dan die van de gewone kweepeer. Jeetjemina. Het lijkt wel alsof alle smaak van de hele gewone peer geconcentreerd is in een balletje van 3 cm.

 

Ik ga wat winterstekken proberen. Ben verkocht!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.