lupos Geplaatst: 7 januari 2016 Geplaatst: 7 januari 2016 Oke, ik ook stamppot boerenkool, maar heb ook een heerlijke kippensoep gemaakt met alle kruiden die ik nog vers kan plukken....laurier,peterselie, thijm, salie, vales, en de citroenmelisse kruipt weer uit de grond.!
appelvrouw Geplaatst: 8 januari 2016 Geplaatst: 8 januari 2016 Ik ben lamsbitterballetjes aan t maken(vandaag de ragout, morgen de ballen en dan nog invriezen) er zit tijm en peterselie, knoflook en sjalot uet in.Verder een pompoen-kervelsoepje gemaakt voor morgen de lunch en voor vandaag sla uit de kas geplukt, met knoflookbieslook, veldkers, rucola en en veldsla uit de tuin.Erbij een quiche van snijbiet met een flinke theelepel tijm, wat salie, peterselie en wat teentjes knoflook.Wat kunnen we nog veel eten uit de tuin..we hoeven eigenlijk alleen maar zout te kopen We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 8 januari 2016 Geplaatst: 8 januari 2016 pindasoep note to self: koop volgende keer geen rauwe pinda's om zelf te bakken en pindakaas te maken voor de soep maar koop een pot faja-lobi was goed: linkje maar dan met badjet erin, tsja dat was het enige uet
Jorieke123 Geplaatst: 8 januari 2016 Geplaatst: 8 januari 2016 Broodje kaas met een lik tapenade van zwarte olijven, Gekregen op vakantie Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 8 januari 2016 Geplaatst: 8 januari 2016 Dat ziet er heerlijk uit Jorieke!En Rob, inderdaad..ik maak het altijd met faja lobi..en als ik nog maar een eetlepel van die pittige smeer heb dan doe ik er gewone biopindakaas en een peper bij. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 9 januari 2016 Geplaatst: 9 januari 2016 Hier ook pompoensoep en sla Jet Lekker hè? Ik deed ook nog wat aardperen door de soep, en rookworst En over de sla gingen bolletjes verse kaas op olijfolie, die ik meekreeg uit Israël. Zurige bolletjes, ik weet niet meer precies wat het nou was. Maar wel lekker hoor. Door de sla (veldsla, rucola, tuinkers, snijbiet) ging ook venkel(knol), van mijn vaste venkelknollenplant. Vreemd, maar hij staat al jaren op die plek. Er komen steeds nieuwe scheuten aan, die we dan eten. Hij bloeit ook elk jaar, en vormt zaden. Maar gaat maar niet dood. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 9 januari 2016 Geplaatst: 9 januari 2016 Een bijzondere plant Jorieke..misschien kan je er een scheutje van oppotten om te zien of ie dat ook in NOF wil doen..dat doorgroeien. Het lijkt me mazzel dat hij zo doorgroeit..maar dat weet je maar nooit.OT: stoemp Boerenkool met franse worst... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 10 januari 2016 Geplaatst: 10 januari 2016 @Jorieke: das grappig, bij ons staat er nu ook een in bloei, zal hem laten gaan dus wij aten citroenbonen marokko-ish, met allerlei groenten en 5 spices en ingelegde citroen en een piepklein beetje maizena
Jorieke123 Geplaatst: 11 januari 2016 Geplaatst: 11 januari 2016 Lunch: Geroosterde broodjes met een dikke plak meikaas (met Italiaanse kruiden er in). Oeh wat lekker Zometeen ovenschotel met varkensgehakt, pompoenstukjes, tomatensaus, en een dakje van aardappelpuree met geraspte zelfgemaakte kaas. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 11 januari 2016 Geplaatst: 11 januari 2016 Dat dakje van aardappelpuree doet t!Wij restje stoemp boerenkool met vooraf witlofsalade met een heleboel speklapjes ernaast (buurman slacht zijn varken en wilde zonder tegenspraak dat ik de speklapjes aannam én klaarmaakte voor Lie vanavond..vandaar) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 11 januari 2016 Geplaatst: 11 januari 2016 een heleboel speklapjes? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 12 januari 2016 Geplaatst: 12 januari 2016 Zelfgemaakte naan broodjes (moet nog wel even oefenen op luchtigheid en niet-verbrand-heid ) met verschillende chutney's en dipjes om te dippen en te smeren. De geroosterde knoflook staat alleen nog in de oven, die was niet op tijd zacht genoeg... Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 12 januari 2016 Geplaatst: 12 januari 2016 een heleboel speklapjes? Echt! 4! En er liggen er nog in de koelkast... Vanavond aten we vego: bruine bonen met rijst..voor t evenwicht. Voor de bruine bonen had ik kastanjebonen..oo wat zijn die toch heerlijk zacht van structuur en smaak. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 14 januari 2016 Geplaatst: 14 januari 2016 Zo, dat is flink dooreten dan! Wij aten net broodjes met coppa, broodjes met kaas, en een zachtgekookt krieleitje. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 16 januari 2016 Geplaatst: 16 januari 2016 Broodje rookworst met mosterd en mayo. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
prettig gestoord Geplaatst: 17 januari 2016 Geplaatst: 17 januari 2016 Rode bietjes gisteren uit de grond getrokken net voor de vorst gelukkig, bataten met eigen aioli en een scholfilet Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
mw vogel Geplaatst: 18 januari 2016 Geplaatst: 18 januari 2016 Voordeel van deze zachte winter: de selderijknollen kunnen gewoon blijven zitten. En ze groeien nog steeds door! Dit jaar hebben ze het zo goed gedaan dat ik al heel wat vrienden een plezier heb kunnen doen met zo'n robuuste knol.En voor mensen die niet weten wat ze ermee kunnen doen behalve in de soep stoppen: waldorfsalade met geraspte knol ipv bleek, en stukjes sinaasappel. Smullen!
speets Geplaatst: 18 januari 2016 Geplaatst: 18 januari 2016 Ik vind ze gekookt als groente ook erg lekker, bijvoorbeeld met een kaassausje Pasta met ui, paprika, tomaten en vv-spek (en olijven en kaas). "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
RobO Geplaatst: 18 januari 2016 Geplaatst: 18 januari 2016 gefermenteerde koolrabi open gemaakt, was goed gelukt maar smaakte niet lekker dus naar de gefermenteerdekoolrabihemel gestuurdtoen maar stoofprei+puree van de laatste kleine aardappeltjes met de knijpertworst (dzz:stoofprei+bak wat spekjes en daarin snippers zoete paranotenbak de prei heel even aan en stoof m in wat boter, melk, drupje bouillon, snuf nootmuskaat, peper en zoutvoeg na 10 minuutjes de spekjes en notenmix toestoof nog 10 minuutjesklop wat melk en meel en maak familie met wat stoofvochtroer het dan door de prei en laat nog 5 minuutjes prutten)
RobO Geplaatst: 21 januari 2016 Geplaatst: 21 januari 2016 boerenkoolstamp met pastinaak-aardappel puree, spekjes, klontje roomboter
Jenneke Geplaatst: 22 januari 2016 Geplaatst: 22 januari 2016 Hamburgse labskaus van de laatste gele bietjes (nog net voor de vorst uit de grond getrokken ) zonder rolmops.
RobO Geplaatst: 23 januari 2016 Geplaatst: 23 januari 2016 grappig, heb het toch eens opgezocht: hiero wij aten een snel pindasoepje uev met ei en gewokte kool
appelvrouw Geplaatst: 23 januari 2016 Geplaatst: 23 januari 2016 Heel grappig recept die labskous..iets voor ons.We aten pizza met eigen tomatensaus, eigen ricotta, eigen paprika, eigen ui, en eigen sambalkaas..dikke verwennerij en een trotse tuinierster en kokkin. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
julia Geplaatst: 23 januari 2016 Geplaatst: 23 januari 2016 Gemengde salade van winterpostelein, veldsla, rucola, raapsteeltjes en jong blad van de cavolo nero. Lekker met een kippenpoot en gebakken aardappeltjes.
Aanbevolen berichten