Jump to content

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Posted

Tussen mijn tomatenzaden lag een voor mij onbekend zaadje. Uit nieuwsgierigheid heb ik vorig seizoen dit zaadje gepoot. Na ik de plant door de winter heb geholpen wordt ik beloond met enkele bloempjes aan de plant. Nu ontstaat er ook een vrucht in 1 van deze bloempjes en dat zonder mogelijke bestuiving van buitenaf. Wie kan mij vertellen wat voor vrucht er aan dit plantje groeit? Zie bijgaande foto's

 

2015031316341367971426262198.jpg

 

2015031316344072271426262219.jpg

Edited by Guest

Wat bijzonder! Nou ja, de vrucht lijkt mij een paprika, maar het blad en de knoppen lijken daar dan weer niet op..

Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

De plant doet mij een beetje aan aubergine denken.

Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.

Ja inderdaad, maar die stekels...?

Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

Ik denk ook auberginesoortje. Aubergine-blad en dat groene kroontje aan de vrucht zijn inderdaad vaak voorzien van stekels

Misschien kun je een wat duidelijker foto van de plant plaatsen?

Tot nog toe lijkt het inderdaad op een paprikavormig aubergientje...

  • Author

Hier een aanvullende foto, er is een tweede vrucht bij gekomen!

 

2015031616114369371426519092.jpg

Dat is de Pumkin on a stick ; heb ik ook gehad...stevige prikkers!

  • Author

Beste geedee,

 

Dank voor uw bijdrage aan de oplossing van dit vraagstuk. Deze optie lijkt mij inderdaad het meest waarschijnlijk.

 

Met vriendelijke groet,

 

Rexona.

De latijnse naam is Solanum aethiopicum, of Rode aubergine. Er zijn verschillende rassen die geteeld worden voor consumptie. Bij ons is 'Pumpkin on a stick' de meest bekende vertegenwoordiger van S. aethiopicum. Dit is een bloemisterij product. In het najaar zijn de ontbladerde stelen met fel oranje vruchten terug te vinden in bouquetten.

 

De vruchten zijn eetbaar maar bitter. In de Afrikaanse keuken worden ze samen met bittere komkommer en sardientjes gestoofd. Het is dan een topping voor b.v teff pannekoeken. Bittere gerechten moet je 'leren eten'. In het westen zijn wij gewend aan ongekruid en zoete smaken.

 

Zaadhandel Vreeken heeft verschillende rassen. Maar mijn ervaring is dat de plant veel warmte nodig heeft en de productie hier tegenvalt (koude kas).

Pumpkin on a stick is het makkelijkste ras.

  • Author

Beste Menno,

 

Hartelijk bedankt voor de uitgebreide informatie!

 

Mvg,

 

Rexona

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...