Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Verse bruine bonen bereiden...

Featured Replies

Geplaatst:

Ik heb bruine bonen gezaaid en ik was de volgende dag aan het zoeken naar recepten, ben positief ingesteld

 

Maar ik raakte in verwarring bij het gedroogde bonen en verse bonen verhaal. Ik pluk de peulen zodra ze gevuld zijn en vol voelen, en vervolgens ga ik ze direct eten. Klinkt voor mij als vers.

 

Moet ik ze dan nog steeds 12 uur wellen? Of is dat alleen bij gedroogde bonen zo omdat je daarmee de boon zacht maakt?

 

En iemand anders hier al is bruine bonen gekweekt? Waar moet ik op letten of is het gewoon een boon met bij wijze van spreken dezelfde uitdagingen als bij spercibonen?

Geplaatst:

Dat wellen is alleen bij gedroogde bonen. In verse bonen zit al vocht.

Geplaatst:
  • Auteur

Weet je misschien ook hoe lang je verse bruine bonen moet koken? Kan ik ook nergens vinden, je hebt uiteindelijk helemaal niets aan Google

Geplaatst:

wij koken ze tot ze gaar zijn

meestal 45-50 min

 

edit: NB gedroogd geweeste bonen dus, niet vers!

aangepast door Gast

Geplaatst:
  • Auteur

45-50 minuten koken voor verse bruine bonen..Das best wel lang, had ik zelf nooit gedaan, waarschijnlijk was ik gestopt bij 30 minuten

 

Bedankt.

Geplaatst:

Hahaha, ik dus nog eerder:). Bedankt voor de tip RobO!

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Geplaatst:

De bonen die uit een niet gedroogde peul komen, hoeven maar 10 a 15 minuten. (Je kunt het proeven, hoeft geen soep te worden....)

 

Als de peul opdroogt (en dus ook de bonen indrogen) aan de struiken moet het gaandeweg wat langer. Bonen die niet gaar zijn verteren slecht.

Bonen die echt gedroogd zijn, worden niet gaar zonder voorweken. Dan is de benodigde tijd ook afhankelijk van de grootte en evt. de soort. 12 uur weken en 45m a 60m koken is een gemiddelde vuistregel dan.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.