Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Voorzaaien in vakjes..


Richard74

Recommended Posts

Zie fotos.

 

Ik heb van de vorige eigenaar van mijn tuin een aantal handige dingen overgenomen, bijvoorbeeld deze handige treetjes en daarbij horende plastic plaatjes die je in elkaar kunt schuiven. De man wist niet meer waar hij ze vandaan had, maar wellicht weet iemand hier het.

 

Herken je ze? En weet je misschien waar deze nog te krijgen zijn? Anders ga ik ze zelf maar maken, hebben jullie een idee waar je dan dit soort materiaal kan krijgen? Alvast bedankt voor de response.

 

IMG2015020112063172911422799054.jpg

 

IMG2015020112064066571422799063.jpg

Link to comment
Share on other sites

http://www.mapack.nl/product/vakverdeling/119

 

Ik heb gezocht op google op de term "krat inzet vakverdeling "

 

Ze lijken ook wel wat op de kerstbal- inzet dingen, maar die zijn vaak van karton. Bij de bouwmarkt zou je plaatjes plexiglas kunnen kopen en het hier van maken, maar dat lijkt me bijzonder kostbaar en arbeidsintensief.

 

Bij Vreeken hebben ze ook een soort zaai-mat met kleine potjes , die zou je misschien ook op maat kunnen maken voor in een krat. Staan onder zaaihulpmiddelen.

Link to comment
Share on other sites

Ik vraag me dan weer af, waarom zijn die vakjes handig?

Want het lijkt me een heel gedoe om de plantjes er weer fatsoenlijk uit te krijgen. Bovendien blijf je aan het verspenen en dus kans op schade.

 

Wat ik zelf doe is voorzaaien in vierkante potjes van ca. 7x7 cm, deze passen met zijn achten in van die kleine voorzaai kasjes met plastiek kap, als ze gekiemd zijn gaan hier weer nieuwe in en schuiven de gekiemde plantjes door naar kratjes zoals op jou fotos. Waar de potjes dan weer heel netjes in rijen in passen. Zodra de planjes ca. 10cm groot zijn worden ze of direct in de grond of voor de eerste keer overgepot.

Omdat ze al in losse potjes zitten kun je nog eens gemakkelijk een potje ruilen of verplaatsen want het komt ook geregeld voor dat de ene helft van de tray veel sneller groeit dan de andere helft omdat je bijvoorbeeld 2 soorten groenten in één tray zaait.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...