hansm Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Een mondeling doorgekregen recepot wat me lekker lijkt en waar ik nu mee bezig ben, 1 kilo aalbes een pond suiker halve citroenaalbessen schoonmaken, suiker en citroensap erbij en dit 2 uur laten staan.vervolgens in weck-potten scheppen pot sluiten en op 70 graden 20 minuten laten wecken.Waneer je het wilt eten als toetje of zomaar, een weck-potje aalbes pakken, en naar smaak 7-up en scheut wittewijn erdoor,Mij lijkt het lekker Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 wel een idee aangezien er kilo's aalbessen aan mijn struiken hangen.Ik had van mijn tuinbuurvrouw een recept gekregen. Schoongemaakte aalbessen in een grote afsluitbare pot doen overgieten met vodka en dit maand of 4 laten staan. Zeven en de vodka op smaak brengen met suikersiroop. Is dan veranderd in een lekkere bessen likeur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Eigen ervaring: invriezen in kleine porties.Als je ze weer ontdooit is het een beetje een prutje, maar daardoor prima bruikbaar in toetjes, gebak, .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Wie heeft er aalbessen geweckt? iemand het recept van hans gemaakt en geproefd? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Ik heb nu net 3 kilo roze aalbessen samen met 1.5 kilo suiker en wat citroen en limoensap weggezet. Morgenochtend dacht ik het te wekken. het recept hierboven geeft 70 graden aan..dat lijkt me wat laag. iemand ervaring met het wecken van bessen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Net de bessen geweckt. Het is een behoorlijk zoet recept dat ik graag wilde proberen omdat ik niet zo van aalbessen hou..dat zurige in je mond...brrr. Uiteindelijk 25 minuten geweckt op 80 graden. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chana Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Ik weet niet goed of dit een antwoord is op wat ik zoek. Ik heb hier 2 emmers bessen staan. Heb al heel veel flessen sap, en jam gemaakt. Dit wilde in potten doen, met wat suiker als hele bessen, net als fruit uit blik zeg maar. Kan dat en hoe doe ik dat?Ik heb overigens geen weckketel. Ik dacht misschien eerst suikerwater koken en ze daar kort in koken? Zo ja welke hoeveelheden, hoop dat jullie dit eerder gedaan hebben. Vond ook niet echt wat met googelen. Ondertussen maak ik dit: http://dezelfvoorzieningsbijbel.blogspot.nl/2013/07/inmaak-recept-rode-bessenketchup.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.