Posted March 13, 201510 yr Tussen mijn tomatenzaden lag een voor mij onbekend zaadje. Uit nieuwsgierigheid heb ik vorig seizoen dit zaadje gepoot. Na ik de plant door de winter heb geholpen wordt ik beloond met enkele bloempjes aan de plant. Nu ontstaat er ook een vrucht in 1 van deze bloempjes en dat zonder mogelijke bestuiving van buitenaf. Wie kan mij vertellen wat voor vrucht er aan dit plantje groeit? Zie bijgaande foto's Edited March 16, 201510 yr by Guest
March 13, 201510 yr Wat bijzonder! Nou ja, de vrucht lijkt mij een paprika, maar het blad en de knoppen lijken daar dan weer niet op.. Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!
March 13, 201510 yr De plant doet mij een beetje aan aubergine denken. Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.
March 13, 201510 yr Ja inderdaad, maar die stekels...? Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!
March 13, 201510 yr Ik denk ook auberginesoortje. Aubergine-blad en dat groene kroontje aan de vrucht zijn inderdaad vaak voorzien van stekels
March 14, 201510 yr Misschien kun je een wat duidelijker foto van de plant plaatsen? Tot nog toe lijkt het inderdaad op een paprikavormig aubergientje...
March 16, 201510 yr Author Beste geedee, Dank voor uw bijdrage aan de oplossing van dit vraagstuk. Deze optie lijkt mij inderdaad het meest waarschijnlijk. Met vriendelijke groet, Rexona.
March 16, 201510 yr Geedee, die van mij hadden dus echt geen prikkels. Maar ik denk inderdaad ook dat dit zo'n soort aubergine is wat ze verkopen als kleine pompoentjes (bij tuincentra, in de herfst) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
March 19, 201510 yr De latijnse naam is Solanum aethiopicum, of Rode aubergine. Er zijn verschillende rassen die geteeld worden voor consumptie. Bij ons is 'Pumpkin on a stick' de meest bekende vertegenwoordiger van S. aethiopicum. Dit is een bloemisterij product. In het najaar zijn de ontbladerde stelen met fel oranje vruchten terug te vinden in bouquetten. De vruchten zijn eetbaar maar bitter. In de Afrikaanse keuken worden ze samen met bittere komkommer en sardientjes gestoofd. Het is dan een topping voor b.v teff pannekoeken. Bittere gerechten moet je 'leren eten'. In het westen zijn wij gewend aan ongekruid en zoete smaken. Zaadhandel Vreeken heeft verschillende rassen. Maar mijn ervaring is dat de plant veel warmte nodig heeft en de productie hier tegenvalt (koude kas).Pumpkin on a stick is het makkelijkste ras.
March 21, 201510 yr Author Beste Menno, Hartelijk bedankt voor de uitgebreide informatie! Mvg, Rexona
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.