Janny Geplaatst: 12 oktober 2015 Geplaatst: 12 oktober 2015 Beste mensen, Ook ik ben terug van weg geweest. Een vraag over mijn appels, Cox Oranje. Níet mijn favoriete handappel ( meelderig en zacht)maar ik heb nu eenmaal een flinke doos vol. Vandaag boom leeggeplukt. Nu lees ik overal dat je om appelmoes te maken deze appel met een andere appelsoort moet combineren, waarom is dat? Op iedere website lees ik dat. Ook bakte ik er afgelopen weekend een taart , samen met Elstar die ik kocht, mee en beeld ik me nu in dat ook dit niet geschikt is voor deze appel? Wie weet meer van en over deze appel? MvgJanny Quote
normanmichiels Geplaatst: 12 oktober 2015 Geplaatst: 12 oktober 2015 Niks moet natuurlijk, het hangt maar van je smaak af. Het is een beetje zoals bij het maken van vruchtensappen denk ik, daar raadt men ook aan een mengeling van verschillende appelsoorten te persen om de smaak homogener te maken. Quote
AshaiRey Geplaatst: 12 oktober 2015 Geplaatst: 12 oktober 2015 Waarschijnlijk zegt iedereen dat omdat iedereen het van iedereen knipt en plakt. Quote Groetjes,Bram
normanmichiels Geplaatst: 12 oktober 2015 Geplaatst: 12 oktober 2015 Ook waar, er wordt wat gecopieerd in dit wereldje. Quote
blije bakkus Geplaatst: 12 oktober 2015 Geplaatst: 12 oktober 2015 Het typische Cox aroma is heel erg overheersend en kan soms gaan tegen staan. Vandaar het advies om te mengen met andere appelrassen. Overigens geeft mengen van verschillende rassen altijd het beste resultaat bij appelmoes. Quote
weknow Geplaatst: 12 oktober 2015 Geplaatst: 12 oktober 2015 Ik weet het uit ervaring Als ik compote maak, zal ik altijd proberen om diverse rassen appels door elkaar te gebruiken (zuur, zoet, stevig, zacht) omdat die variatie een veel gevarieerder = lekkerder resultaat geeft....elke hap smaakt weer wat anders. en ook de variatie van structuur maakt het lekkerder. Cox is vrij jong nog wel wat aromatisch, even bewaard al gauw wat melig en met weinig smaak meer...niet echt zoet en niet echt fris-zuur. Valt bij mij in de categorie "zacht en flets" en moet opgepimpt....dat zou ik altijd aanvullen met iets stevigs en uitgesproken zoet en iets zuurs. (Overigens beetje citroensap, kaneel of zelfs vanlle doet ook al wonderen) . Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
windindewilgen Geplaatst: 12 oktober 2015 Geplaatst: 12 oktober 2015 zoals blije b zegt. en ook anderen: het duidelijk waarneembare cox aroma. niet iedereen houd hiervan.volg je eigen smaak want zoveel smaken ,nog meer meningen. Quote Meer dan 180 rassen abrikozen, perziken en amandelen te koop . De kleinste met de grootste keuze. http://www.windindewilgen.nl
RobO Geplaatst: 13 oktober 2015 Geplaatst: 13 oktober 2015 naar mijn mening ...we eten onze cox meteen van de boom, nét rijp, heerlijk knapperig smakelijkwe doen m nooit in de appelmoes omdat we die een maandje later pas maken met bramley's en goudreinetten het coxje bestuift ook onze lombarts calville, een lekker beetje-bewaarsoortje Quote
Janny Geplaatst: 13 oktober 2015 Auteur Geplaatst: 13 oktober 2015 Dankjulliewel allemaalMaar nu... ik wil graag iets nuttigs met die doos appels doen. Dus lijkt mij appelcompote het slimst. Dat eten we het liefst. Welke (winkelappels) adviseren jullie me en in welke verhouding ongeveer? Dan kan ik ze aan de kant maken. Ik koop wekelijks wel 2 potten compote bij de Lidl, dus....Potten heb ik wel. Veel moeilijk gedoe met wecken/steriliseren enz.? En ja wat vanille en/of kaneel klinkt lekker. Tips heel welkom! GrJanny Quote
weknow Geplaatst: 13 oktober 2015 Geplaatst: 13 oktober 2015 Vruchtencompote kan ook heel goed in een doosje of zakje in de vriezer...bewaart minstens 8 maanden zo. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.