Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

verschillende paddestoelen in tuin, maar welke?


roontje

Recommended Posts

Ik denk dat als je de zoekfunctie rechtsboven gebruikt en zoekt op bv "welke paddestoel is dit" oid, je een aantal topics ziet waar mensen dezelfde vraag stellen.

En dat de paddestoelenkenners onder ons dan vertellen dat het erg lastig is om n.a.v. een foto de paddestoel te determineren.

Misschien krijg je daarom geen antwoord... omdat men het niet met zekerheid kan zeggen?

Link to comment
Share on other sites

Zoals Erny al aangeeft idd maar, ook omdat je van de paddenstoelen enkel een aanzicht geeft en geen totaal beeld(en er dus niet te zien is of het b.v. om een buisjeszwam gaat of dat de paddenstoel lamellen heeft? Je moet ook je neus vaak gebruiken en zo zijn er nog een tal van dingen die je niet kan waarnemen vanaf een foto(buiten de soorten die echt niet kunnen missen).

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Goedemorgen,

 

kijk eens met een spiegeltje onder de paddenstoel. Soms kun je aan de hand van de lamellen ( vorm, aanhechting lamellen/steel ) iets zeggen onder welke soort deze valt ( buisjes/plaatjeszwam ) Soms kun je,aan de hand van de kleur, ook zeggen om welke paddestoel het gaat.Dit gaat niet op voor elke soort. bij bepaalde soorten is de kleur op jonge leeftijd anders dan als ze ouder zijn.

 

m.v.g.

Hans.

Link to comment
Share on other sites

wil je een foto van een paddenstoel plaatsen ter determinatie zul je behalve de hoed ook de onderkant, de lamelen of buisjes op de foto moeten zetten en een foto van de in 2en gesneden paddenstoel, en zelfs dan wordt het moeilijk om er iets van te zeggen.

 

De onderste is vrij duidelijk,dat is een stuifzwammetje, waarschijnlijk de parelstuifzwam. De derde foto lijkt op een vezelkop, hartstikke giftig, maar door de foto totaal niet zeker. De rest valt totaal niks over te zeggen met deze fotoos.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...