Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Snijbonen in de vriezer gedaan ( 8 porties voor mijzelf alleen, manlief lust dat niet.. )

17 porties bieten ingevroren.

 

Gemma tot nu toe bewaarde ik de bieten in zaagsel, maar wil wel invriezen proberen..hoe vries jij de bieten in? blancheren, en dan hoeveel minuten?

En de snijbonen?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

uhm, sorry dat ik me ermee bemoei...snijbonen blacheer ik 1 minuut en koel dan snel

 

verder 2 kg snijbonen gedroogd alsook 15 laurierblad en 6 tomaatjes

Geplaatst:

Niet echt uit eigen tuin (maar uit bos om de hoek) en niet echt ingemaakt, maar ik heb een litertje bramen-bosbessenjam gemaakt, met gember, knoflook en roze- en sechuan-peper. Lekker!!

elizabet.nl

Geplaatst:

munt, laurier, rozemarijn, wat kievitsbonen gedroogd (dat had natuurlijk net zo goed aan de omgekeerde plant gekund... ) rest van de kievitsplanten in de schuur gehangen, ondersteboven ja

 

spiraal van de drogerkast uitgezet en de hele schuur als zonnedroger gebruikt, dus warme schuurlucht door de ventilator, top , verbruik van 350 W gedaald naar 20 W (note to self: werkt alleen overdag, duh, dus op tijd weer uitzetten RobO!)

Geplaatst:

Ik heb net een heerlijke cherrytomaten saus gemaakt met oregano, en nog wat ingredienten, maar die kwamen niet uit de tuin.

De saus smaakt heerlijk en zal ook niet lang in de voorraadkast staan!

Geplaatst:

4 kg pruimen tot invriesmoes verwerkt door echtgenote

Geplaatst:

Spekbonen geplukt en straks invriezen, moet me nog gaan verdiepen in wecken. En zo juist een lekker bord vol snijboontjes gegeten die had ik nog in de vriezer van de volkstuin mmmm was lekker moet een beetje minder zout eten dus heb ik herbakruiden gebruikt moet zeggen smaakte heeeeel erg goed.

 

En als toetje (eerder tussen door snack) een paar druiven uit eigen tuin.

Geplaatst:

Op snijbonen hoeft je niet met zout te koken.

Bij opdienen klein stukje room boter en nootmuskaat.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Snijbonen in de vriezer gedaan ( 8 porties voor mijzelf alleen, manlief lust dat niet.. )

17

porties bieten ingevroren.

 

Gemma tot nu toe bewaarde ik de bieten in zaagsel, maar wil wel invriezen proberen..hoe vries jij de bieten in? blancheren, en dan hoeveel minuten?

En de snijbonen?

 

Ik kook de bieten afhankelijk van het formaat.

Vervolgens kook ik ze 20 minuten. ( hele dikke een half uur )

Dan vel verwijderen en "staartje" en laatste plukje loof.

Dan rasp ik de bieten en dat vries ik per portie in.

Bij het eten hoeven ze alleen verwarmd te worden ( of koud en dan alleen laten ontdooien).

En opmaak brengen zoals je ze lekker vind ( wij met beetje azijn, suiker, appel en gesnipperde ui )

 

De snijbonen was is, snijd ik en gaan zo in de vriezer

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

Handige tip van de bietjes, bedankt Gemma.

Snijbonen gaan er dus rauw in..ga ik ook eens proberen. Snij je ze met zo `n fijnsnijder, of gaan ze in grotere stukken?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Rode bietjes deed ik vroeger ook zo als gemma.

 

Nu doe ik het afschillen en plakje of vierkante stukjes 1 bij 1 cm even koken 10 min.

De plakjes zo in de vrieze en deze gebruiken wij voor de stampot rodebiet met stukjes kaas er door.

 

de stukjes maak ik in voor zoetzuur in potjes.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

eindelijk foto's gemaakt van mijn inmaaksels

 

IMG373934821378048710.JPG

IMG375652151378048712.JPG

Geplaatst:

17 potten Reine Claudejam d`Althann jam ( Lie nam het letterlijk toen ik zei: haal even een kilootje of wat pruimen uit de boom om jam te maken..hij had de boom leeggeplukt...)

Een dienblad vol met halve Reine Claudes Doréé in de vriezer...( die hangen bij een buurman aan een boom voor de deur...gisteren heb ik daar met logeetje onze buik vol staan eten bij die boom..groot!zoet!superrijp! met het idee dat de buurman op vakantie was. Kwam hij vandaag met een grote bak gevuld met deze pruimen aanlopen..met een knipoog zei hij: ik begreep dat je deze lekker vind had ie ons gewoon zien smullen vanachter zijn raamluikje wel erg, ik heb wel 200 kg pruimen hierachter en hij maar 1 boom... ik heb hem maar een potje jam gegeven

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

courgette soep en ingevroren in bakjes van de chinees

stokslabonen, een paar minuten de kook erover en daarna ook in de vriezer

 

nu las ik jou berichtje Gemma en de reactie van Jet, over het zo invriezen van de boontjes

dit ga ik de volgende keer ook doen

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Geplaatst:

pruimenmoes, bramensap, green grape tomaatjes, straks zuurkool

Geplaatst:

DSC007481631378145755.jpg

De oogst

 

DSC007787341378145838.jpg

Mijn eerste (hete!) sambal

Geplaatst:

O dat ziet er lekker uit Zoop! Ik ga toevallig ook vandaag sambal maken..maar laat de pitjes er mooi uit..dan is ie nog steeds heet genoeg!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Willen jullie je sambal recept delen??

Hoe lang is het houdbaar?

 

Groetjes Gemma

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

Er staat momenteel een bramen-cake met honing topping in de oven, en de kwarttaart van bramenpulp staat op te stijven in de koelkast. Verder heb ik vorige week een bérg ingemaakt in weckpotten en liggen momenteel een hele hoop bosjes kruiden te drogen.

 

Vanavond ga ik verder met de tomatensoep, die nu zachtjes staat te pruttelen. Voordat ik er soep van maak, lepel ik nog wat potten vol die ik apart behandel als zijnde tomaten-pastasaus. Multitasken!

 

 

Alleen..... de geur van tomaten en bramen, gecombineerd, is toch niet heel geweldig

Geplaatst:

sambal gemaakt.

de basis is een recept van Diana..

Ik zet het bij de recepten.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

image27051378225996.jpgBramenjam en weer...zucht....courgette zoetzuur! Gelukkig genoeg afnemers voor!

Zouden die planten nu eens stoppen met produceren? Volgend jaar echt wat minder neerzetten!

Geplaatst:

Neerzetten? Neerhangen bedoel jij?! Wat een werk om al die potjes zo op te hangen!

Geplaatst:

Huub: grinnik! Ik weet niet wat het is, en zeker niet hoe ik het moet veranderen....ze staan alleen op zijn kop als ik een foto van de ipad pak.....

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic