Geplaatst: 9 augustus 201510 j De rode pepers zijn klaar, maar echt niet te gebruiken. Veel en veel te scherp. Iemand enig idee hoe je dat kan verminderen? Drogen, of helpt dat niet?
Geplaatst: 9 augustus 201510 j Ander soort kweken, is een probleem, veel beginners willen zo heet mogelijk en men kan daar juist niks mee doen.Beter is het om een normale peper te kweken, tenminste dat doe ik.begin eens met een gewone chilipeper en cayennepeper, kan je lekkere chilie en cayennepoeder van maken.een Ill de padron, lekker in het zuur.Jalapeno en Satanskiss lekker in het zuur en gevuld met roomkaas.En zo zijn er nog veel soorten om te kweken.Wat te denken de lekkere rode en oranje snackpaprikagr Mat
Geplaatst: 9 augustus 201510 j De rode pepers zijn klaar, maar echt niet te gebruiken. Veel en veel te scherp. Iemand enig idee hoe je dat kan verminderen? Drogen, of helpt dat niet? ZAAD EN ZAADLIJSTEN VERWEIDEREN, deze geven de meeste hitte.doe wel gummie handschoenen aan en krab nergens waar je niet zou willen. gr Mat
Geplaatst: 9 augustus 201510 j * Hoe langer je verhit, des te minder scherp je gerecht wordt. Stoofpotten dus.* Suiker toevoegen haalt de scherpste kantjes eraf.* Minder pepers erin helpt natuurlijk ook al "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 9 augustus 201510 j In een flesje met olie proppen, paar maand laten trekken (zo af en toe schudden) en dan kan je de verkregen chili-olie ook goed doseren naar gewenste hitte.
Geplaatst: 9 augustus 201510 j O dat is een idee...Is de olie houdbaar als je de peper eruit haalt? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 9 augustus 201510 j Je kunt ze ook volledig drogen en vermalen tot een chilipoeder. Goed te doseren in gerechten. Doe ik tenminste. Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.
Geplaatst: 10 augustus 201510 j Wat je ook kunt doen: peperpuree maken. Bijvoorbeeld met een geroosterde zoete puntpaprika als tegenhanger.Is heel gemakkelijk. Doe bijvoorbeeld half-half. Mengsel van paprika en fijngesneden peper 10 min koken tot zacht.Pureren in keukenmachine. Theelepel zout erdoor en een scheutje azijn. In een schoon potje wel twee maanden te gebruiken in de koelkast.Invriezen als ijsblokjes kan ook. Succes!
Geplaatst: 10 augustus 201510 j Je kan de hitte doseren als je sambal maakt. Door sambal gaat ook ui en tomaat en nog een rits andere ingredienten. Je doet er net zoveel hete peper door totdat de smaak je aanstaat.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.