Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Automatische raamopener vs. storm


willem

Recommended Posts

Ik heb een wat grotere/professionele kas gekocht van 4*2,5m. Nu zitten er 2 dakramen in, één met handmatige bediening en één automatisch. Het leek me wel handig ze beide automatisch te maken, maar ik heb eens gelezen dat je de ramen beter meestal open laat staan en zeker i.v.m. de storm dit belangrijk is (drukverschil binnen/buiten de kas). Iemand advies voor wanneer ik automatische raamopeners wil gebruiken?

Link to comment
Share on other sites

Hier gaan de ramen van de kleine kas met de hand en grote automatisch. Met storm doe ik de ramen en buitendeuren dicht, de binnendeuren zet ik dan open. Maar de kassen hebben verbindingen met elkaar, dus al zijn de deuren ook dicht, kan de druk daar weg.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook nog bezig een serre te zetten . Ik ga de beiden ramen die er in zitten automatisch maken (als ik de raamopeners vind ten minsten )

Ramen open automatisch lijkt me gemakkelijker dan dit met een deur te doen . En ik werk in ploegen als ik moet vertrekken voor 5 uur koudste moment en terug thuis om na 14 uur warmste moment van de dag . Lijkt het me aangewezen vooral in voorjaar kans op nachtvorst en overdag de zon al goed werk levert aangewezen om zo veel mogelijk automatisch te verluchten - tijdens zomer kan je dan nog steeds deur een gedeelte open laten staan.

Link to comment
Share on other sites

Ik sluit mij aan bij het advies van RobO. Ik heb twee kassen. De ene met automatische raamopeners, de tweede zonder. Bij de eerste zijn de raamopeners 's avonds al weer gesloten waardoor er geen sprake meer is van goede verluchting (zelfs niet met de deur open). De combinatie van beide lijkt mij dus ideaal, de automatische springt bij wanneer het nodig (lees: warm) is. In de andere kas staat het raam permanent open (bijna altijd in combinatie met deur open, ook winter). Daar geen problemen gehad met storm sinds de plaatsing (3 jaar geleden). Zou ik mij dus niet direct zorgen om maken.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb 1 raampje met, en 1 zonder automatische opener. Het kan hier flink waaien, dus ik heb wel een paar keer per jaar dat ik de automatische opener voor de zekerheid los schroef, zodat het raampje dicht gaat. De kas staat naast het huis, dus ik hoef er niet een stuk voor te fietsen ofzo

 

In de zomer staat dat automatische raam altijd open, de deur ook. En vaak het 2e raampje ook. 's nachts gaat die automatische dicht,. de rest blijft open.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een automatische raamopener en ik heb altijd een knijper zo er tussen geplaatst dat het raam nooit helemaal sluit. Alleen als het echt gaat vriezen haal ik de knijper weg. Zo heb ik altijd wat ventilatie en met storm gaat het ook goed. Is stevige arm en kas staat beschut in de tuin. Soms zie ik het raampje even open waaien en dan valt het weer knijper dicht.

bevalt mij prima zo.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook 1 automatische opener en 1 manueel. De raamopener werkt met olie dus die gaat in de winter eruit en er wordt een manuele opener in de plaats gezet. Ik verlucht mijn serre in de winter wel om schimmel tegen te gaan, ook omdat er 2 druivelaren in staan.

moestuinieren is als zwemmen of fietsen, je verleert het nooit

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...