Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

verschillende paddestoelen in tuin, maar welke?


roontje

Aanbevolen berichten

Ik denk dat als je de zoekfunctie rechtsboven gebruikt en zoekt op bv "welke paddestoel is dit" oid, je een aantal topics ziet waar mensen dezelfde vraag stellen.

En dat de paddestoelenkenners onder ons dan vertellen dat het erg lastig is om n.a.v. een foto de paddestoel te determineren.

Misschien krijg je daarom geen antwoord... omdat men het niet met zekerheid kan zeggen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals Erny al aangeeft idd maar, ook omdat je van de paddenstoelen enkel een aanzicht geeft en geen totaal beeld(en er dus niet te zien is of het b.v. om een buisjeszwam gaat of dat de paddenstoel lamellen heeft? Je moet ook je neus vaak gebruiken en zo zijn er nog een tal van dingen die je niet kan waarnemen vanaf een foto(buiten de soorten die echt niet kunnen missen).

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen,

 

kijk eens met een spiegeltje onder de paddenstoel. Soms kun je aan de hand van de lamellen ( vorm, aanhechting lamellen/steel ) iets zeggen onder welke soort deze valt ( buisjes/plaatjeszwam ) Soms kun je,aan de hand van de kleur, ook zeggen om welke paddestoel het gaat.Dit gaat niet op voor elke soort. bij bepaalde soorten is de kleur op jonge leeftijd anders dan als ze ouder zijn.

 

m.v.g.

Hans.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wil je een foto van een paddenstoel plaatsen ter determinatie zul je behalve de hoed ook de onderkant, de lamelen of buisjes op de foto moeten zetten en een foto van de in 2en gesneden paddenstoel, en zelfs dan wordt het moeilijk om er iets van te zeggen.

 

De onderste is vrij duidelijk,dat is een stuifzwammetje, waarschijnlijk de parelstuifzwam. De derde foto lijkt op een vezelkop, hartstikke giftig, maar door de foto totaal niet zeker. De rest valt totaal niks over te zeggen met deze fotoos.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...