Vastone Geplaatst: 16 mei 2021 Geplaatst: 16 mei 2021 Ik vries het in (volgens mij vorig jaar een tip van @appelvrouw?) Werkt heel prima! Soms voeg ik na ontdooien nog wat extra olie toe. Quote
appelvrouw Geplaatst: 16 mei 2021 Geplaatst: 16 mei 2021 Klopt! Ik heb nu ook enkele porties daslookpesto ingevroren en vandaag voor het eerst gegeten trouwens..een pot die ik niet had ingevroren maar wel goed dicht al enkele weken in de koelkast had. Heerlijk spul! 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jeanne heijmans Geplaatst: 18 mei 2021 Geplaatst: 18 mei 2021 (aangepast) Heeft iemand van jullie weleens bloemkool geweckt? En hoe is dat bevallen? 18 mei 2021 aangepast door Jeanne heijmans Woordenboek veranderde woord Quote
Mellie Geplaatst: 19 mei 2021 Geplaatst: 19 mei 2021 Niet geweckt wel ingemaakt. Superlekker! Ben er dol op. 1 Quote
prettig gestoord Geplaatst: 20 mei 2021 Geplaatst: 20 mei 2021 Rabarberaardbeien compote Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Mellie Geplaatst: 31 mei 2021 Geplaatst: 31 mei 2021 Ik heb aardbeienjam gemaakt met gekochte aardbeien en rabarbercompote. Och die geuren die opstijgen hier uit de keuken! 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: 1 juni 2021 Geplaatst: 1 juni 2021 Lekker! Toevallig net 500 gr rabarber ingevroren voor de jam van aardbei, rabarber en vlierbloesem... 3 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jeanne heijmans Geplaatst: 7 juni 2021 Geplaatst: 7 juni 2021 5 bloemkolen geoogst.en die geweckt.kan de voorraad kast weer in Quote
RobO Geplaatst: 8 juni 2021 Geplaatst: 8 juni 2021 spinaziecombi van turkse en gewone in de vriezer thijm gedroogd, salie geplukt en vergeten te drogen, komt goed Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 15 juni 2021 Geplaatst: 15 juni 2021 Nieuw-Zeelandse spinazie,geblancheerd en in de vriezer gedaan. 1 Quote
Patrijs Geplaatst: 15 juni 2021 Geplaatst: 15 juni 2021 10 potten aardbeienjam. 3 Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 18 juni 2021 Geplaatst: 18 juni 2021 RozemarijnPepermuntTijm Oregano BasilicumFrambozen blad Zwarte bessen blad Braamblad Alles was droog. Verpulverd en in potjes gedaan. Rozemarijn was een piepbeetje te veel 2 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 19 juni 2021 Geplaatst: 19 juni 2021 Ik heb 3 spitskolen geoogst,zware kolen. Morgen ga ik een gedeelte blancheren voor in de vriezer.andrr gedeelte wordt zuurkool. 2 Quote
Mellie Geplaatst: 23 juni 2021 Geplaatst: 23 juni 2021 1,5 kg aardbeien voor aardbeiensaus en een stuk of 15/20 flessen vlierbloesemlimonadesiroop. Was een drukke dag. Kwam ernstig flessen te kort. Zit nu wat in Spa flessen, maar liever heb ik glas. Heb deze lichting siroop overigens 1:1 gemaakt met suiker vanwege de houdbaarheid. Die ik in de koelkast heb, is per liter vocht 750 gr suiker. Als ik wat weggeef, is dat dan van die lichting. Die heb ik zuurder gemaakt omdat we altijd extra citroen erbij uitknijpen. Nu weet ik inmiddels dat een citroen uitknijpen of extra citroen erbij doen, blijkbaar een wereld van verschil is . De nieuwe is zo goddelijk. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 23 juni 2021 Geplaatst: 23 juni 2021 Ik ben sap aan het inmaken van mijn logan bessen. Ik kon alleen mijn doek niet vinden voor het uitlekken Geweldige tip! Bij de Jumbo verkopen ze zakjes waarin je verse broodjes kan doen zodat je minder plastic gebruikt. 2stuks voor 0.69 cent werkt perfect en veel sneller dan doek. 1 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 25 juni 2021 Geplaatst: 25 juni 2021 Vandaag rabarbermoes ingemaakt. En rodekool en wortels geweckt Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 26 juni 2021 Geplaatst: 26 juni 2021 Vanmorgen 3 spitskolen geoogst. Bewerkt,en nu staan ze te fermenteren tot zuurkool. 2 Quote
RobO Geplaatst: 27 juni 2021 Geplaatst: 27 juni 2021 (aangepast) jam, aardbei en bes van vorig jaar, nu genoeg tot 2023 27 juni 2021 aangepast door RobO 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: 27 juni 2021 Geplaatst: 27 juni 2021 Zoveel aardbeitjes dus? Heerlijk. ik ben vooral bezig geweest met het oogsten en invriezen van de peulen, capucijners en tuinbonen. Naar de bessen heb ik nog niet eens gekeken..ik zou het wel moeten doen want het is het enige fruit dit jaar..misschien wat kersen en enkele appels. 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
angela († maart 2025) Geplaatst: 28 juni 2021 Geplaatst: 28 juni 2021 Ik had bij het rode bessen sap gewone suiker gedaan maar toch zit het stijf in de flessen, nog nooit gehad 🤔 Vandaag ben ik paprika/goulash basis aan het koken om te wecken. Is me vorig jaar goed bevallen Quote
jootje Geplaatst: 28 juni 2021 Geplaatst: 28 juni 2021 Dat klinkt goed….die paprika goulashbasis! 😋 lastig altijd….die bessen…ik vries ze eigenlijk alleen nog maar in! Quote
Mellie Geplaatst: 29 juni 2021 Geplaatst: 29 juni 2021 Ochtendje huisvlijt! - Rabarbercompote met aardbeien- knoflookpasta Ik wil eigenlijk nog wel een potje of 5, maar vrees dat ik te veel roest heb om het loof te kunnen gebruiken. Ga nu (wanneer het er is) uitgelopen knof poten voor het loof. Vind dit zó lekker! 2 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.