AshaiRey Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Ik heb hier een (gesnoeide) mispel staan in de tuin van 6 jaar oud. Hij is ongeveer 1m60 hoog en een mooi goed vertakt boompje. Ieder jaar zit hij vol met witte bloemen en er komen ongeveer 2 kratjes aan mispels af. Dat is gelijk ook het probleem, wat moet ik ermee. Ik heb ze op verschillende manieren geprobeerd en bereid maar niemand vind ze hier lekker. Vandaar dat ik hem zou willen ruilen voor fruitboompje, een perzik of iets dergelijks. Dus wie heeft interesse? Let op: Hij is waarschijnelijk net per post te versturen maar valt dan wel in het 30Kg tarief. Quote Groetjes,Bram Link to comment Share on other sites More sharing options...
AshaiRey Posted February 26, 2015 Author Share Posted February 26, 2015 Hij staat er nog steeds Niemand interesse? Quote Groetjes,Bram Link to comment Share on other sites More sharing options...
angela († maart 2025) Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Ik denk dat de ruil die je vraagt een beetje lastig is?Heb je hem trouwens al wel los gestoken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Lokman Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Gelezen op wiki .. oogsten na een nachtvorst dan vruchten paar daagjes laten rotten Schijnen ze wah zoet weeig van te worden..Ik ken ze nie maar wil best is proeven. Quote "Natura non nisi parendo vincitur " Link to comment Share on other sites More sharing options...
AshaiRey Posted February 27, 2015 Author Share Posted February 27, 2015 Rondom zijn de wortels al doorgestoken als je dat bedoelt. Een een moeilijke ruil is het niet dacht ik zo. Ik laat het helemaal open. Het liefst een fruitboompje of struik. Geeft niet wat, zelf gestekt of gezaait het is oke. Ik vind het gewoon zonde namelijk om het eruit te spitten en weg te gooien. @JanHelaas te laat om te proeven, ik heb een maand geleden nog een kistje vol weggedaan. Het is een aparte smaak. Je houd ervan of niet. Het is net als met bier. De een vind het lekker de ander lust het niet (ik).Als jam met speculaas erdoor vond ik het nog welte doen maar verder niets Quote Groetjes,Bram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Lokman Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 .. Quote "Natura non nisi parendo vincitur " Link to comment Share on other sites More sharing options...
angela († maart 2025) Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 Zoals ik het las perzik of dergelijke dacht ik dus perzik, nectarine, abrikoos. Misverstand sorry.Ik bedoelde inderdaad doorgestoken.Waar ergens in Brabant woon je ik kan misschien ruilen voor een dwergkweepeer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AshaiRey Posted February 27, 2015 Author Share Posted February 27, 2015 Een berichtje gestuurd. Quote Groetjes,Bram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meegosh Posted March 12, 2015 Share Posted March 12, 2015 Wij maken hier van onze mispel likeur en inderdaad zoals boven al benoemd is "laten verrotten" maar in de likeur kan je allerlei kruiden/suiker naar behoeven toevoegen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AshaiRey Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 Voor likeur worden ze zeker gebruikt alleen het is zo dat we beiden hier niet van alcoholische dranken houden. Vandaar dat er dan weinig overblijft PS, Hij staat er nog steeds en ik zoek nog een kweepeer. (hint hint) Quote Groetjes,Bram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.