Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Voorstellen


MijnStabijs

Aanbevolen berichten

Goedendag,

 

Ik ben Elly. Ik heb al jaren veel plezier van mijn tuin(tje) in Amsterdam Zuidoost met daarin een (inmiddels) vrij grote Opal pruimenboom. Het heeft alleen wel heel lang geduurd voor er ook daadwerkelijk pruimen aan kwamen. Daarom heb ik een paar jaar geleden een kleine bijgeplaatst. Daarin zit nu één bloemetje.

Verder heb ik twee Rode Boskoop appelbomen met redelijke oogst, het ene jaar wat meer, het andere wat minder. Voor twee boompjes uit de bouwmarkt best goed! Verder staan er rabarber, rode bessen (2), bramen, een druif, drie bosbessen, een bijna opgegeven kiwi die nu ineens weer gaat uitlopen en een goji-bes die nog nooit heeft gebloeid. Ook staan er nog een paar aarbeien in een zinken teil.

Sinds twee weken heb ik een moestuinbak en heb ik, na een paar jaar niet veel in de tuin te hebben gedaan, weer eens onkruid gewied in de tuin. Ik wil nu echt weer werk maken van groenten kweken. Een paar jaar geleden had ik courgettes voorgezaaid en helaas zijn ze na uitplanten in een nacht opgevreten door de slakken. Dat zal ook de grootste uitdaging worden: het verslaan van de slakken. Door de voormalige veengrond is het na een regenbui echt vergeven van de slakken, dus ze zijn in grote getale aanwezig.

Mijn honden, twee Friese stabijs, en mijn kat vertoeven ook graag in mijn tuin.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

welkom

 

tsja, die slakken... hier is het dit jaar weer treurig op onze veengrond, we maken scherpe randjes, strooien kilo's escatgo, doen daar weer netten over omdat de vogels anders de korrels opeten, leggen planken in de tuin die we 's morgens optillen om slakken te verwijderen, we kweken alles voor in potjes totdat de plantjes een aanval wel kunnen hebben, en dan nog....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...