Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Voorstellen


MijnStabijs

Recommended Posts

Goedendag,

 

Ik ben Elly. Ik heb al jaren veel plezier van mijn tuin(tje) in Amsterdam Zuidoost met daarin een (inmiddels) vrij grote Opal pruimenboom. Het heeft alleen wel heel lang geduurd voor er ook daadwerkelijk pruimen aan kwamen. Daarom heb ik een paar jaar geleden een kleine bijgeplaatst. Daarin zit nu één bloemetje.

Verder heb ik twee Rode Boskoop appelbomen met redelijke oogst, het ene jaar wat meer, het andere wat minder. Voor twee boompjes uit de bouwmarkt best goed! Verder staan er rabarber, rode bessen (2), bramen, een druif, drie bosbessen, een bijna opgegeven kiwi die nu ineens weer gaat uitlopen en een goji-bes die nog nooit heeft gebloeid. Ook staan er nog een paar aarbeien in een zinken teil.

Sinds twee weken heb ik een moestuinbak en heb ik, na een paar jaar niet veel in de tuin te hebben gedaan, weer eens onkruid gewied in de tuin. Ik wil nu echt weer werk maken van groenten kweken. Een paar jaar geleden had ik courgettes voorgezaaid en helaas zijn ze na uitplanten in een nacht opgevreten door de slakken. Dat zal ook de grootste uitdaging worden: het verslaan van de slakken. Door de voormalige veengrond is het na een regenbui echt vergeven van de slakken, dus ze zijn in grote getale aanwezig.

Mijn honden, twee Friese stabijs, en mijn kat vertoeven ook graag in mijn tuin.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

welkom

 

tsja, die slakken... hier is het dit jaar weer treurig op onze veengrond, we maken scherpe randjes, strooien kilo's escatgo, doen daar weer netten over omdat de vogels anders de korrels opeten, leggen planken in de tuin die we 's morgens optillen om slakken te verwijderen, we kweken alles voor in potjes totdat de plantjes een aanval wel kunnen hebben, en dan nog....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...