Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Red : even voorstellen !


redmoestuin

Recommended Posts

Beste moestuin liefhebbers,

 

Graag stel ik mij hier even voor. Sinds vandaag heb ik mij geregistreerd op het mooie Moestuin Forum. Ik heb natuurlijk al lang méé-gelezen, maar nu ik er écht mee ga beginnen wil ik mij toch even melden zodat ik straks meteen mijn domme vragen kan gaan afvuren

Ja, ik hoor het jullie zeggen: "Er ZIJN geen domme vragen Red !!". Nou, wacht dan maar even af. Over een paar weken spreken wij elkaar WEER over dat onderwerp!

 

Ik woon in de Flevopolder. Op de dikke klei dus. Ik hou van koken en buiten koken, en wil ook graag mijn eigen groenten en kruiden gaan proberen te kweken.

Als ik lees hoe jullie dat samen allemaal doen, nou, dan moet toch ik het óók kunnen als ik maar naar jullie wil luisteren. Ik ga zeer mijn best doen.

 

Ik heb een tuin, maar wil toch niet in de volle grond gaan verbouwen. Da's nie-goe-nie voor mijn rug.... dus, ik ga het zoeken in het comfort van de "bakken op stahoogte". Jawel.

Nu wil ik daar geen honderden euro's aan uitgeven en slimme handelaren blij maken maar ik heb zoals ik al zei jullie forum goed gelezen over dat onderwerp.

 

Dus heb ik bij de vrienden van palletranden.nl zoals jullie adviseerden een 6 tal grote palletranden van 120*100*20 besteld. Ik wil daar dan 2 kweektafels van maken (aan elkaar) zodat ik een totale oppervlakte krijg van 240*100*40. Hoe ga ik dat doen? Ik heb 2 zware betonnen banden van 30cm hoog als fundering, en daar stapel ik 2 rijen van ieder 3 bakken bovenop. Dan krijg ik dus een totale hoogte van 90cm en dat lijkt mij prima. Ik maak er dan een vloer in die ik precies zo hoog kan zetten als ik wil.

 

Ik heb Jelle's boek besteld om de grote leegte in mijn hoofd op het gebied van moestuinen op te vullen. Mijn opa's zouden zich in hun graf omdraaien als zij dit hoorden, want één daarvan was een professionele tuinman die zijn hele leven niets anders heeft gedaan. Zo niet ik helaas. Ik zit in de ICT en ik hoop, dat mijn vingers iets van groen ge-erft hebben van mijn opa's

 

En omdat ik niks heb, leek het mij ook wel en goed idee om direct het zadenpakket van Jelle te bestellen. Je moet ergens mee beginnen niet?

 

Ik heb een oud aquarium met daglicht TL kleur 6500Kelvin klaar staan voor de zaailingen, die ga ik opkweken in eazy-pluggen. Althans, dat ga ik proberen.

 

Ja, ik hoor jullie al lachen, en dat mag best. Zou ik ook doen. Ik heb maar een beetje van alles bij elkaar gegraaid, en daar ga ik gewoon het avontuur mee beginnen. En ik hoop met jullie hulp en advies waar nodig een heel eind te komen ook. We gaan het zien!

 

Vriendelijke groeten,

 

Red

Link to comment
Share on other sites

Dat zou inderdaad OOK kunnen! Maar ik heb deze opzetranden besteld, en die zijn van hout. Daarin maak ik een bodem van regels, zodat water kan weglopen, en in de bak maak ik dan worteldoek. Dan heb ik straks 2 bakken. Ik denk ook, dat naast het voordeel voor de rug er ook het voordeel is van minder kans op slakken. En daar heb ik er hier genoeg van in de volle grond. Afijn, ik heb er veel zin in!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...