Geplaatst: 12 juli 201213 j 8 potten aalbessen op dikke suikersiroop..het moest een soort jam-achtige substantie worden ( red currants preserves) ( het recept kwam uit mijn Amerikaanse weckboek), maar het is nog dun ( wel erg mooi met de bessen nog vrijwel heel)Maak ik siroop dan wordt het gelei, en maak ik jam dan wordt het vruchten op sap, snappen jullie dat nou? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 13 juli 201213 j ja heb ik ook last van : mijn aardbeien jam was te dun, nog een keer gekookt en vervolgens 1,5 pot minder door het inkoken en nog erg dun Maar ik limonade van sinasappel smaakt het alleen naar suiker terwijl het zelfde recept bij een vriendin heerlijk is... snap er niks van http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl
Geplaatst: 13 juli 201213 j Gisteren 3 flessen besssensap gemaakt.Van het restant gelei gemaakt, geloof dat ik er plakken van kan snijden zo stijf, Ik snap het ook niet meer
Geplaatst: 13 juli 201213 j Auteur Ik heb 8 potten met doperwten geweckt: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 13 juli 201213 j Het is raar, dat er geen vogels zijn die morellen eerder opeten dan ik ze kan plukken. Een te droog voorjaar, lees ik, waardoor er te weinig insecten voor de vogels waren. Mislukte nesten als gevolg daarvan.Inderdaad weet ik niet waar de zwaluwen zijn gebleven. Ondertussen draagt de morel overvloedig.Vandaag zomaar een paar kilo geplukt, zonder ladder of trap.Ik moet er niet aan denken wat er af komt als ik wél een trap gebruik! Zwarte bessen geplukt, daar zijn er ook véél te veel van! Marmelade gemaakt van morel en zwarte bes. Het idee was 80%-20%. Geen idee of we dat gehaald hebben, want de keukenweegschaal gaf een overflow.Suiker 3:1. Er zit nog zó veel smaak in de rest van de morellen - daarom het overblijfsel met wodka in een weckfles. Resultaat uiteindelijk 9 potten marmelade. Wel geproefd natuurlijk! Het smaakt geweldig!
Geplaatst: 15 juli 201213 j Gisteren weer courgette zoetzuur gemaakt. Recept komt van Thessa.En.....een " paar" potjes ( hand) creme..vaseline met goudsbloem!
Geplaatst: 15 juli 201213 j Auteur Dank voor de foto van de potjes vaseline! Erg sjiek hoor, zo! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 juli 201213 j Wat mooie potjes,waar kan je die krijgen/kopen? http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 15 juli 201213 j 2 potten kruisbessen gelei en 2 potten zwarte bessen gelei. de kruisbes lijkt wel wat dun, ik zie het resultaat morgen wel. http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl
Geplaatst: 15 juli 201213 j En.....een " paar" potjes ( hand) creme..vaseline met goudsbloem! Zo jij bent gek op deze handcrème..of zitten de andere potten niet vol? Heb je de crème met alleen vaseline gemaakt zoals hier ergens staan? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 16 juli 201213 j Inderdaad gemaakt zoals beschreven hier ergens....of op de site van Danielle Houbrechts.
Geplaatst: 17 juli 201213 j Auteur 4 potten met zoet-zure courgette. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 17 juli 201213 j 4 potten met zoet-zure courgette.Ik sta ook op het punt ..Kun je zegen hoe je dit gedaan hebt, en wat je gebruikt hebt?
Geplaatst: 17 juli 201213 j Auteur Stukjes courgette, in de weckpotten, en er een mengsel van een halve liter azijn, een halve liter water, 500 gram suiker, en 2 eetlepels zout bij gegoten (aanpassen aan hoeveelheid courgettes natuurlijk...). Dan nog 30 minuten wecken op 90 graden. Niets speciaals met kruiden ofzo dus. We gebruiken de stukjes door gerechten, vooral met kipstukjes in pitabroodjes. Erg lekker! (vorig jaar heb ik ze ook zo geweckt). Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 17 juli 201213 j 1 portie Catalogna in de vriezer + twee porties doperwtjes. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 17 juli 201213 j Vandaag een grote portie sperziebonen in de vriezer gedaan. eerst geblanceerd natuurlijk,
Geplaatst: 17 juli 201213 j Ik heb 8 potten met doperwten geweckt: Wat is het recept Jorieke ??? Groetjes,Conny. Leef je leven dag voor dag. https://www.facebook.com/conny.coomans
Geplaatst: 18 juli 201213 j Auteur @Conny: Uit het Weckboek: 150 gr suiker op 1 liter water. 120 minuten bij 100 graden. Ze doen er ook nog een theelepel peterselie bij. Maar ik gebruik de erwten voornamelijk om door gerechten te doen, dus niet om ze zo te eten. En dan is die peterselie niet echt nodig. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 18 juli 201213 j Stukjes courgette, Hoeveel courgettes heb je dan op deze hoeveelheden? (ongeveer) Enne, zijn het echt (mini) stukjes of plakjes? (of staat het recept ergens?) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 juli 201213 j Auteur In het boek willen ze dat je stukken maakt van 1 cm dik. Van gehalveerde, jonge courgettes. Maar ik heb ze wat kleiner gemaakt. Met die hoeveelheden mix, gebruiken ze een kilo courgettes in het boek. Ik weet niet precies hoeveel ik had, ik maak vaak net wat teveel van die mix en vries het in als het teveel was. Want ik maak nog wel meer courgettes in deze zomer. Ik schil de jonge courgettes trouwens maar half. Dus om en om een reep van de schil er af. Ziet er leuker uit, en de schil is toch niet stug als de courgettes nog jong zijn. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 18 juli 201213 j Thanks..ik ga ervan uit dat er met het aankomende warme weer wel veel courgettes zullen komen..dan ga ik dit eens maken. Maak jij kleine potten? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 juli 201213 j Auteur Ik maak potten van een halve liter. Die zijn net wat te groot voor 1 maaltijd, maar dan eten we wat stukjes op brood met kaas ofzo de volgende dag. 250 ml is net te klein. Je stopt het er vrij losjes in, dus ze zitten nou ook weer niet propvol. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.