Geplaatst: Vrijdag om 15:512 d Auteur Ik heb mijn Amerikaanse kaasmaakboek nog maar even gepakt om te zien of ik daar wat gemist had, maar het probleem staat niet in het hoofdstuk met mogelijke problemen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: Vrijdag om 18:322 d Dank @Jorieke123 en @appelvrouw voor jullie reactie. Ik ga hem doorbreken denk ik en dan nog even laten liggen. Daarna proeven. Hopelijk ook geen straf.De te lage temperatuur zal niet mee hebben geholpen. Hij lag voor een raam op een kier, maar bij dit weer zal hij de afgelopen 2 dagen toch echt wel de 1 of 2 graden hebben aangetikt. En ik denk zelf dat hij niet goed geperst is geweest. Het was echt behelpen en er lag 3 kg gewicht op een kaasje van toen bijna 600 gram. Dat had bijna 5 kg moeten zijn, maar dat lukte niet op die krakkemikkige stellage. Nú echter….. kan ik tot het juiste gewicht gaan door de gift van Appelvrouw 😃. Ik probeer het komend weekend opnieuw 🤞.
Geplaatst: Gisteren om 07:211 d @Dahli ik heb dit ook gehad met parmezaan. In 2 delen gewaxt. Lijkt me voor jou ook het handigst want die scheur ga je niet meer bij elkaar krijgen.
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Zojuist heb ik hem doorgesneden én geproefd. En tot mijn verbazing was het kaasje eigenlijk heel erg lekker. Ik houd niet van jonge kaas, en dat is deze natuurlijk wel. Maar de smaak zat qua hartigheid meer tegen belegen aan. Misschien door de lipase? Ziltigheid is ook prima en goed smeuïg! Ik ben zo blij verrast. 3/4 ligt nu in de ijskast, rest is op 😃. Met nog een paar stukjes die we zo soldaat gaan maken. Een mislukking die dus helemaal niet vies is, integendeel!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.