Geplaatst: 12 november 201411 j Op verzoek hier het recept van mijn bananenbrood. Ingrediënten:- 250 gr tarwebloem- 2 thl bakpoeder- 1 thl kaneel poeder- 100 gr boter- 200 gr witte basterdsuiker- 2 zakjes vanillesuiker- 2 eieren- 125 ml crème fraiche- 300 gram geprakte banaan- mespunt zout- cakevorm Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet de cakevorm in.Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout.Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker tot een glad mengsel.Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe.Daarna de crème fraiche toevoegen.Schep het geheel door het bloemmengsel.Schep de banaan erdoor.Verdeel het over de cakevorm en bak in ca. 50 minuten gaar.Check de gaarheid met een sateprikker. Lekker met boter!! http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 12 november 201411 j Toevallig eergisteren gegeten bij mijn dochter. Toch iets ander recept, bijvoorbeeld roomboter i.p.v. creme fraiche. Maar dat is met alle recepten: meer een uitgangspunt dan een zo moet het precies... Kende het nog niet. Het was best lekker. Meer cake dan brood overigens. In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Geplaatst: 13 november 201411 j Auteur Klopt, meer cake dan echt brood.Ik gebruik zowel boter(room) als crème fraiche in het recept.Wel een calorieën bommetje dus.Maar voor zo nu en dan zo lekker!Maak hem ook wel eens met sinaasappel erbij doorheen. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 13 november 201411 j Smeer je er nog iets op? Of eet je het gewoon zo? Ik ga het eens uitproberen
Geplaatst: 13 november 201411 j Is al behoorlijk luxe en "voedzaam". Beetje jam erbij zou kunnen of dot slagroom of vanillesaus of chocosaus als je het wil aankleden voor een feestje of zo.... maar ook zonder is het lekker hoor In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Geplaatst: 13 november 201411 j Auteur Even een likje boter erop!Vooral als ie nog warm is..En dan roomboter.. mmmm( een zonde ... ) http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 13 november 201411 j Perfect "veldvoedsel", schijnt. Daar kom je de middag wel mee door Begonnen met moestuinieren en zaadjes te ruil? Doe mee met de zadenenvelop NL 2017
Geplaatst: 14 november 201411 j Auteur Jawel!Vult als een gek! http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 14 november 201411 j Ik bak dit brood vaak op mijn werk daar hebben we vaak bruinen bananen en die eten de kids niet. ik bak hem in de brood machine en in mijn recept staat dat je er karnemelk in moet doen maar dat hebben wij niet in voorraad dus neem ik yoghurt. Dat werkt ook. En heeft een ieder wel in huis.
Geplaatst: 16 november 201411 j Het was heerlijk! Wel echt een heftig brood/cake! Ik heb de boter toch maar achterwege gelaten want het was zo al heerlijk
Geplaatst: 24 november 201411 j Auteur Meestal doe ik een likje boter als het brood iets langer ligt dus iets droger geworden is.Dan is het wel erg lekker. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.