Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Ben hier een half uurtje aan het zoeken geweest op het Forum maar niet gevonden wat ik wou weten.

Als ik me goed herinner heeft iemand ooit gezegd dat men Bitterzout (MgSO4) bij het kookwater moet doen om de eitjes beter te kunnen pellen na het koken.

Wie weet hier meer over?

De eitjes van de Bresse kippen zijn zeer moeilijk te pellen, bijna nooit een mooi ongeschonden eitje als resultaat.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Ik dacht ook dat verse eieren pellen veel moeilijker is, misschien zijn ze nog tevers als je ze kookt?

 

Ook eieren onder water pellen helpt!

Geplaatst:

Ik pak ook de wat oudere eieren om te koken.

Geplaatst:
  • Auteur

Ik was dus verkeerd, het is baking soda of zuiveringszout en niet bitterzout.

De chemische formule verschilt nog heel wat!!!

Bedankt.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Voor te koken gebruiken we (eigen) eieren vanaf 2 weken oud. Pellen is zelden een probleem.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Geplaatst:

precies graag gedaan

Geplaatst:

In het kookwater een schepje keukenzout om event. uitkoken van het ei te voorkomen.

Na het koken de eieren kort onder koud water laten 'schrikken'.

Op deze manier heb ik altijd prima gekookte eitjes.

Geplaatst:
Voor te koken gebruiken we (eigen) eieren vanaf 2 weken oud. Pellen is zelden een probleem.

dit

Geplaatst:

Oh ik rol ze altijd wat heen en weer over de tafel alvorens ze te koken. Helpt ook maar heb geen ervaring met de eitjes van Bresse kippen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic