Geplaatst: 16 mei 20214 j Ik vries het in (volgens mij vorig jaar een tip van @appelvrouw?) Werkt heel prima! Soms voeg ik na ontdooien nog wat extra olie toe.
Geplaatst: 16 mei 20214 j Klopt! Ik heb nu ook enkele porties daslookpesto ingevroren en vandaag voor het eerst gegeten trouwens..een pot die ik niet had ingevroren maar wel goed dicht al enkele weken in de koelkast had. Heerlijk spul! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 mei 20214 j Heeft iemand van jullie weleens bloemkool geweckt? En hoe is dat bevallen? 18 mei 20214 j aangepast door Jeanne heijmans Woordenboek veranderde woord
Geplaatst: 20 mei 20214 j Rabarberaardbeien compote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Geplaatst: 31 mei 20214 j Ik heb aardbeienjam gemaakt met gekochte aardbeien en rabarbercompote. Och die geuren die opstijgen hier uit de keuken!
Geplaatst: 1 juni 20214 j Lekker! Toevallig net 500 gr rabarber ingevroren voor de jam van aardbei, rabarber en vlierbloesem... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 8 juni 20214 j spinaziecombi van turkse en gewone in de vriezer thijm gedroogd, salie geplukt en vergeten te drogen, komt goed
Geplaatst: 18 juni 20214 j RozemarijnPepermuntTijm Oregano BasilicumFrambozen blad Zwarte bessen blad Braamblad Alles was droog. Verpulverd en in potjes gedaan. Rozemarijn was een piepbeetje te veel [emoji14]
Geplaatst: 19 juni 20214 j Ik heb 3 spitskolen geoogst,zware kolen. Morgen ga ik een gedeelte blancheren voor in de vriezer.andrr gedeelte wordt zuurkool.
Geplaatst: 23 juni 20214 j 1,5 kg aardbeien voor aardbeiensaus en een stuk of 15/20 flessen vlierbloesemlimonadesiroop. Was een drukke dag. Kwam ernstig flessen te kort. Zit nu wat in Spa flessen, maar liever heb ik glas. Heb deze lichting siroop overigens 1:1 gemaakt met suiker vanwege de houdbaarheid. Die ik in de koelkast heb, is per liter vocht 750 gr suiker. Als ik wat weggeef, is dat dan van die lichting. Die heb ik zuurder gemaakt omdat we altijd extra citroen erbij uitknijpen. Nu weet ik inmiddels dat een citroen uitknijpen of extra citroen erbij doen, blijkbaar een wereld van verschil is [emoji38]. De nieuwe is zo goddelijk. [emoji39]
Geplaatst: 23 juni 20214 j Ik ben sap aan het inmaken van mijn logan bessen. Ik kon alleen mijn doek niet vinden voor het uitlekken Geweldige tip! Bij de Jumbo verkopen ze zakjes waarin je verse broodjes kan doen zodat je minder plastic gebruikt. 2stuks voor 0.69 cent werkt perfect en veel sneller dan doek.
Geplaatst: 26 juni 20214 j Vanmorgen 3 spitskolen geoogst. Bewerkt,en nu staan ze te fermenteren tot zuurkool.
Geplaatst: 27 juni 20214 j jam, aardbei en bes van vorig jaar, nu genoeg tot 2023 27 juni 20214 j aangepast door RobO
Geplaatst: 27 juni 20214 j Zoveel aardbeitjes dus? Heerlijk. ik ben vooral bezig geweest met het oogsten en invriezen van de peulen, capucijners en tuinbonen. Naar de bessen heb ik nog niet eens gekeken..ik zou het wel moeten doen want het is het enige fruit dit jaar..misschien wat kersen en enkele appels. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 juni 20214 j Ik had bij het rode bessen sap gewone suiker gedaan maar toch zit het stijf in de flessen, nog nooit gehad 🤔 Vandaag ben ik paprika/goulash basis aan het koken om te wecken. Is me vorig jaar goed bevallen
Geplaatst: 28 juni 20214 j Dat klinkt goed….die paprika goulashbasis! 😋 lastig altijd….die bessen…ik vries ze eigenlijk alleen nog maar in!
Geplaatst: 29 juni 20214 j Ochtendje huisvlijt! - Rabarbercompote met aardbeien- knoflookpasta Ik wil eigenlijk nog wel een potje of 5, maar vrees dat ik te veel roest heb om het loof te kunnen gebruiken. Ga nu (wanneer het er is) uitgelopen knof poten voor het loof. Vind dit zó lekker!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.